Datum Zaterdag 12-09-2015
Wedstrijdnummer 1013
Scheidsrechter R.H.J. van de Waerdt

VVOG neemt revanche op zichzelf (2-0)

Na de 6-2 nederlaag van VVOG vorige week tegen SVZW was het de vraag hoe het team dit teleurstellend resultaat had verwerkt. Prima dus! In een aantrekkelijke wedstrijd werd Flevo Boys met een 2-0 nederlaag terug de polder ingestuurd.

Een verdiende overwinning dus waarbij VVOG meteen goed uit de startblokken kwam. Al in de 4de minuut een mooie combinatie tussen Jeffrey Arends, Jeremy de Graaf en Wilko Braam die echter niet meer dan een hoekschop opleverde. Het gebeurde de eerste helft zeer regelmatig dat het gevaar bij VVOG over rechts kwam. De uitstekend spelende Jeffrey Arends was vanmiddag een ware plaag voor zijn directe tegenstander.

Toch kroop VVOG na een overtreding van Jan Jurrien Hop - die aan de noodrem moest trekken en daarvoor een gele prent ontving - door het oog van de naald. De op de rand van het strafschopgebied toegekende vrije trap werd buiten bereik van Frans Koornberg op de paal gemikt. Een doelpunt van Flevo Boys zou op dat moment tegen de veldverhouding zijn geweest.

Drie minuten later was het wel raak, volgens de veldverhouding. Dus aan de andere kant. Juist toen Flevo Boys iets beter in de wedstrijd leek te komen was het Jeremy de Graaf die een assist van Jeffrey Arends fraai in de hoek schoot en de welverdiende 1-0 stand liet aantekenen. Flevo Boys bleef volharden met het voetballen met (te?)veel mensen achterin en het mikken op de counter. Dat had soms gevaarlijke momenten tot gevolg maar de achterhoede van VVOG had er vanmiddag op een paar hachelijke momenten na goed het oog in.

Rust 1-0.

Hoewel Flevo Boys na de pauze iets aanvallender ging spelen was het toch VVOG dat doorging op de ingeslagen weg. Met een stuwend, goed bezet, middenveld met Jaime Bruinier, Tim Brockhoff en Wilko Braam werd de voorhoede aan het werk gezet. Uiteraard veel via de ongrijpbare Jeffrey Arends die Jeremy de Graaf enkele malen de kans gaf om de trekker definitief over te halen. Ook Pernelly Biya, die gaande de tweede helft wat beter in zijn spel kwam, werd gevaarlijk maar was weinig gelukkig bij het afronden.

In de 56ste minuut werd weer eens een lange bal vanuit de Flevo Boys verdediging opgepikt door de verder onzichtbare spits Frank Post. Hij schoot voorlangs maar gaf daarmee wel een waarschuwing af dat het nog zeker niet gespeeld was. Ook in een corner van Flevo Boys school gevaar. In de daarop volgende scrimmage ging VVOG door het oog van de naald.

Toen in de 65ste minuut Pernelly Biya een vrij trap van de sterk spelende Jeremy de Graaf onder controle bracht en naar binnen draaiend met rechts schitterend de bovenhoek vond (2-0), leek de wedstrijd gespeeld. Dat vond Flevo Boys beslist niet. Zij kwamen er na de 2-0 met meer man steeds gevaarlijker uit. Frans Koornberg was echter attent in de 72ste minuut. Als je hem nodig hebt, is ie er. Ook nu weer voorkwam hij met een geweldige uitloopactie de aansluittreffer van Flevo Boys en hield zodoende de nul.

Het laatste kwartier hield VVOG stand hoewel het meer terug moest dan het lief was. Het was nu VVOG dat met lange ballen zijn snelle voorwaartsen aan het werk zette. Het werd bijna nog 3-0, maar de fraaie vrije trap van Richard Gooijer - die samen met Stefan Jansen, Jan Jurrien Hop en Lars Kerver een gedegen partij achterin speelde - scheerde de kruising.

De uitstekend (weinig)fluitende scheidsrechter van de Waerdt maakte na 92 minuten een eind aan een lekkere, sportieve aantrekkelijke wedstrijd waar VVOG zijn potentie (nu ook in steeds grotere delen van een wedstrijd) liet zien.

Voorbeschouwing VVOG-Flevo Boys

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-Flevo Boys en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG  - FLEVO BOYS            HOOFDKLASSE C.

12 september 2015

UPDATE
De competitie 2015-2016 is van start gegaan. En zoals het behoort in het voetbal, met mooie overwinningen en teleurstellende nederlagen. Van de ploegen die de eerste driepunters binnenhaalden, was SVZW het productiefst. VVOG werd op Sportpark Het Lageveld met 6-2 geklopt. Vreugde bij De Zwaluwen en grote teleurstelling bij ons, VVOG’ers. SC Genemuiden behaalde in een zwaar teleurstellend duel een benauwde 1-0 overwinning op een beter voetballend Drachtster Boys. CSV Apeldoorn knokte zich na een 0-2 opgelopen achterstand tegen promovendus en debutant in de hoofdklasse DOS’37, knap terug naar een verdiende 3-2 overwinning. De winnende treffer viel in de derde minuut van de blessure tijd. De andere promovendus HZVV, deed van zich spreken, door in Assen het gerenommeerde ACV een verdiende 2-1 nederlaag te bezorgen. ACV was nauwelijks instaat, de goed georganiseerde verdediging van HZVV in de problemen te brengen. Een lekkere onverwachte meevaller, zo redeneerde men bij HZVV, dat een teleurgesteld ACV puntloos achter liet. Ook AZSV deed van zich spreken in positieve zin, door op het eigen Sportpark Villekamp Staphorst op een 2-1 nederlaag te trakteren. Een feestje voor een gelukkig AZSV dat een zwaar teleurgestelde ploeg van Jan van Raalte de lange bus reis naar Staphorst zag aanvaarden. Flevo Boys behaalde een gelukkige 2-2 tegen, een vooral in de eerste helft, veel beter voetballend Excelsior’31. Excelsior’31vergat de 2-0 voorsprong bij de rust, in de tweede periode te vergroten en zich te belonen voor het betere voetbal. Flevo Boys kwam wat beter in de wedstrijd ging met vier spitsen spelen ! en scoorde volkomen onverwacht in tijd van vier minuten twee treffers. Excelsior’31 kreeg daarna nog mogelijkheden de winnende treffer te scoren, maar het bleef bij 2-2. Grote teleurstelling bij Excelsior’31 en tevreden gezichten bij Flevo Boys. De wedstrijd Harkemase Boys werd afgelast. Terrein onbespeelbaar. De wedstrijd wordt ingehaald zaterdag 24 oktober a.s.

SPEELRONDE 2 ( 1e periode)
Er staat weer een mooi programma op de competitie rol.Harkemase Boys en Urk gaan hun eerste competitie duel afwerken.

VVOG – FLEVO BOYS
Stukje historie.

Flevo Boys wist zich in het seizoen 09/10, door een prachtige vierde plaats in de hoofdklasse C rechtstreek te plaatsen voor nieuwe ingevoerde topklasse seizoen10/11.Helaas voor Flevo Boys beperkte het verblijf in de topklasse zich tot slechts één seizoen.Gedurende het gehele seizoen verkeerde de ploeg in de onderste regionen van die topklasse.Flevo Boys eindigde na 30 wedstrijden met 29 punten op een 14e plaats en keerde terug naar de hoofdklasse.Even was er een dipje in de hoofdklasse. Seizoen 12/13 eindigde Flevo Boys op de twaalfde plaats. In de nacompetitie was Flevo Boys te sterk voor DOS’37 en d’ Ólde Veste en bleven de Emmeloorders behouden voor de hoofdklasse.Seizoen 2014 - 2015, vorig seizoen, zagen we een sterke start van de Boys, koploper na vier wedstrijden, ongeslagen en 10 punten. Wedstrijd vijf werd een echter een flinke nederlaag tegen Excelsior’31 (1-4). Er kwam een lichte terugval in de prestatie curve en bij aanvang van de winterstop bezette Flevo Boys met VVOG de vijfde plaats, 23 punten, vijf punten achter koploper DVS’33.In het tweede deel van de competitie werden de verrichtingen, (evenals bij VVOG), nogal wisselvallig).Flevo Boys eindigde na 26 wedstrijden met 39 punten op de zesde plaats. VVOG eindigde op de achtste plaats met 36 punten, waarbij wel opgemerkt dien te worden dat de wedstrijden tussen VVOG en Flevo Boys eindigden in overwinningen van Flevo Boys.In Harderwijk 1-2 en in Emmeloord 3-1.Trainer bij Flevo Boys, Wiljan Mossing Holsteyn, vierde seizoen, voorzichtig optimistisch, vindt zijn selectie kwalitatief iets beter, maar ook een wat kleinere groep, dan vorig seizoen. Hij verwacht een goed seizoen.Nieuw in de selectie William de Boer van sv. Urk, Jurjan Wouda een gedreven doelman afkomstig van Cambuur en daarvoor SC Heerenveen, Lars Kleinstra afkomstig van vv Heerenveen (zondag eersteklasser), Thiemen Pen afkomstig van SC Joure (zondag eerste klasser) en Yander Zandbergen, uit de eigen jeugd, die in de eerste selectie is opgenomen.Flevo Boys wist zaterdag j.l., op eigen veld, een opgelopen 2-0 achterstand tegen een sterk en prima voetballend Excelsior’31, een tikkeltje gelukkig, toch nog om te zetten in een 2-2 eindstand.

VVOG leed een geflatteerde 6-2 nederlaag bij SVZW. Gauw vergeten.Zaterdag gaan beide teams uiteraard voor de driepunter. Zo hoort het ook.Beide clubs hebben de ambitie om mee te strijden voor een plaats in de topklasse.Dat mogen beide ploegen zaterdag tonen aan het publiek.Iedereen een fijne sportmiddag op De Strokel, een spannende wedstrijd en uiteraard een mooi voetbal seizoen toegewenst.

DRACHTSTER BOYS  -  SVZW (vorig seizoen 0-1)
Drachster Boys had vorige week meer verdiend dan de kleine 1-0 nederlaag tegen Genemuiden. In eigenhuis is Drachtster Boys een moeilijk te kloppen tegenstander. SVZW de technisch betere ploeg gaat een moeilijk middagje tegemoet in het Drachtsterbos, tegen en stug en voor iedere meter vechtend Drachtster Boys.

EXCELSIOR’31 – ACV (vorig seizoen 0-2)
Een topper zonder meer. ACV zou voor de 0-2 uitslag van vorig seizoen willen tekenen, na de 1-2 nederlaag op eigen veld tegen promovendus HZVV. Excelsior’31 was nogal ontevreden over het eigen optreden bij Flevo Boys. De overwinning werd door eigen schuld verspeeld vond men in bij Excelsior’31.Beide ploegen willen zich revancheren voor hun eigen optreden van afgelopen zaterdag.

STAPHORST  -  CSV APELDOORN (vorig seizoen 3-2)
Staphorst leed vorige week een teleurstellende kleine 2-1 nederlaag bij AZSV. CSV Apeldoorn, geschrokken van de 2-0 achterstand tegen de hoofdklasse debutant DOS’37, wist met een geweldige inspanning na 93 minuten de 3-2 overwinning binnen te slepen. Het wordt een pittig duel op Sportpark Het Noorderslag.

DOS’37  -  HARKEMASE BOYS.
Dos’37 speelt zaterdag zijn eerste wedstrijd als hoofdklasser op het eigen sportpark, Het Midden. Harkemase Boys start de competitie na de afgelasting van vorige week.Het wordt een heel zware klus voor de Vriezenveners om de eerste punt(en) in de hoofdklasse te gaan binnenhalen.

HZVV  -  SC GENEMUIDEN
Een duel waarin beide ploegen mogen laten zien dat de overwinning van vorige week een start is van nog meer overwinningen deze competitie.

URK  -  AZSV (vorig seizoen 1-2)
Urk speelt zijn eerste wedstrijd terwijl AZSV de eerst drie punten al heeft binnen gehaald.Thuisvoordeel zou beslissend kunnen zijn.