Datum Zaterdag 28-03-2015
Wedstrijdnummer 2852
Scheidsrechter R Wijma

Seizoen VVOG na nederlaag als nachtkaars uit (1-2)

Onder druilerige weersomstandigheden heeft VVOG vanmiddag de kans voorbij laten gaan om dit seizoen nog voor een prijs te spelen. De derde periode titel is met de 1-2 nederlaag uit het zicht verdwenen. Aan goede wil en werklust ontbrak het vanmiddag tegen Flevo Boys zeker niet, wel heel erg aan creativiteit. Het was allemaal te steriel om de verdediging van Flevo Boys vanmiddag echt in verlegenheid te brengen.

Met Kevin van der Vlag op rechts, de weer herstelde Richard Haklander in de spits en Douwe Dijkstra op de plek van de langdurig geblesseerde Thomas Vossebelt nam VVOG snel het heft in handen.

Het eerste half uur was Flevo Boys niet in de wedstrijd. Echter de verdiende eerste goal viel niet en zoals vaak valt ie dan aan de andere kant. Een goal van Timon Rorije met in de voorbereiding een duidelijk buitenspel luchtje en tegen de veldverhouding zorgde ervoor dat VVOG na de 34ste minuut in de achtervolging moest en nog meer de aanval moest zoeken. Daardoor kon Flevo Boys met de geboden ruimte steeds gevaarlijk blijven.

Het werd Flevo Boys in de 40ste minuut nog gemakkelijker gemaakt. Een voorzet van rechts kwam heel ongelukkig op de hak van Lennard van den Brink waardoor Arjen Spaan de bal voor het intikken had (0-2). De tegenstander van vanmiddag speelde zo een lekkere wedstrijd, kwam goedkoop aan zijn doelpunten en bezorgde met de behendige snelle voorwaartsen VVOG achterin een moeilijke middag. De geboden ruimte werd steeds goed benut. Gebrek aan creativiteit van de kant van VVOG zorgde ervoor dat Flevo Boys gemakkelijk kon standhouden tot het rustsignaal.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. VVOG - waar Harry van Wilgenburg de geblesseerde Lars Kerver was komen vervangen waardoor Lennard van den Brink op links ging spelen - ging op zoek naar de gaten in de defensie van Flevo Boys en Flevo Boys bespeelde steeds slim de ruimten en dook steeds gevaarlijk op voor de goal van Frans Koornberg. In de 47ste minuut wist hij voor VVOG de hoop nog levend te houden door een uitval van Flevo Boys, waarbij buitenspel werd opgeheven, onschadelijk te maken.

Het vanmiddag onmachtige VVOG lukte het echter nauwelijks om doelrijpe kansen te creëren. Wel kwam er na de wissels van Douwe Dijkstra door Naoufal Boutachkourt en Martijn Duits door Oussama Labari aanvallend meer leven in de brouwerij.

Nadat eerst nog een verkeerde ingooi van Stefan Jansen bij de cornervlag van Flevo Boys leidde tot een vlijmscherpe counter van Flevo Boys waarbij de bal in 30 seconden aan de andere kant op de paal belandde was het laatste kwartier via een alles of niets offensief voor VVOG. In de 76ste minuut soleerde de sterk ingevallen Oussama Labari door de verdediging van Flevo Boys maar wist voor het laatste tikje geen medespeler te vinden. In de 79ste minuut was het uit een corner bijna raak. De invliegende Lennard van den Brink kopte de bal net voor de iets beter geposteerde kopsterke Jan Jurrien Hop over.

Toch kwam de aansluittreffer er nog wel. In de 85ste minuut wilde ie er eerst niet (de weer vele meters makende Tim Brockhoff stuitte op een vijandelijk been) maar toen wel in via Oussama Labari (1-2).

Het bleef achterin bij VVOG nog altijd opletten geblazen. Met een uitstekend ingevallen Harry van Wilgenburg, een geconcentreerd spelende Jan Jurrien Hop en een zich steeds aanvallend inschakelende Lennard van den Brink werd de hoop levend gehouden op een gelijkmaker.

Die kwam er uiteindelijk niet, hoewel het in de laatste seconde nog weinig scheelde toen een door Pernelly Biya ingeschoten bal nog van de doellijn werd gehaald.

Koornberg
van den Brink Duits (57, Boutachkourt) Hop Kerver (46, van Wilgenburg)
Brockhoff, Dijkstra (57, Labari) Jansen
van der Vlag Haklander Biya

0-1 Rorije (34ste minuut)
0-2 Spaan (40ste minuut)
1-2 Labari (85ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG-Flevo Boys

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG -Flevo Boys en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING FLEVO BOYS - VVOG HOOFDKLASSE C 28 MAART 2015

UPDATE
Een mooie zaterdag voor koploper DVS’33. De Ermeloërs waren de enige ploeg uit het linker rijtje, die tot de volle winst kwamen. DVS’33 behaalde een eenvoudige 5-0 overwinning op het laaggenoteerde WHC. De moeilijkheidsgraad voor behoud wordt voor WHC al maar groter.Harkemase Boys verspeelde weer twee punten op DVS’33 door gelijk te spelen (1-1) bij SVZW. Excelsior kwam ook niet verder dan 2-2 bij Drachtster Boys. Kostbaar punten verlies voor de Rijssenaren. De achterstand op DVS’33 is opgelopen tot zes punten. Een bonus punt voor de Friezen. VVOG liet twee punten liggen in Aalten bij AZSV (0-0) en ACV moest in Apeldoorn het hoofd buigen voor CSV Apeldoorn.(1-0). Flevo Boys dacht na vier nederlagen eindelijk weer een keer te gaan winnen maar moest toezien hoe Staphorst door een doelpunt in de 95e minuut, een puntje meenam naar de thuisbasis 2-2. Iedere punt is meegenomen, denken de Staphorsters Urk deed zijn plicht door in Zwolle WVF nog steeds geen overwinning te gunnen. (0-2) Vanaf Urk is het spannend v.w.b. nacompetitie of degradatie. Voor WVF is het uitzingen en degraderen

SPEELRONDE 21 ( wedstrijd 4, derde periode)
De wedstrijd Harkemase Boys – Drachtster Boys is uitgesteld en wordt gespeeld op 6 april a.s.

DE WEDSTRIJDEN

VVOG – FLEVO BOYS
Flevo Boys en VVOG ontlopen elkaar nauwelijks deze competitie. Na drie competitie wedstrijden: .
Flevo Boys en VVOG koplopers  met 7 punten. Doelsaldo Flevo Boys 5-1, VVOG 4-2.
Na acht wedstrijden eerste periode: VVOG 8-16 (13-8), Flevo Boys 8-15 (11-8).
ACV 8-19 wint de eerste periodetitel.
Aanvang winterstop: VVOG 13- 23 (22-16), Flevo Boys 13- 23 (22-17)
Tweede periode: VVOG 9-10 (14-19) en Flevo Boys 8-11(16-13) voor beide ploegen een te mager resultaat.
Derde periode na drie wedstrijden: VVOG 3- 5 (6-3), Flevo Boys 3-1(5-10).
Na de winterstop begon Flevo Boys met een daverende 5-1 overwinning bij SVZW.
Helaas ging het daarna helemaal mis met Flevo Boys. Er volgden vier nederlagen resp. tegen Excelsior’31(2-0), DVS’33 (6-2), WHC (2-1) en CSV Apeldoorn (1-0). J.l. zaterdag wist het geplaagde Flevo Boys eindelijk de nederlagen cyclus te onderbreken met een gelijkspel (2-2) tegen Staphorst. D.w.z. 4 punten uit de laatste zes wedstrijden. Flevo Boys bevindt zich nu op plaats acht in de stand. Te laag voor de Emmeloorders.
De resultaten van VVOG in die zelfde periode na de winterstop waren niet veel beter.
Nederlagen tegen Excelsior’31 (2-0), Harkemase Boys (4-1), WHC (4-1), winst tegen WVF (4-1), gelijke spelen tegen Urk (2-2) en AZSV (0-0). D.w.z. 5 punten uit zes wedstrijden
VVOG bevindt zich nu op plaats vijf in de stand.
De stand nu op de ranglijst t.a.v. beide ploegen:
VVOG        20-9-4-7-31  (33-30 + 3)
Flevo Boys 19-7-6-6-27  (32-31  + 1) (achterstallige wedstrijd Drachtster Boys – Flevo Boys
Eerder dit seizoen won Flevo Boys de ontmoeting tegen VVOG met 3-1. Al vroeg in die wedstrijd bezorgde Kevin van der Vlag VVOG de 1-0 voorsprong. Die 1-0 voorsprong leek ook de eindstand te gaan worden. In de 82e minuut scoorde Flevo Boys echter de verdiende gelijkmaker. De onterecht gegeven strafschop in de 87e minuut en een buitenspel doelpunt in blessure tijd, bezorgden Flevo Boys als nog de nauwelijks verdiende overwinning.

Een veel sterker Flevo Boys dacht zaterdag tegen Staphorst eindelijk weer eens een overwinning te kunnen gaan bijschrijven, maar zag Staphorst ver in blessure tijd de 2-1 voorsprong van Flevo Boys wijzigen in een 2-2 eindstand. De tweede overwinning in 2015 moet dan zaterdag in Harderwijk tegen VVOG maar worden bijgeschreven, zo wordt in Emmeloord geredeneerd. VVOG kreeg zaterdag j.l. na een matig duel, te weinig bij AZSV. AZSV echter was uitermate tevreden met de behaalde punt. Aan VVOG, om te bewijzende dat de ploeg ook zelf weer eens drie punten  via een degelijke overwinning wil gaan bijschrijven.

ACV - DVS’33 ERMELO
ACV is inmiddels afgedaald naar de zesde plaats. Misschien dat de Assenaren er nog een keer voor de eer willen gaan, tegen koploper DVS’33 Ermelo. In Ermelo werden de Assenaren eerder gekleineerd door een veel sterkere thuis ploeg. Het werd toen een smadelijke 5-2 nederlaag voor ACV. Voor de eer of niet het zal DVS’33 een zorg zijn. Met overtuiging gaat DVS’33 de volle buit binnen halen op sportpark Het Stadsbroek in Assen.

EXCELSIOR’31 - SVZW
Een topper en een publiekstrekker in Rijssen. Beide ploegen hebben grote belangen bij de Twentse derby. Excelsior’31 verspeelde zaterdag j.l. weliswaar twee belangrijke punten in Drachten, maar heeft de strijd om de titel vooralsnog niet opgegeven. Excelsior’31 heeft ook nog uitzicht op het behalen van de derde periode titel. SVZW, uitgeschakeld voor de titel, heeft ook nog grote belangen om de drie punten binnen te halen. De ploeg is ook nog kandidaat voor de derde periodetitel. Excelsior’31 is in grote vorm en lijkt getipt te worden als de winnaar van de derby.

URK – CSV APELDOORN
CSV Apeldoorn heeft zich keurig uit de gevaren zone gewerkt. Voor Urk zijn de belangen heel groot, bij de ontmoeting op Sportpark De Vormt. Winst is zondermeer geboden. Een verbeten strijdend Urk zal waarschijnlijk niet tot winst kunnen komen, maar een gelijkspel moet mogelijk zijn.