Datum Zaterdag 25-10-2014
Wedstrijdnummer 3029
Vertrek supportersbus: 13:45

VVOG wint bij WVF

Door een vroege rode kaart in de 15e minuut voor WVF'er Bas Bouwhuis kwam VVOG al snel  in een overtalsituatie. Dat leverde in de eerste helft wel kansen maar geen doelpunten op. Het was Pernelly Biya die in de 54e minuut het verschil maakte en de trekker nauwkeurig overhaalde. Op zijn net buiten de 16 afgevuurde schot had doelman Gert Schaafsma geen verweer. Ook daarna bleef VVOG geduldig op zoek naar nog een treffer en oogde WVF onmachtig. De wissel Richard Haklander voor Kevin van der Vlag leidde binnen korte tijd effect. Met een prachtige diagonaal geschoten uithaal bepaalde hij de 0-2 die ook de eindscore betekende. Daarmee behoudt VVOG de aansluiting in het linkerrijtje. En dat is wel eens anders geweest. Op naar de volgende week wanneer AZSV op bezoek komt in Harderwijk.

Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Jan Jurriën Hop, Thomas Vossebelt, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Oussama Labari (Jos Dijkstra) Pernelly Biya, Martijn Duits, Kevin van der Vlag (Richard Haklander) Stefan Jansen (Naoufal Boutachkourt)

0-1 Pernelly Biya 54e minuut
0-2 Richard Haklander 77e minuut

Voorbeschouwing WVF-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van WVF-VVOG en alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C.

UPDATE 11 oktober 2014

De hoofdklasse C heeft na zaterdag 11 oktober, drie nieuwe koplopers met 13 punten, in volgorde (doelsaldo), Excelsior’31, ACV en Flevo Boys.

De nacompetitie plaatsen 11 en 12 worden bezet door CSV Apeldoorn en Urk terwijl de degradatie plaatsen 13 en 14 in handen zijn van WHC en WVF.

Urk – VVOG 3-1
Na het sprankelende duel en een 4-0 winst op Harkemase Boys, een week eerder, was de 3-1 nederlaag een grote deceptie voor VVOG.De vele Harderwijker meegereisde supporters konden hun ogen nauwelijks geloven hoe VVOG zich manifesteerde tegen de Urkers. Niets was er terug te zien van het goede voetbal van een week eerder.Urk blaakte van vechtlust, gingen fel de strijd aan om iedere bal en VVOG bleek fysiek en vooral door dat te veel spelers vergaten hun taak op de juiste wijze in te vullen, in de problemen te komen, waardoor het teamverband verloren raakte. Bovendien werden er verdedigend fouten gemaakt, fouten, die op dit niveau onmiddellijk worden afgestraft. En dat deed het fel spelende Urk uitstekend. In een tijd van 10 minuten, onmiddellijk na de thee, besliste Urk de wedstrijd. Urk profiteerde snel en agressief van het fouten festival en slordige optreden van VVOG, scoorde eenvoudig, in korte tijd, drie maal na, “weggevertjes” van VVOG. VVOG scoorde in blessure tijd de tegentreffer 3-1, door Thomas Vossebelt. Geen wedstrijd om snel te vergeten, maar één, om goed te evalueren en over na te denken.                                                           -

DVS’33 – Flevo Boys 0-1
DVS’33 is de leiding in de hoofdklasse C na een week al weer kwijt. In een tegenvallende topper wist Flevo Boys, dat een week eerder de koppositie, na de nederlaag tegen Excelsior’31, kon inleveren aan DVS’33, die koppositie, met Excelsior’31 en ACV weer te heroveren, door de Ermeloërs op eigen grond met een 1-0 nederlaag te confronteren. Een verdiende overwinning voor de polderbewoners. Een te slap opererend DVS’33, kreeg nauwelijks ruimte om te voetballen tegen het fysiek sterker en beter voetballende Flevo Boys.DVS’33 daalde af naar de vierde plaats, met één punt achter de drie koplopers.

ACV - WVF
ACV had grote moeite met het onderaan staande WVF.WVF kwam zelfs voor de pauze op een 0-1 voorsprong en bij WVF gloorde de hoop op een eerste succes in de hoofdklasse. Zover liet ACV het niet komen. Het één richtingsverkeer, richting de veste van WVF, in de tweede helft, resulteerde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor de Assenaren. In de 66e minuut viel de gelijkmaker en in de 85e minuut scoorde ACV, via een benutte strafschop, de winnende treffer 2-1. ACV nu medekoploper, en WVF houdt de rode lantaarn stevig in eigen hand.                                                            -

Excelsior’31 – CSV Apeldoorn 4-0.
Het duel in Rijssen was na 23 minuten eigenlijk al afgelopen. Bij de stand 0-0 kregen, binnen een minuut, twee spelers van CSV Apeldoorn een rode kaart. Driekwart van een wedstrijd spelen met twee man minder werd natuurlijk een te zware opgave voor CSV Apeldoorn. Lang hield de ploeg nog stand maar na de 1-0 score van Excelsior’31 in de 66e minuut, was het gedaan voor de roodgelen. De score liep daarna snel op naar 4-0.

Excelsior’31 is mede koploper en CSV Apeldoorn blijft in de gevaren zone.

Staphorst – SVZW 2-2
Eerste helft een gelijkopgaande mooie wedstrijd. Twee maal nam SVZW een voorsprong en twee maal wist de thuisclub de gelijkmaker te scoren.In de tweede helft was SVZW de bovenliggende partij. Staphorst geplaagd door een aantal blessures wist op karakter en vechtlust SVZW van verdere score af te houden en dat vond trainer Jan van Raalte een groot compliment voor zijn gehavende ploeg, ook omdat hij SVZW nog steeds ziet, als één van de sterkste kampioenes kandidaten. Beide ploegen zagen de koplopers weer verder afstand nemen. De achterstand op de drie koplopers is nu vier punten. SVZW en Staphorst delen de zevende en achtste plaats met negen punten.

WHC – Drachster Boys 1-3
Ook de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys leverde WHC geen punt(en) op. Ongeveer 250 toeschouwers zagen dat Drachtster Boys te sterk was voor de geplaagde ploeg uit Wezep.Met na zes wedstrijden slechts één punt en een doelsaldo van 2-11, geeft aan dat de problemen zich met de week ophopen.

HARKEMASE BOYS – AZSV 1-1 .
De 1-1 j.l. zaterdag (inhaal) op eigen terrein tegen AZSV was een tegenvaller voor de Harekieten, waardoor de Boys voorlopig enigszins moeten afhaken bij de kopgroep.Zesde plaats met tien punten, gelijk aan VVOG.AZSV daalde naar plaats tien

Na het beker en inhaalprogramma van afgelopen week wordt de competitie a.s. zaterdag  voortgezet met speelronde 7.
VVOG, WVF, CSV Apeldoorn en Flevo Boys behoren niet meer tot het deelnemersveld van de Districts beker-Oost/Noord.

SPEELRONDE 7 (1e periode).
Er zijn nog twee wedstrijden te gaan, om te bepalen welke ploeg winnaar wordt van de eerste periode.Gezien de stand, met daarin de kleine verschillen in het aantal behaalde punten, (ook doelsaldo kan heel belangrijk worden), volgen er nog twee uitermate spannende wedstrijd dagen om de winnaar te kunnen aanwijzen. Om te beginnen de wedstrijden van deze zaterdag.

WVF – VVOG.
|Na de nederlaag bij Urk gaat VVOG weer op reis. WVF is de volgende tegenstander. WVF debuteert in de hoofdklasse. Tot nu vallen de prestaties niet mee voor de Zwollenaren.Na zes wedstrijden staat de punten teller nog steeds op “0”.Daarin zit nu het gevaar voor VVOG. Denken dat het een gemakkelijk “potje” gaat worden in Zwolle, dat kan VVOG rustig vergeten. In de hoofdklasse bestaan n.l. geen gemakkelijke “potjes” en zeker niet tegen een ploeg die vecht voor een eerste overwinning. De laatste ontmoeting tussen VVOG en WVF is daarvan een goed voorbeeld. Seizoen 2010-2011, toen nog in de eerste klasse D, won VVOG de thuiswedstrijd op de Strokel vrij eenvoudig met 6-1 van de Zwollenaren. Bij WVF op sportpark De Weide Steen was het heel andere koek. Met veel kunst en vliegwerk werd er een benauwde 0-0 op het scorebord aangetekend. ACV op eigen veld, had in het duel op 11 oktober j.l. ook de grootste moeite WVF onder de duim te houden. M.a.w.  een gewaarschuwd …. enz. Met een goede taakuitvoering, door iedereen, slim voetballen en keihard werken, moet er voor VVOG drie punten zijn te halen in Zwolle.

AZSV – EXCELSIOR’31
AZSV verraste j.l. zaterdag door de 1-1 bij Harkemase Boys.Zaterdag komt koploper Excelsior’31 naar Aalten met de bedoeling, de koppositie te handhaven en dus de drie punten binnen te halen. Excelsior’31 zal op Sportpark Villekamp een fel strijdend AZSV tegen komen. Gemakkelijk zal de koploper het niet krijgen. Toch zal Excelsior’31 uiteindelijk, de voorgenomen drie punten, mee naar Rijssen nemen.

DRACHTSTER BOYS – ACV.
ACV gaat ongetwijfeld met een onrustig gevoel naar Drachtster Boys. Ook ACV weet dat het in het Drachtster Bos niet gemakkelijk is om met één of meer punten weg te komen tegen de thuis spelende formatie van de slimme trainer Fred de Boer. Alleen DVS’33 wist met veel moeite daar drie punten weg te slepen (0-1). Het wordt voor ACV een te moeilijke opgave om met de volle winst Drachten te verlaten. Een puntendeling lijkt het hoogst haalbare voor de Assenaren.

FLEVO BOYS – WHC.
Flevo Boys overleefde afgelopen week de eerste wedstrijd van de knock-out ronde, districtsbeker – Noord niet. Derde klasser QVS wist op het eigen sportpark de Ribbe in Stavoren, na een 3-3 eindstand, Flevo Boys via de beter genomen strafschoppen uit de beker te wippen. Onderschatting van de tegenpartij en overschatting van zich zelf, waren de oorzaak van de nederlaag van Flevo Boys.Revanche op zich zelf, na deze afgang, moet zaterdag tegen WHC gaan plaats vinden. WHC gaat het slachtoffer worden, vertrekt met een nederlaag uit Emmeloord, blijft in de degradatie zone en Flevo Boys handhaaft zich met de overwinning in de kopgroep.

DVS’33 – STAPHORST.
Staphorst is zich duidelijk aan herstellen van de slechte competitie start. Uit de eerste drie wedstrijden wist de ploeg van Jan van Raalte slechts twee punten te scoren.  Bij VVOG 2-2, thuis tegen AZSV 1-1 en een nederlaag bij Drachtster Boys 2-1. Nu na zes wedstrijden is het punten totaal opgelopen tot negen punten, door overwinningen, thuis tegen CSV Apeldoorn 3-2, bij WVF 4-1 en een uitstekende 2-2 in Staphorst tegen SVZW. Zaterdag moet de ploeg zich gaan meten met DVS’33 in Ermelo. Geen gemakkelijke opgave voor de Staphorsters maar de ploeg is van plan de opgaande lijn van de laatste weken vast te houden. DVS’33 verloor de laatste competitie wedstrijd op eigen veld van Flevo Boys (0-1) en wil zich uiteraard revancheren voor die misstap. Na een spannend en aantrekkelijk duel volgt er wellicht een punten deling..

SVZW – URK.
Als SVZW nog plannen heeft zich te mengen in de strijd om het veroveren van de titel dan moet de ploeg de achterstand op de koplopers niet te groot te laten worden. M.a.w. zaterdag moeten de drie punten in Wierden worden gehouden en Urk op een nederlaag te trakteren. Dat zal overigens wel de nodige moeite gaan kosten. Urk behaalde fel strijdend, een prima overwinning op VVOG en heeft ongetwijfeld een goed gevoel en vertrouwen gekregen, na die eerste overwinning. SVZW als de beter voetballende ploeg gaat Urk toch met een kleine nederlaag terug sturen naar Urk, waar de Urkers zich kunnen gaan opmaken voor de grote strijd tegen Ajax.

CSV APELDOORN – HARKEMASE BOYS.
CSV Apeldoorn overleefde de eerste knock-out ronde van de districtsbeker- Oost niet. Op sportpark De Laene in Twello liet de hoofdklasser zich verrassen door tweede klasser Voorwaarts T. Na een 2-2 eindstand wist Voorwaarts T, via de beter genomen strafschoppen, CSV Apeldoorn de verdere ambities in het beker toernooi te ontnemen. Een slechte generale voor a.s. zaterdag, het belangrijke duel, tegen Harkemase Boys. Harkemase Boys komt naar Apedoorn voor de volle winst. CSV Apeldoorn worstelt om zich van de onderste plaatsten te verwijderen. Na zes wedstrijden en al vier nederlagen gaan de zaken niet naar wens in Apeldoorn. Dat is heel duidelijk en een volgende nederlaag, nu tegen Harkemase Boys, lijkt in de maak, waarddoor de situatie er alleen maar beroerder op wordt.