Datum Zaterdag 07-03-2015
Wedstrijdnummer 2882
Scheidsrechter B.A.F. Grilis

VVOG heeft slechts 1 helft moeite met WVF (4-1)

Een door blessures en schorsingen op meerdere plaatsen gewijzigd VVOG heeft het vanmiddag 44 lange minuten moeilijk gehad tegen rode lantaarndrager WVF. Gelukkig voor het publiek wist Thomas Vossebelt in de 44ste minuut een gat te vinden in de versterkte verdedigingslinie van WVF. Hij knalde hard raak na een afgeslagen aanval over links. Daarmee zat de eerste helft erop. Een helft waarin WVF de wedstrijdbal schonk aan VVOG - meestal werk van een sponsor - maar waarin bleek dat het creëren van kansen tegen een zo gesloten verdediging voor het VVOG van vanmiddag niet van een leien dakkie ging.

Deze verdedigende spelopvatting van de mannen uit Westenholte deed vreemd aan. Met 3 punten uit 15 wedstrijden en niks (nog) meer te verliezen is verdedigen toch niet het eerste waar je aan denkt. Daarom was het een geschenk uit de heldere voorjaarshemel dat de goal toch nog vlak voor de rust viel en het publiek een meer open en aantrekkelijke tweede helft tegemoet kon gaan zien.

VVOG begon ongewijzigd aan de tweede helft. Zoals de eerste bevrijdende goal kort voor rust viel, viel de 2de kort na rust. En wat voor een! Een schitterende pass met buitenkant rechts van Oussama Labari sneed als een mes door de centrumverdediging van WVF en bracht Modoe Nyang in de 48ste minuut alleen voor de keeper. Met een fraaie boogbal werd de doelman verschalkt (2-0) en kon het publiek zich opmaken voor een aantrekkelijk vervolg van het tweede bedrijf.

Gerommel in de achterhoede van WVF, dat na deze achterstand nu wel wat meer met de remmen los speelde, werd in de 52ste minuut afgestraft door de vanmiddag wederom sterk spelende Naoufal Boutachkourt 3-0. Het ging bij VVOG aanvallend steeds beter draaien en verdedigend werd er niks weggegeven tegen deze pover voetballende tegenstander.

De in de eerste helft onzichtbare flanken begonnen hun respectievelijke tegenstanders uit te spelen en in het centrum wist Naoufal Boutachkourt op 10 enkele malen gevaarlijk door te komen. Een voorzet van de doorgebroken Pernelly Biya over links werd ineens op de rechterpantoffel genomen door Oussama Labari. Kiezelhard vloog de bal, die toch echt wel een beter lot had verdiend, net over het doel van de volmaakt kansloze doelman van WVF.

Rick Boersma kwam voor Tim Brockhoff waardoor Boutachkourt op diens plek en Boersma op 10 ging spelen. Kevin van der Vlag kwam Modoe Nyang vervangen waardoor het aanvallende elan niet minder werd. Toch werd VVOG nog even opgeschrikt toen de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter als enige op het veld een handsbal in de 16 meter bij VVOG constateerde. Dat cadootje werd door aanvoerder Rob Meijerink van WVF in dank aangenomen (3-1). Hij liet Frans Koornberg - die een rustige voorjaarsmiddag beleefde - kansloos.

Het slotakkoord was voor VVOG. Na een al zeer fraaie aanval via Kevin van der Vlag en Oussama Labari die de keeper ternauwernood onschadelijk kon maken, was het toch raak. En hoe! Een plaatje van een aanval opgezet via Naoufal Boutachkourt eindigde na een prachtige voorzet van Kevin van der Vlag vanaf de achterlijn op maat op de rechtervoet van de instormende Pernelly Biya die de keeper volkomen kansloos liet en de eindstand van 4-1 liet aantekenen. Een zeer terechte overwinning die VVOG stevig in het linkerrijtje houdt en een eerste bodempje legt voor de laatste te vergeven periodetitel. In de tweede helft kon weer eens na de laatste mindere wedstrijden geconstateerd worden dat er voldoende voetballend vermogen in de ploeg zit om nog altijd ambitieus te zijn in het verdere vervolg van deze competitie. Naar onderen kijken lijkt na vandaag niet meer nodig.

Koornberg
van Wilgenburg Duits Hop van den Brink
Brockhoff (67, Boersma) Boutachkourt Vossebelt
Biya (87, Jos Dijkstra) Nyang (67, van der Vlag) Labari

1-0, Thomas Vossebelt (44ste minuut)
2-0, Modoe Nyang (48ste minuut)
3-0, Naoufal Boutachkourt (52ste minuut)
3-1, Rob Meijerink (pen) (80ste minuut)
4-1, Pernelly Biya (86ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG-WVF

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-WVF en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C

VOORBESCHOUWING VVOG – WVF HOOFDKLASSE C 07 MAART 2015

UPDATE
DVS’33 Ermelo beleefde een geweldig weekend. De Ermeloërs wonnen zelf bij Flevo Boys, met de overduidelijke cijfers 6-2, waar door de Emmeloorders, nu subtop, de kansen voor de titel in de prullenbak kunnen worden gedeponeerd. Het grote nieuws voor DVS’33 kwam uit Aalten waar de naaste belager voor de titel Harkemase Boys, verrassend met 2-0 was onderuitgegaan tegen het laaggeklasseerde AZSV. DVS’33 gaat nu alleen aan de leiding in de hoofdklasse C. Harkemase Boys dacht met een minimale inzet het klusje bij AZSV wel even te klaren. De wedstrijd eindigde in een terechte 2-0 overwinning voor de thuisclub, een team dat wel met volle overgave de strijd aanging om de punten. Een grote domper voor de Harekieten. Eigen schuld dikke bult en misschien wel met grote gevolgen. Excelsior’31behaalde een gemakkelijke 4-0 overwinning op CSV Apeldoorn. Van een wedstrijd was nauwelijks sprake daar voor waren de Rijssenaren veel te sterk. De achterstand van Excelsior’31 op koploper DVS’33 blijft 7 punten met een wedstrijd minder gespeeld.
Subtop
Naast Flevo Boys, ook ACV, SVZW en VVOG
Evenals eerder in Assen had ACV weer de grootste moeite om WVF de drie punten te ontfutselen. Zowel in Assen (2-1) als in Zwolle (0-1) kwam uiteindelijk, beide keren, de winst met grote moeite, kort voor tijd, via een benutte strafschop (Robin Mulder) tot stand.
ACV, winnaar van de eerste periode, kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie, de kleine kans om alsnog de topklasse te bereiken. SVZW heeft de jacht op de gewenste derde periodetitel geopend. Staphorst werd de dupe van de dadendrang van De Zwaluwen, die ondanks een vijftal “ invallers” de Staphorsters met een 5-1 nederlaag naar huis stuurde.
Bij VVOG – Urk had bij het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bronsvoort, de thuisclub kennelijk de slaap nog niet uit de ogen. Na vier minuten had Urk al twee maal gescoord. De eindstand werd toch nog 2-2, Urk kon de voorsprong niet behouden en VVOG verzuimde in de laatste 20 minuten een aantal opgelegde kansen te benutten.
De middenmoot.
Aangevoerd door CSV Apeldoorn met Urk en Drachster Boys.
Drachtster Boys nog net boven de nacompetitie plaatsen behaalde een belangrijke driepunter door WHC met 3-0 te kloppen. De 3-0 overwinning met veel strijd en weinig goed voetbal was verdiend voor de Friezen. De herkansers ( nacompetitie plaatsen) Staphorst 5-1 verlies bij SVZW en AZSV met een 2-0 verrassende en verdiende winst op Harkemase Boys, bezetten de plaatsen elf en twaalf.
Degradatieplaatsen
Voor WHC, 11 punten, gaat het er steeds beroerder uitzien. De achterstand op Drachtster Boys, de veilige plaats tien, bedraagt nu al 7 punten met ook nog een wedstrijd meer gespeeld. Sombere tijden voor de ploeg uit Wezep.WVF maakt zich op voor de teugkeer naar de eerste klasse.

PROGRAMMA SPEELDAG 19 (2e wedstrijd, derde periode)

VVOG – WVF (2-0)
Promovendus WVF wacht nog steeds op de eerste overwinning in de hoofdklasse. De Westenholters speelden tot nu toe 15 wedstrijden en staat de puntenteller op drie punten.
Nu is dat geen aanleiding om te veronderstellen dat WVF een eenvoudig te kloppen tegenstander is. Na de winterstop speelde WVF slechts twee competitie wedstrijden.
WVF – DVS’33 eindigde op 14 februari in 0-0 waarbij WVF vooral in de tweede helft via enkele snel uitgevoerde counters zelfs de betere scorings kansen wist te creëren. J.l. zaterdag wist het gerenommeerde ACV, via een dubieuze strafschop (Robin Mulder) met een niet verdiende 0-1 overwinning het sportpark De Weide Steen te verlaten. WVF heeft ondanks het geringe behaalde punten kennelijk toch het nodige bijgeleerd in de hoofdklasse en er wordt uitgekeken naar de eerste en historische overwinning van de ploeg in de hoofdklasse. Aan VVOG er voor te zorgen dat die overwinning niet in Harderwijk gaat plaats vinden. Onderschatten van een tegenstander uit de onderste regionen is altijd heel gevaarlijk.
VVOG had in de eerdere ontmoeting bij WVF, de grootste moeite om met de drie punten naar Harderwijk terug te keren. Al in de 15e minuut van die wedstrijd op De weide Steen, stond WVF met 10 man op het veld, door de rode kaart van Bas Bouwhuis. Pas in de 54e minuut wis Pernelly Biya het geduldige VVOG op de 0-1 voorsprong te brengen.
Richard Haklander bracht met een mooi afstand schot de 0-2 op het scorebord.

STAPHORST – DVS’33 Ermelo  (0-2)
Gezien de selectie van Staphorst staat de ploeg veel te laag in de stand. Er moeten dus snel punten worden bijgeschreven om erger te voorkomen. Dat zal zaterdag wel een groot probleem gaan opleveren. Punten tegen het sterke en goed voetballende DVS’33 lijkt een utopie voor de Staphorsters. Staphorst thuis altijd moeilijk gaat ook dit seizoen niet altijd op.
Van de zeven gespeelde wedstrijden op sportpark Het Noorderslag werd er slechts één wedstrijd gewonnen vier maal gelijk en twee maal verloren. Zaterdag om 16.15 uur staat de teller waarschijnlijk op drie verloren thuiswedstrijden.

HARKEMASE BOYS - CSV APELDOORN   (1-0)
Er valt heel wat recht te zetten voor trainer Jan Vlap, na de afgang j.l. leden zaterdag bij AZSV. Wil de ploeg niet verder achterop geraken bij DVS’33 is puntenverlies niet aan de orde bij de Harekieten. Puntenverlies, na de 4-0 nederlaag tegen Excelsior’31, kan voor CSV Apeldoorn uitdraaien op het naderen van de gevaarlijke plaatsen in de stand. Het belang voor beide partijen is duidelijk, punten scoren. Harkemase Boys lijkt de beste kansen te hebben de drie punten in eigen huis te gaan houden.

EXCELSIOR’31 – AZSV  (1-1)
Excelsior’31, is de ploeg in vorm en maakt jacht op de posities van Harkemase Boys, DVS’33 en de derde periode titel. De ploeg is gewaarschuwd voor het bezoekende AZSV, dat j.l. zaterdag geweldig stuntte met de 2-0 overwinning, op toen nog mede koploper, Harkemase Boys. Een herhaling van een dergelijk stunt, zit er deze keer tegen Excelsior’31, op Sportpark De Koerbelt niet in. De punten blijven in Rijssen.

ACV – DRACHSTER BOYS  (3-0)
ACV weet zich zo goed als zeker uitgeschakeld voor de titel en blijft de eerste periode titel koesteren. Drachtster Boys heeft de punten heel hard nodig om uit de gevarenzone te blijven.
De sterk verdedigende en weinig kansen weggevende Friese ploeg moet in staat worden geacht, minimaal met een puntendeling in de tas, te vertrekken uit Assen.

URK - SVZW  (2-1)
Grote belangen voor beide ploegen. SVZW jaagt op de derde periodetitel en Urk moet punten scoren om uit de nacompetitie - degradatie zone blijven. SVZW de beter voetballende ploeg, en een enthousiast en fel spelend Urk gaan er een spannende wedstrijd van maken waar bij SVZW de beste kansen heeft de begeerde drie punten mee naar Wierden te nemen.

WHC – FLEVO BOYS  (2-2)
Voor Flevo Boys lijkt het winnen van een prijs deze competitie voorbij is. Door de titel aspiraties kan een vette streep worden getrokken. Rest nog de derde periode titel of het eventueel overnemen van een periodetitel van de kampioen van de hoofdklasse C.
Hoe zit het met de motivatie, zaterdag in Wezep tegen WHC, na het pak slaag dat de Emmeloorders j.l. zaterdag van DVS’33 kregen ?. De positieve motivatie om zal er ongetwijfeld wel zijn bij WHC, om de nog aanwezige kansen om degradatie te voorkomen. Dan moet er wel worden gewonnen. En die kansen om eerste klasser te blijven zullen bij een nederlaag steeds moeilijker gaan worden.