Datum Donderdag 13-11-2014
Aanvang 20:00
Wedstrijdbeschrijving Oefenwedstrijd

VVOG legt BAS in 2de helft over de knie (6-1)

De oefenwedstrijd begon met een minuut stilte voor VVOG-icoon Richard Koot, die 6 november j.l. overleed.

De door de weekse oefenwedstrijd werd gebruikt om enkele spelers van het tweede, dat aanstaande zaterdag in Ermelo tegen DVS 2 voor de beker speelt, de reserves van het eerste en enkele vaste eerste elftalkrachten speeltijd te geven.

De eerste helft was VVOG de bovenliggende partij, maar wist die positie niet in doelpunten uit te drukken. Daarvoor was het spel te steriel. De combinaties stranden veelvuldig omdat BAS compact voetbalde waardoor er met name door het centrum weinig ruimte was. Over de vleugels werd het soms dreigend maar de voorzetten kwamen zelden aan, waardoor er geen echt uitgespeelde kansen ontstonden.

De rust brak aan met een 0-0 stand die recht deed aan de verhoudingen.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. Naarmate de tweede helft vorderde vloeiden de krachten bij BAS weg. VVOG was sterker geworden door zijn wissels in de rust.

Dat leidde in de 51ste minuut tot de 1-0 die tot stand kwam na goed voorbereidend werk van Kevin van der Vlag die Tim Brockhoff in staat stelde met een harde schuiver de keeper van BAS te passeren. De 2-0 viel kort daarna. BAS had steeds meer moeite om eruit te komen en VVOG dikteerde het spel. Pernely Biya wist Kevin van der Vlag met een mooie dieptepass te bereiken. De spits trof hard de paal maar een speler van BAS was zo ongelukkig de terugspringende bal in eigen doel te werken.

Het klasseverschil kwam in het vervolg van de tweede helft tot uitdrukking door doelpunten van Jos Dijkstra na goed voorbereidend werk van Pernely Biya (3-0), een eigen doelpunt van een speler van BAS uit een voorzet van Stefan Jansen (4-0), en een doelpunt van Biya na een voorzet van Brockhoff (5-0).

BAS probeerde het af en toe nog wel. Dat leidde nog in de 89ste minuut tot de eretreffer van Mol (5-1). Het laatste woord had VVOG. Kevin van der Vlag scoorde via de paal na goed doorzetten van Brockhoff (6-1).

Aanstaande zaterdag heeft het eerste vrijaf. Het tweede speelt om 11.30 aan de Sportlaan in Ermelo tegen DVS 2 voor de beker.

Bies (46, van Ark)
Brouwer Hop Roelofsen (46, van Wilgenburg) Kerver
D.Dijkstra, Jansen (46, Brockhoff), Boersma (46, Naoufal Boutachkourt)
J.Dijkstra (71, Jansen) van der Vlag Labari (46, Biya)

VVOG oefent donderdag tegen BAS Biddinghuizen

Donderdagavond 13 november oefent VVOG tegen BAS Biddinghuizen in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen SVZW op zaterdag 22 november.

Het weekend van zaterdag 15 november kunnen spelers en staf genieten van een mooi vrij weekend. Het zij ze van harte gegund.

BAS Biddinghuizen versloeg afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen onze buurman vv Hierden met 2-0. Het team van onder meer oud VVOG'ers Joram Blaauw en Nabil Essadouqi staat daarmee op een 9e positie in de 2e klasse G. Het won 5 duels maar verloor er 4, schoot er 13 in het netje van de tegenstander maar kreeg er ook 18 tegen.

Het team van trainer Arnold Wubs zal deze oefenwedstrijd ongetwijfeld zien als een test tegen ons VVOG dat tot op heden goed presteert maar waar automatismes en het lezen van de wedstrijd nog tot ware kunst moet worden verheven. En dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Duidelijk is in ieder geval wel dat de groep veel baat heeft bij de aanpak van het trainerstrio Ed Engelkes, Henk Drost en keeperstrainer Arjan Leichtenberg. Behalve op voetbaltechnisch gebied zie je de groep sociaal en mentaal groeien en dat mag ook de verdienste heten van het begeleidingsteam die in staat is om sfeer te creëren. Een mooie test dus ook voor VVOG om te groeien in het leerproces zoals trainer Ed dat zo mooi noemt. Succes mannen.