Datum Zaterdag 01-11-2014
Wedstrijdnummer 2779
Scheidsrechter M.A. Roeleveld

Zonder dominant voetbal 3 punten tegen AZSV (1-0)

VVOG kan na vanmiddag naar boven blijven kijken. Het nestelde zich nog wat steviger in het linkerrijtje. Het was spits Kevin van der Vlag, die uit het niets met een schitterende halfvolley scoorde en daarmee de belangrijke drie punten in Harderwijk hield.

AZSV liet vanaf de eerste minuut blijken er zin in te hebben. Veel druk op de bal, agressief in de duels, stug, fysiek sterk en met een bluf die duidelijk maakte dat er vorig jaar veel is geleerd in het eerste jaar hoofdklasse-voetbal. De eerste 10 minuten waren voor de gasten uit Aalten en zoals later in de gehele wedstrijd zou blijken ontstonden er uit alle goede bedoelingen echter nauwelijks uitgespeelde kansen. Dat gold, zeker in de eerste helft, ook voor VVOG. Daarin bleef het bij gevaar over de vleugels, waar met name Pernely Biya zijn directe tegenstander regelmatig te snel af was. Maar ook VVOG kwam toch nauwelijks tot gevaarlijke doelpogingen.

De prachtige treffer in de 36ste minuut van Kevin van der Vlag kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Na een fraaie pass van Martijn Duits in de diepte scoorde hij de zo belangrijke eerste treffer. Daarmee moest AZSV nog meer komen en kon VVOG via het hardwerkend middenveld met de weer sterk spelende Tim Brockhoff en Thomas Vossebelt en een geconcentreerd spelende achterhoede zonder veel moeite de rust halen met een 1-0 voorsprong.

AZSV begon de tweede helft net zoals ze de eerste helft was begonnen. Fel, met pressing en tomeloze inzet. VVOG speelde wat meer afwachtend en liet de bal aan AZSV maar dat werd er echter nooit echt gevaarlijk mee. Naarmate de tweede helft vorderde ontstonden er aan de kant van AZSV slordigheden die VVOG echter niet wist af te straffen. Na duur balverlies aan AZSV zijde leidde een vloeiende combinatie via Brockhoff, Labari en Biya bijna tot de tweede treffer. De keeper van AZSV wist met een uiterste krachtsinspanning de behendige Pernely Biya van een treffer af te houden. Na een schot van Thomas Vossebelt dat net over ging was het wachten tot de 78ste minuut alvorens VVOG de beste kans van de wedstrijd kreeg. Met 4 aanvallers tegen 2 verdedigers was de voortzetting van Kevin van der Vlag niet de juiste en bleef het daardoor toch nog spannend. Wissels van Erwin Schouten voor Oussama Labari, Naoufal Boutachkourt voor Richard Haklander en Stefan Jansen voor matchwinner Kevin van der Vlag brachten geen verandering meer in het spelbeeld. Het bleef nog wel spannend maar de 2-0 hing in de laatste 10 minuten meer in de lucht dan de gelijkmaker van de vanmiddag onmachtige voorwaartsen van AZSV. Dat is een compliment voor het sterk spelende middenveld en voor de achterhoede die wederom de nul hield.

Zonder tot dominant voetbal te komen, dat toch enigszins werd verwacht tegen een tegenstander die enkele plaatsen onder de Harderwijkers staat, lukte het VVOG toch drie belangrijke punten bij te schrijven. Daarmee is een uitstekende eerste periode afgesloten met een prima 3de plaats.

Op een fantastische bijna zomerse 1 november dus alleen maar zonnige berichten en vooralsnog nauwelijks donkere wolken te bekennen. Dat was de laatste jaren wel eens anders.

Vermeldenswaard is nog dat voor aanvang van de wedstrijd Lennard van den Brink en Tim Brockhoff zeer letterlijk in het zonnetje gezet werden en gehuldigd werden voor hun 101ste resp. 100ste wedstrijd voor VVOG.

VVOG legt ook AZSV over de knie

Het was een geniale actie van Kevin van der Vlag die VVOG de 3 punten bezorgde. De verdediging van VVOG gaf ook vandaag geen krimp.

Voorbeschouwing VVOG-AZSV

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-AZSV en alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG – AZSV HOOFDKLASSE C.

01 NOVEMBER 2014

UPDATE
Er vielen weer de nodige verrassingen te noteren op de zevende wedstrijddag in de hoofdklasse C.Van de drie koplopers wist alleen ACV de volle buit binnen te halen en leden mede koplopers Excelsior’31 en Flevo Boys punten verlies.DVS’33 behaalde ook de volle winst en passeerde Excelsior’31 en Flevo Boys in de stand en neemt nu de tweede plaats in.

VVOG behaalde bij het onderaanstaande WVF een dik verdiende overwinning. WVF nog puntloos, voetbalde in het eerste kwartier nog aardig mee, maar na de rode kaart voor Bas Brouwhuis, wegens onbesuisd optreden contra Lennard van den Brink, was het gedaan met de Zwollenaren. De ploeg verdedigde massaal en probeerde met lange ballen richting de eenzame spits Ohzan Kardag iets te forceren. VVOG speelde gedisciplineerd en geduldig. De vermoeidheid sloeg langzamerhand toe bij WVF en VVOG profiteerde, vond het gaatje in de verdediging van WVF en scoorde twee prachtige doelpunten 2-0. VVOG houdt voeling met de kopgroep en staat op een keurige vijfde plaats in de stand met slechts drie punten achter koploper ACV. WVF blijft puntloos op de laatste plaats.

ACV scoorde op sportpark Het Drachtster Bos een prachtige 0-3 verwinning op het stugge Drachtster Boys. Het is voor weinig ploegen weggelegd om de drie punten mee naar huis te nemen uit Drachten. De ploeg van Hans de Jong was uitermate tevreden met de mooie overwinning en de uitslagen van Excelsior’31 en Flevo Boys. Drachtster Boys, nadert de gevaarlijke zone in de stand.

Excelsior’31 heeft niet lang mogen genieten van de eerste plek in de hoofdklasse C. In een aantrekkelijk duel wist het thuis spelende AZSV, Excelsior’31, met een verdiende 1-1 score, van de overwinning af te houden. Kostbaar punten verlies voor Excelsior’31. Excelsior’31 zag de nieuwe koploper ACV met twee punten uitlopen en AZSV voegde zich bij de “negen punters “ in de middenmoot in de stand.

Flevo Boys is even zich zelf niet. Na het verloren beker duel tegen derde klasser QVS, had Flevo Boys op het eigen sportpark Ervenbos ook met laagvlieger WHC, veel moeite.Er moest zelfs een 0-2 achterstand worden weggewerkt, om uiteindelijk een puntje aan het duel over te houden. 2-2. Ook Flevo Boys zag ACV twee punten uitlopen. WHC bleef weliswaar op de voorlaatste plaats, maar het veroverde punt in Emmeloord brengt misschien het nodige vertrouwen terug bij de geplaagde ploeg van trainer André Blom.

DVS’33 wist in Ermelo tegen Staphorst, na een spannend wedstrijd met veel strijd van beide kantenen, een 2-0 overwinning uit het vuur te slepen.De eerste 20 minuten een sterker DVS’33 en een verdiende 1-0 voorsprong.Staphorst wist daarna onder de druk van DVS’33 uit te komen.Via een strafschop leek Staphorst op gelijke voet te komen. Uitblinkende doelman Daan Huiskamp voorkwam de gelijkmaker door de strafschop te stoppen.Na de pauze ging Staphorst op jacht naar de gelijkmaker, DVS’33 werd op eigen helft terug gedrukt. Vooral de laatste 20 minuten stond DVS’33 vaak met de rug tegen de muur, mede door de domme rode kaart van Mike Ahrens, (2x geel, aanmerkingen op de leiding).Doelman Daan Huiskamp werd de grote sta in de weg voor Staphorst. DVS’33 hield fel strijden stand en wist zelfs ver in blessure tijd, na een uitval, de 2-1 te scoren.DVS’33, nu op de tweede plaats in de stand met slechts één punt achter ACV.

Staphorst verhuisde naar plaats negen, slechts één punt boven de gevaren zone.Harkemase Boys behaalde door een gelukkige treffer een 0-1 overwinning in Apeldoorn op CSV Apeldoorn.CSV Apeldoorn had echter de wedstrijd in de eerste helft al in het eigen voordeel kunnen en moeten beslissen. Helaas misten de voorwaartsen van CSV Apeldoorn in die periode een aantal opgelegde kansen om ruim afstand te nemen van de Harekieten. Harkemase Boys houdt door de overwinning aansluiting met de kopgroep en CSV Apeldoorn is door de nederlaag in een lastige situatie terecht gekomen. SVZW lijkt ook dit seizoen, (tot nu toe), weer niet aan de gehoopte verwachtingen te kunnen voldoen. Op het eigen Sportpark het Lageveld liet de ploeg voor de derde keer op rij punten liggen. Voor de pauze werd niet gescoord. Na de thee scoorde SVZW de 1-0 maar zag een fanatiek strijdend Urk, de opgelopen achterstand in tijd van 10 minuten wijzigen in een 1-2 voorsprong. Urk dat de laatste tien minuten met een man minder speelde (rood voor Bennie Dunnink) verdedigde de voorsprong met verve en keerde met drie punten terug naar het voormalige eiland.

SPEELRONDE 8 ( laatste wedstrijd eerste periode)

De laatste wedstrijd van de eerste periode. De strijd om die titel zal gaan tussen de ploegen ACV, DVS’33, Excelsior’31 en Flevo Boys.

PROGRAMMA:

VVOG – AZSV.
Afgelopen seizoen begon AZSV als debutant in de hoofdklasse met na negen wedstrijden slechts één punt, (eerste wedstrijd (2-2 tegen WHC) en daarna acht nederlagen. AZSV herstelde zich na die ongelukkige nare start prima en eindigde tenslotte op een keurige negende plaats in de eindstand van de hoofdklasse C. Vooral de laatste zeven wedstrijden, waren van grote klasse. Vijf maal winst en twee gelijke spelen brachten AZSV bijna de derde periode titel Slechts één punt kwamen de Aaltenaren te kort voor de nacompetitie en kans op promotie naar de topklasse. Trainer Dennis van Toor begon het seizoen met een enigszins gewijzigde selectie. Jan Willem Stronk vertrok naar De Treffers, Meron Zehaye vertrok naar Zelos en doelman Tim ter Haar ging naar een lager elftal. Aanvulling van de selectie waren Max Jansen (De Graafschap), Tim Pothast (Excselior’31), Doelman Kevin Swarthof  (Columbia). Handhaving is de doelstelling van de Aaltenaren, maar dan wel met een beter start de die van het afgelopen seizoen. De start was ook beter, met een 4-0 overwinning op het eigen sportpark De Villekamp tegen WHC. Dat de ploeg gedurende zeventig minuten met 10 man moest spelen hinderde AZSV nauwelijks om die mooie uitslag op het score bord te zetten. Bij Staphorst werd vervolgens een 0-0 gescoord. AZSV liet de winst glippen door een strafschop te missen. Thuis tegen ACV werd met 2-1 verloren en ook bij DVS’33 kreeg AZSV klop 4-1.De thuis wedstrijd tegen Urk werd weer een overwinning 3-1 en in het hoge noorden, bij Harkemase Boys werd een uitstekende 1-1 behaald. Zaterdag j.l. werd op het eigen sportpark Excelsior’31 tot de orde geroepen uitslag 1-1. AZSV staat nu op de achtste plaats in de competitie stand, met negen punten, naast SVZW, Staphorst en Drachtster Boys die allen ook negen punten bezitten. En dat is heel andere koek dan het vorig seizoen in dezelfde periode. Trainer Dennis van Toor, al weer het vijfde seizoen hoofdtrainer bij de Aaltense hoofdklasser, heeft van AZSV een scherp spelende ploeg gemaakt, een ploeg die iedere wedstrijd met veel vertrouwen, veeleisend en zelfverzekerd de strijd zal aangaan. Een mentaal sterke ploeg, niet zeuren, maar dat zelf vertrouwen ook altijd  naar de tegenstander zal uitstralen. Afgelopen seizoen had VVOG het in beide wedstrijden heel moeilijk tegen AZSV. Op De Strokel werd een moeizame 2-1 winst geboekt en in Aalten was AZSV, met dezelfde cijfers VVOG de baas. VVOG behaalde zaterdag een verdiende overwinning op rode lantaarn drager WVF en herstelde zich voor de nederlaag tegen Urk. De toeschouwers zullen deze middag een spannende wedstrijd voorgeschoteld krijgen door twee ploegen die fel op de winst zullen gaan spelen. VVOG wil dicht tegen de kopgroep aan blijven en AZSV wil niet meer naar de onderste regionen moeten en willen kijken.

ACV – CSV APELDOORN.
Bij winst is de eerste periode titel voor ACV. ACV zal die periode titel gaan opeisen nu CSV Apeldoorn op bezoek komt. CSV Apeldoorn verkeert in de gevaren zone en heeft op vreemde bodem nog geen enkel punt weten te scoren.

WHC – DVS’33.
WHC behaalde afgelopen zaterdag verrassend een 2-2 score bij Flevo Boys. Er is weer hoop op betere tijden bij WHC. Die hoop zal door DVS’33 echter weer de bodem worden ingeslagen. DVS’33 neemt de drie punten mee naar Ermelo en hoopt op een misstap van ACV om daarna een feestje te gaan bouwen voor het behalen van de periode titel.

EXCELSIOR’31 – DRACHTSTER BOYS.
Excelsior’31 lijkt j.l. zaterdag de kans op het behalen van de eerste periode titel te hebben verspeeld door de 1-1 bij AZSV. De winst op Drachtster Boys zal niet voldoende zijn die periode te veroveren door de betere “papieren” van ACV en DVS’33.

STAPHORST – FLEVO BOYS .
De resultaten van Flevo Boys zijn de laatste weken nogal wisselvallend. Op eigen veld met 4-1 verliezen van Excelsior’31, daarna 1-0 winst bij DVS’33, voor de beker uitgeschakeld worden door een derde klasser QVS en als laatste een 2-2 score op eigen veld tegen WHC, waardoor de kans op het behalen van de periode titel zo goed als verloren moet worden beschouwd. Niet om vrolijk van te worden. Staphorst “uit” gaat een te zware opgave worden voor Flevo Boys.

HARKEMASE BOYS – SVZW.
Twee ploegen die een tegenvallende eerste periode achter de rug hebben. Vooral bij SVZW vallen de resultaten heel erg tegen. Om “bij“ te blijven, in de buurt van de kopgroep, moet er zaterdag in iedere geval worden gewonnen. Dat is een aardig gegeven voor beide ploegen. Toch worden er door beide ploegen weer punten verspeeld, door de punten deling.

URK – WVF.
Urk is in de winning mood. Twee overwinningen achtereen, op VVOG en SVZW. Dat is heel knap. WVF begint op Urk aan een kansloze missie. Weer een overwinning voor de Urkers.