Datum Zaterdag 22-11-2014
Wedstrijdnummer 2961
Scheidsrechter W.D. Jansen

VVOG geeft SVZW lesje in effectiviteit (4-1)

Het scoreverloop zat VVOG deze middag niet tegen. Al in de 2de minuut was het raak. Pernely Biya dolde in zijn eerste actie van de wedstrijd de rechtsback van SVZW, haalde de achterlijn en gaf een puike voorzet die Kevin van der Vlag uiterst koelbloedig afmaakte (1-0). De toon was gezet en SVZW werd gedwongen achter de feiten aan te lopen. En dat deden ze ook de rest van de eerste helft met weliswaar uitstekend combinatievoetbal maar met weinig uitgespeelde kansen.

Met 60-70% balbezit lukte het de Zwaluwen uit Wierden niet om de sterk spelende achterhoede van VVOG met als uitblinker doelman Frans Koornberg echt stuk te spelen. Natuurlijk waren er kansen voor SVZW maar steeds was er Frans Koornberg die vanmiddag onpasseerbaar leek. In de 6 minuut, de 16de minuut en de 44ste minuut wist hij op schitterende wijze zijn doel schoon te houden.

Ondertussen loerde VVOG op zijn kansen. En die kregen ze ook regelmatig van een door de stand genoodzaakt aanvallend spelend SVZW. Zo zette Tim Brockhoff in een snelle tegenaanval Kevin van der Vlag alleen voor de keeper. Van der Vlag lobde echter net over.

De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor het slim voetballende VVOG.

Ook in de tweede helft zat het scoreverloop weer niet tegen.

Al in de 47ste minuut werd een foute pass van achteruit onderschept en kreeg Pernely Biya vrij baan. Die moet je hem niet geven. Ook de uitlopende keeper had geen enkel verweer waarna VVOG de gehele tweede helft een geruststellende 2-0 voorsprong mocht gaan verdedigen. Voor SVZW zat er niks anders op dan nog aanvallender te voetballen. Iets dat VVOG al 4 minuten later, in de 51ste minuut, uiterst effectief afstrafte. Een counter uit het boekje werd wederom door Pernely Biya keurig afgerond (3-0).

In de 59ste minuut was de hattrick van Biya aanstaande. Echter de palen van beide doelen gingen zich ermee bemoeien. Biya trof de paal van SVZW, waarna de rebound gemist werd door van der Vlag. SVZW trof een minuut later de paal naast Frans Koornberg. Dat Koornberg en VVOG de nul deze middag niet konden houden was te wijten aan een slippertje op het middenveld van VVOG dat balverlies opleverde. Kevin Aman benutte koelbloedig deze kans en daarmee verloor Frans Koornberg vanmiddag zijn status van onpasseerbare doelman (3-1).

SVZW bleef volharden in hun combinatievoetbal. VVOG ontregelde dat nog voordat de 16 meter bereikt was. In de 73ste minuut werd Douwe Dijkstra gewisseld voor Naoufal Boutachkourt en kort daarna de goed spelende maar moegestreden Kevin van der Vlag voor Oussama Labari. Het was Labari die aan de basis stond van de 4-1. Zijn voorzet van rechts was zo afgemeten dat de vanmiddag sterk spelende Richard Haklander met een simpele hoofdknik het pleit beslechtte en daarmee in de 88ste minuut VVOG een imponerende overwinning bezorgde.

Deze wedstrijd toonde weer eens aan dat heel veel balbezit niet bepalend hoeft te zijn voor een uitslag. Met 4 goals uit 30%-40% balbezit speelde VVOG vanmiddag messcherp en uiterst effectief.

Het linkerrijtje kent na vanmiddag een vaste bewoner!

Nabeschouwing VVOG - SVZW

Interview met Geert Veldhuis (SVZW) en Ed Engelkes (VVOG)

Voorbeschouwing VVOG - SVZW

Een terugblik op de vorige speelronde en een voorbeschouwing van VVOG - SVZW en alle overige wedstrijden van speelronde 10 in de Hoofdklasse C.

DVS’33 – ACV 5-2

DVS’33 is weer koploper van in de hoofdklasse C. (21 punten) ACV, onttroont als koploper, werd met een 5-2 nederlaag huiswaarts gestuurd. DVS’33 bleek deze middag een maatje te groot voor een tegenvallend ACV. ACV blijft tweede met een achterstand van twee punten (19 punten) op de nieuwe koploper DVS’33.

Drachtster Boys – Harkemase Boys 1-4

Drachster Boys verloor  in het eigen “bos” kansloos van een veel beter Harkemase Boys. Een tevreden trainer Jan Vlap zag zijn ploeg aardig voetballend de dik verdiende punten binnenhalen. Drachtster Boys verloor voor de derde keer op rij de Friese derby. Harkemase Boys, nu op de vijfde plaats, met 16 punten. Drachtster Boys, 10 punten, blijft tegen de gevaarlijke plaatsten (herkansing ) aanleunen.

SVZW – Excelsior’31 2-1

De derby SVZW – Excelsior’31 leek in een 1-1 te gaan eindigen. Het was echter SVZW dat met de onverdiende zege de drie punten binnen haalde. Tot aan de rust een gelijk opgaande wedstrijd, 1-1. Na de thee lag het initiatief bij de Rijssenaren en SVZW hield zich bezig met “tegenhouden“. Excelsior kreeg de kansen om de overwinning op te eisen maar benutte die kansen niet. SVZW behaalde op de valreep een gelukkige, nauwelijks verdiende 2-1 overwinning, via een snel uitgevoerde beslissende counter 2-1.

CSV Apeldoorn – Urk 3-1

CSV Apeldoorn scoorde in eigen huis een gelukkige 3-1 overwinning op Urk. Urk kon de opmars van de laatste weken geen vervolg geven. CSV Apeldoorn behaalde na negen wedstrijden zijn derde overwinning en staat nog steeds in de gevaren zone, (herkansing), met 9 punten. Urk blijft op de achtste plaats met 11 punten.

WVF – AZSV  2-2

Eindelijk het eerste winstpunt voor WVF. WVF nam tegen AZSV, dat in eerste helft uitblonk door gemakzucht, zelfs een 2-0 voorsprong en leek de eerste overwinning binnen te gaan halen. Helaas voor de Zwollenaren kwamen de Aaltenaren na de warme thee weer bij de les en wisten zij de achterstand om te zetten in een 2-2 eindstand. WVF blijft drager van de rode lantaarn met slechts 1 punt en AZSV blijft met 10 punten tegen de gevaarlijke plaatsten (herkansing ) aanleunen.

STAPHORST – WHC 0-2

Staphorst scoort tegenvaller na tegenvaller. Op het eigen sportpark Het Noordeslag leed Staphorst, dit seizoen zijn eerste nederlaag, van een verbeten en met een geweldige inzet spelend WHC. Een afgang van de eerste orde voor de thuisclub, immers Staphorst met een beter selectie dan WHC, zag WHC, dat ook nog drie basis spelers miste, verdiend de eerste driepunter scoren. Staphorst tiende plaats, blijft tegen de gevaarlijke plaatsten (herkansing ) aanleunen, met 10 punten evenals AZSV en Drachtster Boys. WHC blijft voorlaatste in de stand, nu met 5 punten.

FLEVO BOYS - VVOG

Een onterechte nederlaag van VVOG. Vooral de eerste helft had VVOG de wedstrijd in handen en vergat de vroeg verkregen 0-1 voorsprong te vergroten. Drie maal kreeg VVOG een opgelegde kans om de score uit te bouwen maar liet de kansen onbenut. Na de thee een agressiever Flevo Boys. Doelman Frans Koornberg van VVOG voorkwam driemaal een treffer voor Flevo Boys door geweldig ingrijpen. Bij VVOG zag Thomas Vossebelt zijn harde schot op de lat uiteen spatten. VVOG vergat in het laatste deel, de wedstrijd op slot te gooien. Nadat Flevo Boys in de 81e minuut, de toch wel verdiende gelijkmaker op het scorebord wist te brengen, leek de wedstrijd in 1-1 te gaan eindigen. Daar stak de scheidsrechter R. Bekebrede een stokje voor. In de 87e minuut kreeg Flevo Boys een strafschop cadeau van de scheidsrechter. Flevo Boys scoorde de 2-1 uit de strafschop.

Oorzaak en gevolg:

Binnen het strafschopgebied van VVOG schoot een speler van Flevo Boys, van een afstand van minder dan een halve meter, keihard op het lichaam van VVOG’s verdediger Lennard van den Brink. Hierbij zou de bal de arm of hand van Lennard van den Brink zijn geraakt.  Strafschop besliste de scheidsrechter.

Zie TV beelden: b.v. VVOG TV.

Volgens de spelregels geen hands. Dus geen strafschop.

Eerdere uitspraak scheidsrechter baas KNVB de heer van Egmond betreffende “hands binnen de zestien”.

Van Egmond: “Aangeschoten hands is geen hands. Als een speler de arm strak langs het lichaam houdt en hij krijgt de bal ertegen, dan kan hij er niets aan doen.  Dan is er geen opzet in het spel. Hij kan moeilijk zijn arm afzagen.  Hetzelfde geldt voor een bal die je van een meter afstand tegen de arm krijgt, of die je niet ziet aankomen omdat je met je rug naar de tegenstander staat. In deze gevallen is geen sprake van hands.”

De TV beelden wijzen ook nog uit dat het laatste doelpunt 3-1 in 90e minuut van Flevo Boys, voorafging aan een buitenspel situatie. VVOG was niet blij met de afloop en uitslag.

SPEELRONDE 10 (2e wedstrijd 2e periode)

Er staat weer een mooi programma op de competitie rol. Zonder het belang van de overige vast gestelde wedstrijden in de hoofdklasse C, uit de weg te gaan, zal  deze zaterdag toch de grootste publiek trekker zijn, Excelsior’31 – DVS’33. Er staat ons weer een spannende en mooie voetbalmiddag in de hoofdklasse C te wachten.

VVOG – SVZW

Seizoen 2011-2012 debuteerde SVZW in de topklasse. Na dat de club in het seizoen 2009-2010 de titel behaalde in de eerste klasse D en het seizoen daarop 2010-2011 ook de kampioenstitel van de hoofdklasse C wist te bemachtigen (een knappe prestatie), mocht SVZW zich als topklasser melden in het seizoen 2011-2012. Ondanks de “aanwas” van een aantal nieuwe krachten in de selectie wisten de Zwaluwen zich niet te handhaven in de topklasse. Via nog een benodigde beslissingswedstrijd tegen Harkemase Boys (0-2 verlies) keerde SVZW weer terug in de hoofdklasse.

Seizoen 2012-2013, weer in de hoofdklasse C, met de benodigde versterkingen in de selectie, 10 nieuwelingen, eindigde SVZW op een derde plaats met een achterstand van 8 punten op kampioen ONS Sneek. SVZW behaalde nog wel een periodetitel. De klasseperiodetitel tussen SVZW, ACV en Staphorst werd een prooi voor de Assenaren. Weer geen beoogde promotie naar de topklasse. (ACV werd later uitgeschakeld door Spakenburg)

Vorig seizoen (2013-2014) kreeg de selectie van SVZW weer een kwaliteitsimpuls van een zevental gerenommeerde spelers en beschikte SVZW, zo werd verondersteld, over een topklasse waardige selectie. Ondanks de versterkingen bleven de prestaties in de hoofdklasse C. ver onder de verwachtingen. SVZW eindigde op een zesde plaats met 11 punten achter kampioen SC Genemuiden. Conclusie: een tegenvallend en teleurstellend seizoen 2013-2014.

Voor dit seizoen wijzigde de selectie niet veel. Christiaan Cisek en Dewi Perik vertrokken, terwijl Tom Prümers, terug van DETO, Mike Ker van Luctor et Emergo, Thom Strijland van SC Enschede en Geert Veldhuis Stevo, aan de selectie werden toegevoegd. Een domper was dat tijdens de voorbereiding Nigel Michels een beenbreuk opliep.

SVZW kende een uitstekende voorbereiding. De Districtsbeker wedstrijden werden gewonnen. Het sterk bezette Fletcher toernooi in Rijssen werd eveneens gewonnen.

Met deze resultaten, gepaard gaande met uitstekend voetbal, is het ook duidelijk dat het doel deze competitie, ook verwoord door de nieuwe trainer Geert Veldhuis,

Promotie naar de topklasse.

De competitie start was goed, met een 3-0 winst bij Drachtster Boys en een 0-0 bij Flevo Boys. De eerste thuiswedstrijd viel tegen, een duidelijke 0-2 nederlaag tegen DVS’33.

Bij WHC werd een simpele 0-5 overwinning bij geschreven. Ook de thuiswedstrijd tegen ACV bracht nog geen winst in eigen huis, eindstand 1-1. Bij Staphorst gelijk 2-2 en de volgende thuiswedstrijd weer geen zege op eigen bodem. Urk verliet Het Lage Veld met een 3-1 overwinning. De daarop volgende nederlaag bij Harkemase Boys leerde SVZW dat de prestaties ook deze competitie, enigszins achter blijven bij de verwachtingen.

SVZW behaalde in de Oostelijke derby tegen Excelsior’31 eindelijk zijn eerste thuis overwinning. De 2-1 overwinning was niet helemaal verdiend maar daar maalt niemand over in Wierden. Na negen wedstrijden, is de stand van zaken voor SVZW, een zevende plaats, 15 punten en al 6 punten achter koploper DVS’33. Toch tegenvaller voor de ambitieuze Wierdenaren.

De resultaten vorig seizoen van VVOG tegen SVZW:

In Wierden een ongelukkige nederlaag 1-0.Voor de Districtsbeker op de Strokel een gelukkige winst na een eindstand van 1-1 en een 6-5 overwinning na strafschoppen.

Op De Strokel werd de competitie wedstrijd met 1-3 verloren.

Het verschil in punten tussen VVOG en SVZW bedraagt slechts 1 punt in het voordeel van VVOG.

Wie houdt de aansluiting met de kopgroep deze middag.

16.45 uur weten we alles weer.

EXCELSIOR’31 – DVS’33 Ermelo

Excelsior’31 is er zich ongetwijfeld goed van bewust dat bij een nederlaag tegen de koploper DVS’33, de achterstand in punten wel erg groot gaat worden en dat het uitzicht naar een terugkeer in de topklasse dan voorlopig in de ijskast opgeborgen kan worden.

Winst voor de Ermeloërs betekent, dat een belangrijke mede kandidaat voor de titel, voorlopig op ruime afstand wordt gezet en dat zou best eens kunnen worden bewerkstelligd, op Sportpark De Koerbelt, door de koploper uit Ermelo.

ACV – STAPHORST

Belangrijk duel voor beide ploegen, waarbij winst is geboden zowel voor ACV als Staphorst.

ACV moest in het duel vorige competitie ronde een vernedering ondergaan in Ermelo bij DVS’33 Verliezen met 5-2 gaf toch een naar gevoel bij de winnaar van de eerste periodetitel.

Trainer Hans de Jong van ACV is uit op herstel en gaat voor de volle winst met zijn team. Tegelijker tijd zal ACV met veel belangstelling de verrichtingen van DVS’33 in Rijssen volgen.

Staphorst heeft de punten ook hard nodig. De positie op de ranglijst is eigenlijk Staphorst onwaardig en punt(en) verlies maakt het allemaal nog vervelender voor ploeg van trainer Jan van Raalte.

Na een spannende wedstrijd waarbij de ploegen tot het uiterste zullen gaan blijven de punten met een kleine winst marge in Assen.

AZSV - FLEVO BOYS

Flevo Boys gaat een moeilijk middagje tegemoet in Aalten bij AZSV.

Ondanks de vele blessures is Flevo Boys zonder meer de beter voetballende ploeg maar de onverzettelijkheid van een gedreven AZSV zal voor Flevo Boys de nodige hindernissen opwerpen op de weg naar de benodigde drie punten (niet verder achter blijven bij de kopgroep).

AZSV leunt tegen de nacompetitie plaatsen aan, voelt de dreiging richting die vervelende plaatsen en zal met een geweldige inzet gesteund door de eigen supporters, alles in het werk stellen de punten in Aalten te houden.

Een punten verdeling lijkt er aan te komen.

HARKEMASE BOYS - WHC

WHC verraste bij Staphorst met een 2-0 overwinning maar kreeg een week later in het kader van de districtsbeker een geweldige dreun te verwerken. Met maar liefst een 5-1 nederlaag wist de tweede klasser ASV Dronten, WHC naar huis te sturen.

Harkemase Boys is ijverig bezig de aansluiting met de kopgroep te behouden.

Daarom zal het WHC niet gelukken, ondanks alle goede bedoelingen, één of meer punten mee naar Wezep te nemen.

URK – DRACHSTER BOYS

Een sterk verdedigend Drachtster Boys, met af en toe een gevaarlijke counter, gaat  alles in het werk stellen, een fel op de aanval spelend Urk een halt toe te roepen.

Het is maar de vraag of Urk de kans zal krijgen een opening te vinden in de verdediging van de Friezen.

Met een punten deling zullen de Friezen niet ontevreden Urk verlaten.

WVF – CSV APELDOORN

Voor beide ploegen een super belangrijk duel.

Winst of verlies is voor beide teams van groot belang.

Het verschil in punten tussen de nummer veertien WVF en twaalf  CSV Apeldoorn, kan zaterdag bij winst van CSV Apeldoorn  oplopen tot 11 punten.

Gevolg, dan al een bijna onmogelijke taak voor WVF, zich te handhaven in de hoofdklasse.

Bij de eerste winst van WVF zou de achterstand op CSV Apeldoorn en de andere ploegen in de onderste regionen weer hoop kunnen brengen, hoe broos de toestand dan nog is, om zich te handhaven, in de hoofdklasse.

CSV Apeldoorn zich bewust zijnde van de precaire situatie, gaat ondanks de heftige tegenstand van WVF, met drie punten richting Apeldoorn.