Wedstrijdnummer 3103
Veld 1
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort

Puntendeling na bar slecht duel (2-2)

Ieder team dat tegen de tegenstander van vanmiddag speelt weet wat het kan verwachten. Urk zit er vanaf de eerste minuut bovenop, speelt fysiek voetbal en hanteert veelvuldig de lange bal. Vanmiddag was het niet anders. VVOG kon het na 4 minuten al bezuren; hij lag er toen al 2 maal in!

Na 1 minuut slipte er iets door de vingers van Frans Koornberg, dat bleek een houdbare bal 0-1. In de 4de minuut - na uiteraard een lange bal - kon Lars Kerver slechts ten koste van een gele kaart een doorbraak voorkomen. De vrije trap werd in tweede instantie achter de deze middag in de malaise delende Frans Koornberg gewerkt.

0-2 en nog geen meter voetbal gezien, de inhaalrace kon beginnen! Gelukkig voor VVOG restte er nog 86 minuten voetbal. Nou ja, voetbal.. het werd ploeteren tegen een Urk dat vechtend voor elke meter combinatievoetbal onmogelijk maakte en met hun snelle voorwaatsen regelmatig achterin bij VVOG aan de deur klopte. Toch was het VVOG dat in de 14de minuut de aansluittreffer produceerde uit een van de weinig goed lopende aanvallen. De weer sterk spelende Lars Kerver op links vond met een prachtige crossbal op rechts Pernelly Biya die vanmiddag een van zijn weinige afgemeten voorzetten losliet die Oussama Labari netjes in de rechterhoek deponeerde 1-2.

In het verdere verloop van de wedstrijd werd duidelijk dat in duelkracht vele VVOGers het onderspit moesten delven. Fysiek stonden Lars Kerver, Jan Jurrien Hop en Lennard van den Brink hun mannetje. De rest van de manschappen ging regelmatig koppie onder in de persoonlijke duels. Toch begint het daar wel mee om wedstrijden naar je hand te zetten. Kortom VVOG zette vanmiddag nauwelijks iets naar haar hand. Al flipperkastend werd de rust bereikt.

Na de rust VVOG op zoek naar de gelijkmaker. Het werd echt diep zoeken. En tijdens het zoeken vooral goed letten op de gevaarlijke snelle voorwaartsen (met name William de Boer als handenbinder) van Urk die wel raad wisten met de lange ballen die regelmatig achter de verdediging van VVOG ploften. VVOG kwam zelden tot een combinatie waar meer dan drie spelers bij betrokken waren. In de 63ste minuut kwamen Naoufal Boutachkourt en Kevin van der Vlag voor Thomas Vossebelt en Oussama Labari. VVOG werd daarmee dwingender.

In de 70ste minuut een eerste aanval uit het boekje die over meer dan drie schijven liep. De voorzet van Tim Brockhoff werd tegen de onderkant van de lat gewerkt. Urk had kort daarna de kans op de 1-3 toen de rechterspits doorbrak maar de bal niet onder controle hield. Frans Koornberg kon de bal gemakkelijk oprapen.

Als het niet uit combinatievoetbal komt dan kan het nog komen van stilstaande situaties en zo geschiedde. Een vrije trap van Martijn Duits kwam bij Hop op de kop en dat betekende een terechte 2-2.

Urk was in de laatste minuten meegestreden. VVOG kreeg via de voor Richard Haklander ingevallen Modoe Nyang nog een dot van een kans. Modoe deed alles goed maar vond na  het omspelen van de keeper slechts het zijnet. In de 90ste minuut kwam Pernelly Biya na goed voorbereidend werk van de prima ingevallen Naoufal Boutachkourt nog alleen voor de keeper maar er lukte hem vanmiddag weinig. Ook deze kans ging verloren. Het paste in het beeld van een slechte wedstrijd. Er restte 1 punt waar het er met name in de laatste fase van de tweede helft zelfs nog 3 hadden kunnen worden. Volgende week WVF thuis, het kan alleen maar beter!

Opstelling

Koornberg
van den Brink Duits Hop Kerver
Brockhoff Jansen Vossebelt (63, Boutachkourt)
Biya Haklander (71, Nyang) Labari (63, van der Vlag)

Nabeschouwing VVOG-URK

De nabeschouwing met trainers Rolf de Boer van Urk en Henk Drost van VVOG door de virtuoze Laurens Sloot

Voorbeschouwing VVOG-URK

Lees de voorbeschouwing van VVOG-URK en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG – URK HOOFDKLASSE C
                         28 FEBRUARI 2015
UPDATE

21-02-2015
De wedstrijden ACV – SVZW en Staphorst – WVF werden afgelast.
Beide koplopers, DVS’33 en Harkemase Boys behaalden op het eigen sportpark een 4-1 overwinning. DVS’33, niet in topvorm, wist toch met de aanwezige individuele kwaliteiten, Drachtster Boys met een 4-1 nederlaag naar Friesland te sturen.
Harkemase Boys won, wel verdiend, van een zwaar gehavend VVOG, 4-1.
Lars Kerver geschorst en Thomas Vossebelt geblesseerd, ontbraken en tijdens de wedstrijd moesten ook nog Tim Brockhoff en Stefan Jansen vroegtijdig geblesseerd het strijdtoneel verlaten.
Excelsior’31 behaalde een eenvoudige 2-0 overwinning op een tegen vallend Flevo Boys.
CSV Apeldoorn kende weinig problemen in Wezep met WHC. Het schuttersfeest op sportpark Muldersingel eindigde in een 6-3 overwinning voor de ploeg uit Apeldoorn.
Urk deed slechte zaken door op eigen veld, na een zeer matig duel, AZSV met de 2-1 overwinning naar Aalten te laten vertrekken.

De tweede periode titel, 9 wedstrijden wordt o.i. een buit voor Harkemase Boys.
Stand overgebleven kans hebbers :
Harkemase Boys   8 – 22 + 16
CSV Apeldoorn    7 – 16 + 10
Programma : 14-03-2015 :
Harkemase Boys – WVF en Flevo Boys – CSV Apeldoorn
04-04-2015 : CSV Apeldoorn  –  Staphorst

PROGRAMMA ZATERDAG 28-02-2015     (3e periodetitel)
Zaterdag de aftrap voor de derde periode titel en de beslissende fase in de hoofdklasse C.
De stand van zaken. DVS’33 en Harkemase Boys voeren de ranglijst aan en zijn de belangrijkste titel kandidaten. Excelsior’31 nu op de derde plaats, houdt de race om de begeerde titel nog vol. De subtop ACV, Flevo Boys en VVOG bevinden zich op ruime afstand van de twee toppers. SVZW en CSV Apeldoorn vormen op dit moment de veilige middenmoot. Urk miste zaterdag de kans om de afstand tot de nacompetitie plaatsen met drie punten te vergroten en zich in de redelijk veilige middenmoot te vestigen. Staphorst, Drachtster Boys en AZSV stoeien in de nabijheid van de nacompetitie plaatsen. Voor WHC zijn de alarmklokken (degradatie) gaan luiden. WVF maakt zich op naar een terugkeer naar de eerste klasse.

PROGRAMMA SPEELDAG 18

VVOG – URK (1-3).
Een stukje historie.
Seizoen 2010-2011:
Urk kampioen 1E promotie naar de hoofdklasse
VVOG nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse.
VVOG poule winnaar (Oranje -Wit, Holwierde) VVOG hoofdklasser.
Seizoen 2011-2012:
Urk nacompetitie om behoud hoofdklasser (NSC poule winnaar).
Urk degradeert naar de eerste klasse.
VVOG nacompetitie om behoud hoofdklasse.
VVOG poule winnaar (SDVB, PKC), VVOG blijft hoofdklasser.
Seizoen 2013-2014:
Urk kampioen 1 E promotie naar de hoofdklasse

Seizoen 2014-2015
URK
Na vijf wedstrijden, twee maal een gelijkspel en drie nederlagen stond Urk met 2 punten op de twaalfde plaats in de stand. Wedstrijd zes bracht Urk de eerste overwinning. Het op de derde plaats staande VVOG, met 10 punten uit de voorgaande vijf wedstrijden, werd verdiend naar een 3-1 nederlaag gespeeld. Urk kreeg de smaak van winnen te pakken. SVZW kreeg in eigen huis met 2-1 klop en WVF verliet Urk met een 3-1 nederlaag. Einde eerste periode 8 wedstrijden: plaats acht in de stand en 11 punten. Kortom een goede competitie start. In de tweede periode liep het minder voortvarend voor de Urkers. In de acht tot nu gespeelde wedstrijden, in de tweede periode, werden 7 punten gescoord. Winst op Drachtster Boys en WHC, een gelijkspel tegen Staphorst maar ook vijf nederlagen. Urk bezet nu de negende plaats in de stand met 18 punten. Zaterdag op De Strokel een belangrijk duel voor beide ploegen. Beide ploegen scoorden na de winterstop uit de drie gespeelde wedstrijden twee nederlagen en één overwinning.
VVOG – ACV 3-1, VVOG – Excelsior’31 0-2, Harkemase Boys – VVOG 4-1.
Urk – Harkemase Boys 1-3, Urk – WHC 2-1, Urk – AZSV 1-2.
VVOG is door de twee nederlagen teruggevallen uit de top naar de subtop. Urk doet verwoede pogingen om de afstand tot de gevaren zone (nacompetitie) te vergroten.
J.l. Zaterdag liet Urk het lelijk afweten door op eigen veld de zes punten- wedstrijd tegen AZSV met 2-1 te verliezen.
VVOG speelde zaterdag j.l. uit bij Harkemase Boys, met een danig gehavend team.
Lars Kerver geschorst, Thomas Vossebelt geblesseerd, mochten vanaf de zijlijn toekijken.
Na de pauze keerde Stefan Jansen niet meer terug, hij moest geblesseerd afhaken en in de 58e minuut, moest ook Tim Brockhoff de strijd geblesseerd staken. Ondanks de gedwongen wissels, wijzigingen en aanpassingen in het team hield VVOG zich redelijk op de been tegen een fel en opportunistisch spelend Harkemase Boys. In de 87e en 89e minuut moesten de hardwerkende VVOG’ers definitief de vlag strijken en kon Harkemase Boys met de twee late treffers de zege veilig stellen. De plaats in de subtop behouden en een goede start maken voor de derde periode is het doel deze middag van VVOG en Urk wil naar de vaste plaats in de middenmoot.Het wordt spannend op De Strokel.

FLEVO BOYS – DVS’33 Ermelo  (1-0).
Een topper, waar bij winst van de Ermeloërs, de uitschakeling voor de titel van Flevo Boys,
mocht er nog een klein beetje hoop zijn in die richting, zo goed als zeker is vervlogen.
Flevo Boys is overigens wel de ploeg die DVS’33 op het eigen sportpark in Ermelo een nederlaag bezorgde. DVS’33 had in die wedstrijd nog al moeite met het fysieke optreden van de Emmeloorders. Bij Flevo Boys werden de broers Dennis en Jarno van der Wal j.l. zaterdag tijdens de verloren wedstrijd bij Excelsior’31 met een directe rode kaart uit het veld gestuurd, en mogen de wedstrijd zaterdag tegen DVS’33 vanaf de tribune bekijken. DVS’33 neemt de punten mee naar Ermelo.

AZSV – HARKEMASE BOYS  (1-1)
In Harkema mocht Harkemase Boys heel blij zijn met die ene punt. AZSV was in die wedstrijd de ploeg die het meeste recht had op de drie punten. In de vorm waarin de Harekieten nu steken lijkt het voor het laaggenoteerde AZSV onmogelijk, om Harkemase Boys van de overwinning af te houden.

CSV APELDOORN – EXCELSIOR’31 (0-4)
Beide ploegen steken in de goede vorm. En zullen dan ook voor de volle winst gaan. Excelsior’31 jaagt op de koplopers en CSV Apeldoorn heeft het vizier gericht op de subtop.
Het wordt in het Orderbos een pittig duel, waarin fel om de begeerde punten zal worden gestreden. Excelsior’31, de technisch betere ploeg, gaat uiteindelijk met een kleine overwinning terug naar Rijssen.

WVF – ACV  (1-2)
Als ACV nog iets aan “meedoen” in de strijd om de titel wil laten zien, moet er wel gewonnen worden in Zwolle, van het onderaanstaande WVF. In Assen werd het een moeizame 2-1 overwinning. De winnende treffer werd pas in de 85e minuut gescoord via een strafschop door Robin Mulder.

SVZW – STAPHORST  (2-2)
SVZW ging aan het begin van de competitie voor de titel. Dat is dus voorbij. Het nieuwe doel is de derde periodetitel. Het eerste duel voor de periodetitel wordt direct al een moeilijke opgave.Staphorst vecht voor een veiligere plaats in de stand om niet in de problemen te komen voor een nacompetitie plaats.Een gemotiveerd Staphorst is niet zo eenvoudig af te stoppen ook niet voor SVZW.De punten gaan mee naar Staphorst.

DRACHTSTER BOYS – WHC (1-3)
Als WHC nog kans wil houden om in de hoofdklasse te blijven dan geldt er voor zaterdag maar één opdracht. Winnen in het Drachtster Bos. Die gedachten en wetenschap geldt echter ook voor Drachtster Boys. Niet mooi maar keihard werken voor een positief resultaat zal ongetwijfeld de opdracht van beide trainers zijn. Omdat we beide ploegen het beste toewensen, houden we het op een puntendeling.