Datum Zaterdag 30-01-2016
Wedstrijdnummer 1019
Scheidsrechter M.G. Paarhuis

Gelijkspel vertroebelt zicht op periodetitel (0-0)

Er stond vanmiddag voor beide ploegen behoorlijk wat op het spel. VVOG nog drie zeges te gaan in de race om de periodetitel en Genemuiden naarstig op zoek naar de weg omhoog in een kwakkelend seizoen waarin terugkeer naar de topklasse toch de doelstelling was.

De eerste helft was voor de gasten uit Genemuiden. Vanaf het eerste fluitsignaal trokken zij ten strijde en trachtten hun eigen spel te spelen. VVOG bleek daar moeite mee te hebben en slaagde pas na het eerste kwartier enig gevaar te stichten. Genemuiden bleek een goed combinerende ploeg die zich de eerste helft naar een licht veldoverwicht voetbalde. VVOG loerde op foutjes achterin die er echter de eerste helft nauwelijks ontstonden.

Met enkele gevaarlijke aanvallen vanaf de rechterkant, vaak opgezet via Rob van der Sluis, werd getracht Jeremy de Graaf in stelling te brengen, maar de achterhoede van de gasten had de zaakjes goed voor elkaar. Dat kon echter ook gezegd worden van de achterhoede van VVOG. Genemuiden - met wat meer balbezit - lukte het nauwelijks zich een echte doelrijpe kans te creëren.

De ruststand van 0-0 was dan ook wel te verklaren.

De tweede helft waren de zaken omgedraaid. VVOG werd de bovenliggende partij. Er werd goed geprofiteerd van de ruimten die gingen ontstaan. Met verzorgd voetbal werd Genemuiden teruggedrongen.

De toon werd meteen gezet toen Tim Brockhoff na een goede interceptie Pernelly Biya vond. Hij liet zijn directe tegenstander staan en verschafte zich vrij baan richting goal. Bij deze eerste echte kans werd hij echter gestuit door de doelman. VVOG ging door, in de 56ste minuut werd een fraai opgezette combinatie tussen Rob van der Sluis, Pernelly Biya en Jeremy de Graaf door de laatste net over gekopt. In de 69ste minuut leverde een schitterende combinatie over veel schijven een prachtkans op voor Jeremy de Graaf. Hij trof echter de paal.

De wedstrijd bleef onderhoudend en spannend omdat Genemuiden er af en toe gevaarlijk tussenuit trachtte te piepen. De tweede helft werd zodoende alleszins het aankijken waard.

VVOG ging met alle macht en goed combinerend op zoek naar die beslissende goal en Genemuiden wenste zich niet naar de slachtbank te laten leiden en bleef voor dreiging voorin zorgen.

Hoewel VVOG nog wel wat kansjes kreeg door goed gebruik te maken van de snelle vleugelspitsen en de steeds de diepte induikende Jeremy de Graaf, waren echte 100% kansen toch schaars. Toen in de 87ste minuut de voor Oussama Labari ingevallen Jeffrey Arends net voorlangs knalde uit een snelle aanval over rechts was het duidelijk; een winnaar zou er deze middag niet komen.

VVOG verspeelde daarmee twee belangrijke punten in de race om de tweede periode.

Zeker het voetbal in de tweede helft geeft nog alle reden om in die titel te blijven geloven. Nog twee overwinningen en dan maar zien of de concurrentie onderweg ook nog punten laat liggen.

VVOG - Genemuiden

Samenvatting VVOG - Genemuiden. Wedstrijd eindigt in 0-0, VVOG verzuimt de schaarse kansen te benutten.

Voorbeschouwing VVOG-SC Genemuiden

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-SC Genemuiden en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG - SC GENEMUIDEN HOOFDKLASSE C.
                          30 JANUARI 2016

UPDATE
Koning winter veroorzaakte, de eerste keer dit seizoen, voor een aantal afgelastingen in de hoofdklasse C. De wedstrijden ACV-Excelsior’31, AZSV-Urk en Harkemase Boys- DOS’37 moesten worden afgelast. De velden waren onbespeelbaar. De overige wedstrijden, kunstgras, konden wel worden afgewerkt.
VVOG ging bij de hervatting van de competitie op dezelfde voet voort als voor de winterstop. Winnen met ruime cijfers en deed goede zaken in de race naar de tweede periode.
Flevo Boys kon tot aan de pauze gelijke tred houden met VVOG. Ruststand was 1-1.
Na de pauze, met enkele tactische wijzigingen in de manier van spelen, werd Flevo Boys door een uitsteken spelend VVOG, met een aantal schitterend uitgespeelde treffers naar een forse 5-1 nederlaag gespeeld. VVOG blijft op de vijfde plaats in de stand.
VVOG is koploper in de tweede periode, liep 2 punten uit op Staphorst en niet onbelangrijk, met een geweldig doelsaldo (+ 19) t.o.v. de concurrenten voor de titel.
Voor Flevo Boys is het oppassen geblazen. Na de twee forse nederlagen, uit bij Harkemase Boys 7-2 en nu tegen VVOG 5-1 nadert de gevaren zone in de competitie stand met rasse stappen.
Staphorst moest genoegen nemen met een 0-0 bij CSV Apeldoorn. Een sterker CSV Apeldoorn liet te veel kansen onbenut om Staphorst met een nederlaag naar huis te sturen.
Staphorst verloor twee belangrijke punten voor de strijd om de tweede periode.
HZVV begon ongelukkig aan de wedstrijd tegen SC Genemuiden.
Trainer Karlo Meppelink werd weggeroepen wegens familie omstandigheden en de spelerspas van doelman Hidde Streutker bleek bij controle één dag te zijn verlopen.?
Reserve doelman Davy Mulder, een junior die normaliter in A3 speelt, moest daardoor invallen. SC Genemuiden begon wel sterk aan de wedstrijd en de jongeling in het HZVV doel kon na vijf minuten de bal al uit het net halen. SC Genemuiden vergat door te drukken, verloor na de pauze de controle over de wedstrijd. HZVV kwam zelfs op een 1-2 voorsprong. Weliswaar scoorde SC Genemuiden al snel de gelijkmaker maar had HZVV daarna de beste mogelijkheden op de 2-3.Het bleef bij een voor SC Genemuiden teleurstellende 2-2.
SVZW won verdiend met 3-0 van Drachtster Boys. Wellicht een eerste stap voor SVZW naar een betere positie in de stand, ver van de gevaarlijke zone.
Voor Drachtster Boys is het uitzicht naar een verblijf in de hoofdklasse verduisterd.

SPEELRONDE 15 (2e periode)
Voor de tweede periodetitel volgen nog drie wedstrijden, de programma’s 15 t/m 17.

DE WEDSTRIJDEN. (uitslag eerste wedstrijd)

VVOG – SC GENEMUIDEN (2-2)
SC Genemuiden had zich ongetwijfeld een betere positie op de ranglijst toebedacht dan de huidige zesde plaats.
De doelstelling van SC Genemuiden voor dit seizoen is terugkeren naar de topklasse.           De topklasse waarin SC Genemuiden al eerder vier seizoenen in uit kwam.
De seizoenen 2010-2011 t/m 2012-2013, gedegradeerd 11-5-2013 en het seizoen 2014-2015, gedegradeerd 2-5-2015.
Met de nieuwe trainer Hennie in ’t Hof begon SC Genemuiden optimistisch aan de competitie. Helaas voor SC Genemuiden vielen de competitie resultaten tegen.
De eerste periode (8 wedstrijden) eindigde de ploeg op een zesde plaats, 13 punten en al een achterstand van 8 punten op Harkemase Boys, de winnaar van de eerste periode.
Nu, na 14 wedstrijden, bezet SC Genemuiden nog steeds de zesde plaats en is de achterstand op koploper Harkemase Boys opgelopen tot 14 punten. Voor de tweede periode is SC Genemuiden ondertussen ook al uitgeschakeld.
De terugkeer naar de topklasse is nog altijd mogelijk. (Derde periodetitel of misschien de overname van een periodetitel). Kortom niet zo eenvoudig om de doelstelling – terug naar de topklasse – waar te maken.
In tegenstelling tot de competitie was de prestatie van SC Genemuiden in de KNVB Bekercompetitie geweldig. In de tweede ronde werd ADO Den Haag op sportpark De Wetering na een spectaculair duel, verlenging en strafschoppen, uitgeschakeld.
SC Genemuiden werkte in die wedstrijd een opgelopen achterstand van 0-2 weg
In de verlenging werd door SC Genemuiden de 2-3 opgelopen achterstand, met tien veldspelers ook weer recht gezet, 3-3. De strafschoppen serie bracht SC Genemuiden de overwinning. ADO Den Haag miste driemaal.
Het “uitje” naar PSV in de vierde ronde, werd door SC Genemuiden met 6-0 verloren maar was ongetwijfeld voor de spelers van SC Genemuiden een heerlijke happening.
Trainer Hennie in ’t Hof, leverde zijn contract begin december in.
Johan de Man, dit seizoen eerder werkzaam bij VVA’71 uit Achterveld, nam het stokje over in de winterstop. Aan Johan de Man nu de taak, met SC Genemuiden alsnog een plaats in de topklasse te realiseren. Zijn eerste competitie wedstrijd met SC Genemuiden tegen HZVV eindige in een 2-2 eindstand. (altijd moeilijk om midden in een seizoen het werk van een trainer over te nemen).
De resultaten van VVOG de laatste seizoenen tegen SC Genemuiden.
Seizoen 2013 – 2014 : SC Genemuiden – VVOG 1-1 en VVOG – SC Genemuiden 4-6.
Seizoen 2015 – 2016 : SC Genemuiden – VVOG 2-2 en VVOG – SC Genemuiden ? -?
Het belooft zaterdag weer een spannende kraker te gaan worden.
Beide ploegen zullen voor de volle winst moeten gaan.
Voor VVOG is het duidelijk. Winnen is heel belangrijk. De ploeg gaat voor de tweede periode. VVOG is koploper met op dit moment, als directe naaste concurrenten Excelsior’31 en Staphorst. Staphorst verloor j.l. zaterdag twee belangrijke punten. (ACV – Excelsior’31 werd afgelast).

STAPHORST – HARKEMASE BOYS (0-3)
Zonder meer een topper met een merkwaardig randje. Trainer Jan Vlap, met Harkemase Boys, zoals het nu lijkt, op weg naar de kampioenstitel in de hoofdklasse C, is volgend seizoen de trainer van Staphorst.
Bij punten verlies is Staphorst ver uit beeld voor de titel en verliest de ploeg ook nog kostbare punten voor de tweede periodetitel. Kortom er moet op Het Noorderslag gewonnen worden. Met die gedachten komt ook Harkemase Boys naar Staphorst.
Het wordt ongetwijfeld een felle strijd om de punten. Een punten deling ?

EXCELSIOR’31 – DOS’37 (2-1)
Normaal gesproken moet Excelsior’31 deze wedstrijd drie punten gaan opleveren.
De beter voetballende Rijssenaren gaan nog voor de titel en ook de tweede periodetitel is in beeld. DOS’37 staat op een degradatieplaats.
Derby’s zorgen nog wel eens voor verrassende uitslagen. Deze keer ziet dat er niet naar uit.

SVZW – AZSV (2-5)
SVZW is de hervatting van de competitie, na de winterstop, met een overwinning van start gegaan. Drachtster Boys werd het slachtoffer en kan zich nu toch wel gaan opmaken voor een verblijf in de eerste klasse.
Mogelijk is de overwinning van SVZW een voorbode voor een betere tweede competitie helft. AZSV zal er deze zaterdag geen medewerking aan geven.

URK – CSV APELDOORN (2-2)
Urk op een plaats in de P/D zone moet zaterdag aan de bak op de eigen Vormt, om zich uit deze benarde positie te werken. Om de middenmoot positie te verstevigen komt CSV Apeldoorn voor een driepunter naar Urk.
Een kleine overwinning, gelijk aan de uitslag van vorig seizoen, voor de Apeldoorners.

HZVV – FLEVO BOYS (0-0)
Beide ploegen met 17 punten staan dicht bij de gevaren zone. Er zullen dus punten moeten worden gescoord. In Emmeloord was de uitslag 0-0, een uitslag waar beide ploegen nu nauwelijks tevreden mee kunnen zijn. De drie punten zijn hard nodig.
Het thuisvoordeel zou beslissend kunnen zijn voor het behalen van die drie punten.

DRACHTSTER BOYS – ACV (0-2)
ACV staat op een te lage tiende plaats in de stand. Daar moet in de tweede competitie helft het nodige aan gedaan worden, daar is men in Assen ook van overtuigd.
Het is in het Drachtster Bos altijd moeilijk voetballen, maar ACV moet toch in staat worden geacht met drie punten te vertrekken richting Assen.

De afgelaste wedstrijden van 23 januari j.l.