Datum Zaterdag 17-01-2015
Scheidsrechter J.H.M Huis in 't Veld
Wedstrijdbeschrijving Oefenwedstrijd

VVOG oefent zich naar 1-0 zege op Alcides

VVOG en Alcides maakten er vanmiddag een wat gezapige oefenpot van. Het was niet groots wat er vertoond werd. VVOG werd in de rol gedrongen het spel te maken en Alcides trachtte „op zijn Drachtster Boys” uit de weinige aanvallen een doelpuntje te peuren. Het werd zo geen wedstrijd om warm van te worden.

De dominantie van VVOG in de gehele wedstrijd leidde slechts tot 1 treffertje. Alcides liet het bij een schot op de lat enkele minuten voor tijd.

De eerste helft was het VVOG dat veelvuldig op de helft van Alcides spelend af en toe wat gaatjes vond in de stugge defensie van de Meppeler zondaghoofdklasser.  Een fraaie combinatie tussen Douwe Dijkstra, Pernely Biya en Richard Haklander eindigde met een schot op doel dat via een verdwaald hoofd van een verdediger tot niet meer dan een corner leidde. Ook een mooie aanval opgezet door Tim Brockhoff eindigde in een corner die niets opleverde. In de 22ste en 40ste minuut zagen we Alcides twee maal gevaarlijk worden. Het eerste gevaar werd door Jan Jurrien Hop ten koste van een stevige overtreding bezworen, het tweede - ontstaan uit een slordigheid achterin - door Frans Koornberg. Daartussen was het VVOG dat uit het vele balbezit af en toe wat kansjes creëerde. Een echte grote kwam er voor Stefan Jansen in de 42ste minuut. Hij schoot net naast terwijl de keeper al spartelend gepasseerd achterbleef.

Het was dezelfde Stefan Jansen die in de 45ste minuut Kevin van der Vlag in de spitspositie zag opduiken en dan weten we het inmiddels al. Koel verdween de door Stefan mooi gestoken bal langs de kansloze doelman van Alcides. De 1-0 was ook meteen de ruststand.

Het beeld van de tweede helft was een duplicaat van de eerste. Daar deed het ingebrachte verse VVOG bloed niet aan af. VVOG bleef dominant en op zoek naar de tweede treffer. Die viel niet. Alcides bleef met enkele uitvallen voornamelijk via hun beweeglijke spits gevaarlijk. Het leidde allemaal niet tot een verheffende tweede helft. We moesten het doen met de schaarse momenten waarin geoefende spelpatronen lukten. Maar bij de intentie om daaruit scoringskansen en doelpunten te destilleren bleef het.

Tegen de verhouding in werd het in de 87ste minuut bijna nog 1-1. De lat redde de tweede oefenzege van VVOG op weg naar aanstaande zaterdag. Dan staat er een mooi duel te wachten tegen mede subtopper Excelsior ’31 waarin VVOG zijn goede eerste seizoenshelft een passend vervolg kan geven.

Er is genoeg gewinterstopt. Als oefening kunst baart, dan aanstaande zaterdag op naar de kunst.

Koornberg (46, Bies)
van der Brink (46, Brouwer) Duits (46, van Wilgenburg) Hop Kerver
Brockhoff Jansen (46, Betachkourt) Dijkstra (59, Vossebelt)

ZATERDAG 17 JANUARI 2015

A.s. Zaterdag speelt VVOG zijn laatste oefenwedstrijd, voorafgaande aan de start, van de competitie, na de winterstop.Een laatste test voor de wedstrijd zaterdag 24 januari tegen Excelsior’31. Tegenstander is de zondag hoofdklasser Alcides uit Meppel.

Alcides in de hoofdklasse C:
Het seizoen 2007-2008 wist de ploeg uit Meppel, via de nacompetitie, de promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen.Seizoen 2008-2009 debuteerde Alcides in de hoofdklasse C met een elfde plaats. Seizoen 2009-2010, hoofdklasse C, tiende plaats.Alcides eindigde in de daarop volgende seizoenen steeds in de top van de hoofdklasse C, met een vierde, derde, vierde en een vijfde plaats vorig seizoen. In 2012 en 2013 speelde Alcides in de nacompetitie voor een plaats in de topklasse. Alcides bleef hoofdklasser. Dit seizoen 2014-2015 staat Alcides na 13 wedstrijden, op een gedeelde zevende plaats met 19 punten. Met de terugkeer van een aantal dragende spelers, na de winterstop, biedt het seizoen zeker nog perspectief voor Alcides. Trainer: Eduard Lindeboom. (ook volgend seizoen)

Aanvang wedstrijd 14.30 uur o.l.v. scheidsrechter J.H.M. Huis in’t Veld uit Elburg.