Veld 1
Scheidsrechter P. Henshuijs

Onthutsend zwak VVOG roemloos ten onder (0-1)

Waar was de vers gekroonde periodekampioen vanmiddag? He-le-maal nergens!

Het begon allemaal zo mooi. Het uitrollen van een fraai Anti-Racisme spandoek, gloedvolle speeches van beide voorzitters van de verenigingen plus een vertegenwoordiger van de KNVB, een lekker voorjaarszonnetje, prachtig glimmend kunstgras, een altijd verzorgd voetballende tegenstander ACV en een bijna complete selectie. Alleen Jaime Bruinier was - naast de langdurig geblesseerde Thomas Vossebelt - wegens een blessure aan de knie afwezig. De opstelling was zo goed als hetzelfde als in de goed gespeelde en spraakmakende wedstrijd in Harkema vorige week.

Toch werd het tegen ACV een draak van een wedstrijd.

De eerste helft was iets minder slecht dan de tweede. Het was dat ACV enkele opgelegde kansen niet verzilverde anders was de wedstrijd voor de rust al beslist.

Misschien hebben de gebeurtenissen in Harkema en de nasleep ervan toch invloed gehad. Mogelijk speelde het feit dat de druk van de ketel was na het behalen van de tweede periodetitel een rol. Of was de tegenstander misschien ook wel veel beter vanmiddag. Wie zal het zeggen. Feit blijft dat VVOG een potje uitermate onsamenhangend voetbal speelde en daarmee volkomen verdiend verloor. Klagende supporters over nekpijn van de lange hoge lellen naar voren; zelden gehoord op de Strokel..!

ACV begon meteen goed aan de wedstrijd. In de 4de minuut lag ie er bijna in. Danny Menting reageerde goed op een steekbal door de defensie van VVOG maar schoot voorlangs.

Het overwicht dat ACV zich creëerde resulteerde in de 16de minuut in een tweede grote kans die echter in de veilige handen van Frans Koornberg eindigde. VVOG stelde er weinig tegenover. De enige goedlopende aanval van de gehele wedstrijd over vele schijven eindigde voor de voeten van Tim Brockhoff, die echter niet de juiste afronding in huis had. Ook waren Pernelly Biya en Jeremy de Graaf  tweemaal gevaarlijk, maar het was toch ACV dat in de 32ste minuut de score opende. Firosan Ademi wist uit de draai Frans Koornberg te verschalken en ACV aan een verdiende voorsprong te helpen (0-1). Dezelfde speler lukte het in de 42ste minuut voor een leeg doel de voorzet op maat van de beste man van het veld rechtsback Angelo Cijntje nog over te schieten. Hij verzuimde de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen.

De tweede helft leek VVOG - richting kantine - iets geïnspireerder te spelen. Veel kansen werden echter niet afgedwongen. ACV bleef gevaarlijk via met name de rechterkant waar de VVOG-vleugelaanvallers en linksback Lars Kerver een moeilijke middag werd bezorgd door de veelvuldig opkomende en zeer snelle - niet groot maar fysiek sterke - Angelo Cijntje. Ook de wissels Oussama Labari voor Jeffrey Arends (nauwelijks een speelbare bal gehad), Kevin van der Vlag voor Stefan Jansen en Naoufal Boutachkourt voor Tim Brockhoff brachten geen verandering in het spelbeeld. VVOG lukte het niet om te komen tot een verzorgde opbouw, het middenveld kwam er niet aan te pas en de lange bal werd ook al niet het allerlaatste redmiddel. Wanneer Jan Jurrien Hop en zelfs Frans Koornberg (..) in de slotfase ten strijde trekken naar het front dan is het duidelijk dat het helemaal niet liep bij het VVOG van vanmiddag.

Maar snel vergeten deze wedstrijd. Niet teveel over schrijven. Door de ondergrens gezakt zal het in trainers-taal wel heten.

Opstelling

Koornberg
van der Sluis Hop Gooijer Kerver
Brockhoff (71, Boutachkourt) Braam Jansen (61, van der Vlag)
Arends (61, Labari) de Graaf Biya

Scoreverloop

0-1, Ademi (32ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG-ACV

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-ACV en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING  VVOG - ACV  HOOFDKLASSE C 12 MAART 2016

UPDATE
De start van de derde periode ging helaas gepaard met een aantal afgelastingen.
De wedstrijden AZSV – Drachtster Boys, Staphorst – Urk en CSV Apeldoorn – Excelsior’31 konden vanwege de slechte gesteldheid van de velden geen doorgang vinden.
De wedstrijden die wel werden gespeeld:
Een onmachtig ACV zag SVZW met een 2-0 overwinning het Stadsbroek verlaten richting Wierden. Een tegenvaller voor ACV dat mee wil strijden voor de derde periodetitel.
SVZW, dat zich na het aantrekken van Hielke Pienterman, ook nog drie spelers van de failliet verklaarde topklasser WKE heeft ingelijfd, wil zo snel mogelijk de P/D zone de rug toekeren. Die versterking van de selectie in deze fase van de competitie is reglementair toegestaan maar lijkt toch een beetje op competitievervalsing.

Flevo Boys was in de eerste helft niet opgewassen tegen een beter SC Genemuiden en keek met het rustsignaal tegen een 0-2 achterstand aan. Kort na de thee kantelde de wedstrijd.
Flevo Boys nam de wedstrijd in handen was daarna de bovenliggende partij. Met twee doelpunten wist Flevo Boys een verdiende remise te bereiken.
Het in degradatienood verkerende DOS’37 wist HZVV (P/D plaats) met een kleine maar wel verdiende overwinning van zich af te houden.
De achterstand op de in de P/D zone verkerende ploegen HZVV en SVZW bedraagt echter nog steeds vijf punten.

SPEELRONDE 19 (3e periode)
Met een aantal mooie wedstrijden op het programma a.s. zaterdag, kan het weer een fijne voetbalmiddag worden in de hoofdklasse C

DE WEDSTRIJDEN.

ACV – VVOG (2-1)
Door de jaren heen behoort ACV tot de toppers van het zaterdag amateurvoetbal.
Toch is ACV er nog steeds niet in geslaagd te promoveren naar de topklasse.
Dat is voor de ambitieuze Assenaren een geweldige tegenvaller gezien de prachtige conduitestaat die de club door de jaren heen heeft opgebouwd.
Met o.a. drie kampioenschappen van Nederland Zaterdagvoetbal, twee kampioenschappen van Nederland Amateurvoetbal.
Promotie naar de topklasse gelukte de ambitieuze Assenaren op de een of andere wijze tekens net niet. Ook dit seizoen lijkt ACV weer naast de promotie te grijpen.
De wedstrijden tussen ACV en VVOG behoren tot de klassiekers in het zaterdag voetbal.
Altijd op het scherp van de snede gespeeld en een moeilijk te voorspellen uitslag.
Met zeven nieuwe spelers in de selectie was de opzet bij ACV dit seizoen, o.l.v. Trainer Hans de Jong, mee te gaan strijden om de ereplaatsen in de hoofdklasse C.
De resultaten vallen echter niet mee voor de Assenaren, met als grote afgang de 9-0 nederlaag in Emmeloord bij Flevo Boys, als laatste wedstrijd in de eerste periode op 31 oktober 2015.
Het kampioenschap blijkt gezien de stand in de competitie niet haalbaar en de eerste twee periodetitels zijn ook al vergeven.
Rest nog de derde periodetitel, waarvan de eerste wedstrijd al verloren is gegaan (SVZW 0-2). Een tegenvaller, omdat de laatste vijf wedstrijden in de tweede periode, ACV ongeslagen bleef met drie overwinningen, waaronder de 3-2 op Excelsior’31, en twee maal een gelijkspel tegen Urk en DOS’37.
VVOG, in het bezit van de tweede periode verloor zijn wedstrijd j.l. zaterdag met 2-0 bij Harkemase Boys. Daar is de laatste week voldoende over geschreven.
VVOG gaat evenals ACV voor de volle winst. Het ritme voor de laatste beslissende wedstrijden voor de nacompetitie vast houden.
ACV wil nog mee blijven strijden voor een prijs, dan moet er wel gewonnen worden.
Het kan een leuke voetbalmiddag worden op de Strokel

SVZW – HARKEMASE BOYS (4-1)
Op de Bosk werd het een eenvoudige 4-1 overwinning voor Harkemase Boys.Ondanks de versterkingen bij SVZW, zal Harkemase Boys zich niet in de war laten brengen in Wierden en met de drie punten teruggaan naar Harkema.
SVZW blijft ook na zaterdag in de P/D zone.

EXCELSIOR’31  - URK (1-0)
Niet zo’n gemakkelijke klus voor de thuisclub. Excelsior’31 gaat op jacht naar de derde periodetitel, een laatste kans om eventueel nog in aanmerking te komen voor promotie naar de begeerde topklasse.
Urk, de laatste vijf wedstrijden ongeslagen, zal weinig onder de indruk zijn van de ambities van de thuisclub. Voetballend zal Excelsior’31 ongetwijfeld de betere ploeg zijn.
Het nooit opgeven, strijden met volle inzet tot het laatste fluitsignaal, zou de Urkers punt(en) kunnen gaan opleveren op De Koerbelt.

HZVV – STAPHORST (0-4)
Ook Staphorst is een kandidaat voor de derde periodetitel.
HZVV is een maatje te klein voor Staphorst. De drie punten gaan mee naar Staphorst.

FLEVO BOYS - AZSV (2-3)
Na de nederlaag tegen VVOG op 23-01-2016, bleef Flevo Boys gedurende vier wedstrijden ongeslagen (drie overwinningen en een 2-2 vorige week tegen SC Genemuiden.)
Met andere woorden het gaat weer goed met Flevo Boys.
Ook AZSV kan terugzien op een uitstekende reeks. De ploeg bleef na de winterstop nog ongeslagen.
AZSV en Flevo Boys kijken beiden ook met een schuin oog naar de derde periodetitel.
Een spannend duel op sportpark Ervenbos, waarbij het thuisvoordeel /kunstgras mee beslissend zou kunnen zijn, voor een kleine overwinning.

SC GENEMUIDEN – CSV APELDOORN
Uitgesteld

DRACHTSTER BOYS – DOS’37 (2-3)
De twee belangrijkste kandidaten voor degradatie.
Met de eerste thuis overwinning zou Drachtster Boys, DOS’37 meeslepen naar een vastere degradatie plaats in de stand.