Wedstrijdnummer 3052
Veld 1
Scheidsrechter F.A. van Herk

VVOG bewijst zichzelf en DVS'33 een goede dienst

Het gebeurt niet zo vaak dat de belangen van VVOG en DVS’33 parallel lopen. Vanmiddag had DVS’33 als niet-spelende koploper alle belang bij een zege van VVOG tegen runner-up ACV. Harderwijkers en Ermeloërs liepen vanmiddag na afloop handenschuddend naar de uitgang! Allemaal tevreden over de 3-1 zege van VVOG op de nummer 2 in de Hoofdklasse C ACV.

Die overwinning kwam overigens niet zonder slag of stoot tot stand. De eerste 20 minuten was het aftastend voetbal van beide zijden. Veel gezoek naar de goede kleur om een bal af te spelen. Het onnodige balverlies aan beide zijden leverde in de eerste helft een wat rommelig spelbeeld op.

VVOG kreeg zijn kansjes, niet veel maar af en toe dreigend via voornamelijk de linkerkant. Datzelfde was het geval bij ACV. Van die kanten moest vanmiddag het gevaar komen. Zo zag Pernelly Biya in de 20ste minuut een gaatje in de defensie van ACV en verschalkte bijna de keeper van ACV met een schot van net buiten de 16 meter. In de 25ste minuut was er doelgevaar voor de goal van VVOG. Maar daar stond Frans Koornberg vanouds paraat om iedere doorgang te beletten.

Zo zagen we de eerste helft toch weinig echt doelgevaar of het moest uit corners of vrije trappen komen. Uit een daarvan wist Jan Jurrien Hop na vier pogingen van clubgenoten eindelijk de bal uit een gevaarlijke corner over de doellijn werken en daarmee de 1-0 op het scorebord te brengen. Met schoten van Tim Brockhoff en een afstandspegel van Martijn Duits was VVOG daarna nog wel enkele keren gevaarlijk.

ACV zette daar via een mooie aanval over rechts een gevaarlijke doelpoging tegenover maar Frans Koornberg tikte de ingeschoten bal tot corner.

De rust werd bereikt met een 1-0 score.

De tweede helft werd spannend en vooral vermakelijker dan de eerste.

VVOG kwam goed uit de startblokken. Pernelly Biya werd in kansrijke positie twijfelachtig teruggefloten maar daarna kwam ACV toch steviger aan de deur kloppen. Met hun titelaspiraties was dat ook te verwachten.

In de 51ste minuut was het dan ook raak. Een diepe bal werd door de goed anticiperende Robin Mulder ineens strak achter Frans Koornberg geschoten 1-1. Het betekende dat de wedstrijd eigenlijk weer van voren af aan kon beginnen.

ACV  werd dreigender maar VVOG kreeg ook zijn kansen. Een fraaie schot uit een combinatie Haklander-Biya werd door de keeper van ACV uit het doel geranseld. Daarna was het weer de beurt aan ACV. Uit een razendsnelle uitval moest Jan Jurrien Hop met een uiterste poging met schoenmaat 50 ACV van een treffer afhouden.

Juist toen ACV het commando van de wedstrijd begon over te nemen ging een van hun beste spelers rechtsback Cijntje cruciaal in de fout. Zijn balverlies in de achterhoede gaf Stefan Jansen vrij baan naar de goal. Uiterst koelbloedig scoorde hij in de 65ste minuut de 2-1 waardoor ACV weer gedwongen werd tot de achtervolging. Ondertussen was Modoe Nyang vervangen door Kevin van der Vlag.

ACV drong wel aan maar veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op.

Dan VVOG. Uit een corner van Martijn Duits belandde de afgeslagen bal weer in zijn voeten en met een prachtige voorzet werd het hoofd bereikt van Douwe Dijkstra die hoog boven de defensie van ACV uit torende en de bal genadeloos hard in de 78ste minuut in de touwen kopte. De 3-1 was een feit en betekende de nekslag voor de gasten uit Assen. VVOG speelde de wedstrijd uit en pakte daarmee de uiterst belangrijke drie punten. Daarmee zich net onder de kop van de ranglijst nestelend. Een positie die op basis van deze wedstrijd tegen een mede-titelkandidaat niet eens onverdiend lijkt.

Volgende week het volgende spektakelstuk. Dan komt weer een potentiële titelkandidaat (Excelsior '31) naar de Strokel. VVOG kan zich als reuzendoder van hoofdklasse C onsterfelijk maken in Ermelo!

Wie had dat gedacht voor aanvang van de competitie.

Opstelling

Koornberg
van den Brink Duits Hop Kerver
Brockhoff Dijkstra (88, Labari) Jansen (80, Boutachkourt)

Voorbeschouwing VVOG-ACV Assen

Lees hier de  voorbeschouwing van VVOG-ACV en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG – ACV HOOFDKLASSE C
                          07 FEBRUARI 2015

UPDATE
Het wil nog niet erg vlotten met de voortzetting van de competitie, na de zgn. winterstop. De winterse omstandigheden zorgden er voor dat het programma van 24 januari 2015 in de hoofdklasse C in zijn geheel geen doorgang kon vinden. Dit programma is verplaats naar op 14 februari a.s. De winterse omstandigheden zorgden er voor dat van het vastgestelde programma van afgelopen zaterdag 31 januari 2015 in de hoofdklasse C, alleen de wedstrijd DVS’33 – SVZW gespeeld kon worden. Alle overige wedstrijden werden ook weer afgelast.
De wedstrijd DVS’33 – SVZW eindigde in een 2-1 overwinning voor de Ermeloërs, waarmee DVS’33 zijn koppositie verstevigde.

DE WEDSTRIJDEN (met de uitslagen van de eerste ontmoeting)

VVOG – ACV   (1-3)
Door de jaren heen behoort ACV tot de toppers van het zaterdag amateurvoetbal. Toch is ACV er nog steeds niet in geslaagd te promoveren naar de topklasse. Dat is voor de ambitieuze Assenaren een geweldige tegenvaller gezien de prachtige conduitestaat die de club door de jaren heen heeft opgebouwd. De conduitestaat van ACV: acht afdelings kampioenschappen eerste klasse (hoogste klasse), één afdelings kampioenschap hoofdklasse, drie kampioenschappen van Nederland Zaterdagvoetbal en twee Algemeen kampioenschappen van Nederland Amateurvoetbal. Seizoen 09/10 : In de drie hoofdklassen werd gestreden om een plaats in de topklasse. ACV kwam één punt te kort voor promotie naar de topklasse. Seizoen 11/12, periode, nacompetitie, voor klasseperiodetitel uitgeschakeld door Berkum. Seizoen 12/13, periode, nacompetitie, finale: voor plaats in topklasse, Spakenburg – ACV 2-1 Seizoen 13/14, ACV waande zich al min of meer topklasser te zijn in het volgende seizoen. ACV faalde echter op een uiterst merkwaardige wijze in het laatste deel van de competitie. Na 20 wedstrijden was ACV koploper in de hoofdklasse C met 44 punten. Genemuiden de latere kampioen volgde op 7 punten.( Flevo Boys en Harkemase Boys op resp. 5 en 6 punten). Na 26 wedstrijden, einde competitie: Genemuiden kampioen met 51 punten. ACV eindigde op de vijfde plaats met 45 punten. D.w.z. ACV scoorde in de laatste zes wedstrijden slechts 1 punt en zag zich, naast Flevo Boys en Harkemase Boys, ook nog door Staphorst gepasseerd worden in de eindstand. Ook dat is voetbal. De veroverde periode titel bracht ook geen succes. ACV werd voor de klasseperiodetitel uitgeschakeld door Staphorst. Dit seizoen gaat ACV weer voor promotie naar de topklasse. Een eerste klein succes is binnen ACV is zeker van de nacompetitie voor promotie (een lange weg), door het winnen van de eerste periode titel. In de tweede periode loopt het wat minder voor de Assenaren. Uit de laatste vijf wedstrijden werden 7 punten gescoord. 5-2 verlies bij DVS’33, 4-0 winst op Staphorst, verlies bij WHC 2-1, 0-0 tegen Flevo Boys en het laatste duel voor de winterstop 4-1 winst in Assen op Excelsior’31. ACV bezet nu de tweede plaats achter koploper DVS’33 met een achterstand van slechts 2 verlies punten. Het belang voor ACV deze middag is duidelijk. De ploeg komt voor de drie punten om de achterstand op DVS’’33 niet groter te laten worden. VVOG verloor het duel in Assen met 3-1. Een onnodige nederlaag. Persoonlijke fouten maakten het ACV, in de eerste helft van die wedstrijd, nog al gemakkelijk om tot scoren te komen. VVOG is uit op revanche en wil zich uiteraard ook handhaven in de kopgroep. Alle ingrediënten voor een uiterst spannende voetbalwedstrijd zijn aanwezig.

AZSV – DVS’33 Ermelo  (1-4)
De niet aflatende inzet van de Aaltenaren zal niet voldoende zijn om DVS’33 van de overwinning af te houden.

DRACHTSTER BOYS – FLEVO BOYS  (0-1)
Als Flevo Boys zich nog wil mengen in de strijd om de titel is winst geboden.
Het wordt ongetwijfeld een moeilijk middagje voor Flevo Boys. Drachtster Boys heeft de punten hard nodig om zich verder te verwijderen van de onderste plaatsen. Trainer Fred de Boer gaat met zijn ploeg, collega Wiljan Mossing Holsteyn en Flevo Boys van een overwinning af houden. Een punten verdeling lijkt er aan te komen.

WVF – EXCELSIOR’31  (1-4)
Ook voor Excelsior’31 is winst geboden om nog enigszins uitzicht te houden op de titel en terugkeer naar de topklasse. WVF zal ook deze middag genoegen moeten nemen met weer een nederlaag.

CSV APELDOORN – STAPHORST  (2-3)
Belangrijk duel voor beide partijen. Bij winst sluit CSV Apeldoorn zich aan bij de middenmoot. Staphorst zal ook voor de volle winst moeten gaan in Apeldoorn.
De plaats in de gevarenzone hoort niet bij Staphorst. De spannende strijd om de begeerde punten lijkt in een punten verdeling te gaan eindigen.

SVZW - WHC  (5-0)
De kans om zich te mengen in de strijd om de titel lijkt ook dit seizoen voor SVZW opnieuw te gaan mislukken. De wedstrijd in Ermelo tegen DVS’33 ging verloren en daarmee de titel aspiraties van De Zwaluwen. Wat rest blijft, via de nacompetitie ( een lange weg) alsnog proberen aan de doelstelling, promoveren naar de topklasse, te voldoen. WHC strijdt voor behoud van zijn plaats in de hoofdklasse. De achterstand op de ploegen boven WHC is klein geworden. Er is weer hoop bij WHC om te slagen, die plaats in de hoofdklasse te behouden.
De missie in Wierden lijkt toch op een nederlaag uit te draaien voor WHC.

URK – HARKEMASE BOYS  (2-0)
Met de komst van Oebele Schokker gaat, een zich daardoor sterker voelend Harkemase Boys, op jacht naar de positie van koploper DVS’33. De praktijk zal moeten uitwijzen of dat gaat gelukken. Het “obstakel”  Urk zou wel eens de eerste ploeg kunnen zijn die een teleurstelling zou kunnen te weeg brengen in het optimisme van de Harekieten. Op eigen bodem is Urk voor iedere ploeg een moeilijke tegenstander.