Datum Zaterdag 30-04-2016
Wedstrijdnummer 1024
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort

Gemiste penalty breekpunt in verloren wedstrijd

Het begon allemaal zo mooi op de 96ste verjaardag van de aanwezige ere-voorzitter Cor de Haan. Hij zag een VVOG dat de wedstrijd strijdlustig en met beleving begon, zij het wel wat onwennig omdat door het gemis van de geschorste Jeremy de Graaf de diepte/ruimte achter de achterhoede van de tegenstander niet benut kon worden. Met Kevin van der Vlag als zijn vervanger in de spits werd de bal in de voeten gevraagd en dat was effe wennen.

Toch was VVOG de eerste 30 minuten de bovenliggende partij. Dat werd ook uitgedrukt in de 1-0 voorsprong die tot stand kwam na een prachtige combinatie tussen Pernelly Biya en Wilko Braam, Wilko scoorde alweer zijn 7de van dit seizoen door de bal fraai achter keeper Beukeveld te tikken. VVOG bleef gevaarlijk met schoten van Lars Kerver en Jeffrey Arends, die voorlangs en over gingen.

Voor Kevin van der Vlag duurde de wedstrijd precies 25 minuten. Geblesseerd aan zijn arm moest hij zich laten vervangen door Oussama Labari die op de linkervleugel geposteerd werd en Pernelly Biya kwam in de spits te spelen.

Of het kwam door deze omzettingen of doordat SVZW zich beter instelde op de manier van spelen van VVOG maar na de 25ste minuut was het voorbij met het overwicht van VVOG. SVZW werd dreigender en Frans Koornberg moest aan de bak om eerst een schot uit de tweede lijn te pareren en kort daarna zelfs om de bal uit het net te halen nadat Kevin Aman een minuscuul gaatje tussen doelman en paal had gevonden. Hij ramde in de 30ste minuut de 1-1 hard binnen, feitelijk de eerste mogelijkheid die SVZW tot dan toe had gehad. Maar er zouden vanaf dat moment meer mogelijkheden voor de Zwaluwen uit Wierden ontstaan. Het gevaar bij SVZW kwam veelvuldig van rechts. De getructe en snelle Omar Kavak gaf met zijn dribbels en voorzetten de achterhoede van VVOG handen vol werk.

In de 43ste minuut, toen de wedstrijd in evenwicht leek te zijn gekomen, knalde Oussama Labari een voorzet van rechts hard op de afwerende hand/arm van een verdediger. De goed fluitende scheidsrechter Bronsvoort zag daarin een opzettelijke handbal en deponeerde de bal op de stip. Een uitgelezen mogelijkheid om op een psychologisch belangrijk moment zo kort voor rust op voorsprong te komen. Keeper Beukeveld raadde echter de goede hoek en Richard Gooijer miste zijn eerste penalty bij VVOG.

De rust brak aan met een 1-1 stand na een attractief eerste bedrijf.

Hoe anders zou het worden na de rust.

SVZW, dat met een veel te goede ploeg - of zijn het met name alleen de individuele kwaliteiten - onderin knokt voor de oh zo belangrijke punten, deelde onmiddellijk na de rust wel die psychologisch belangrijke klap uit. In de 48ste minuut werd de achterhoede van VVOG volledig weggecombineerd waardoor het voor Mirko Zwiers een koud kunstje was de 1-2 aan te tekenen.

VVOG liet het er niet bij zitten, met name de immer dreigende Pernelly Biya had er vanmiddag zin in. Hij was het die zich in de 51ste minuut schitterend vrijspeelde en zich de ruimte verschafte om met een ziedend schot de 2-2 te laten aantekenen. Een prachtige goal maar wel het laatste aanvallende wapenfeit van VVOG in de 2de helft.

SVZW zette hem daarna onmiddellijk in de versnelling en de 2-3 lag 4 minuten later achter Frans Koornberg. De gevaarlijke Omar Kavak werd geen duimbreed in de weg gelegd op weg naar de goal van Frans Koornberg. Hij scoorde beheerst en VVOG leek geknakt. Het spel werd onsamenhangender en SVZW speelde een gewonnen wedstrijd. Helemaal toen Deniz Shabaz in de 61ste minuut de 2-4 scoorde uit een mooie combinatie dwars door het centrum bij VVOG. SVZW had uiteindelijk de slag op het middenveld gewonnen en VVOG kon de rug niet meer rechten. Ook al werd de goed spelende Richard Gooijer nog naar het front gestuurd en achterin 1 tegen 1 gespeeld, het creëren van echte doelrijpe kansen bleek een te grote opgave.

SVZW wist zich met deze driepunter uit de onderste regionen los te maken terwijl VVOG nog 2 wedstrijden te gaan heeft om toch nog de 40 punten grens te overschrijden.

De eerste 30 minuten van vandaag boden het goede gevoel voor de uiteindelijke ontknoping op 21 en 28 mei. Maar die wedstrijden beslaan wel 2 maal 90 minuten, minimaal..!

Koornberg
van der Sluis Hop Gooijer Kerver
Brockhoff Braam Bruinier (66, Vossebelt)

Voorbeschouwing VVOG - SVZW

Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd VVOG - SVZW en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

Ook zaterdag ging de poging van Harkemase Boys om het kampioensfeest te laten losbarsten de mist in. Harkemase Boys versloeg op eigen veld CSV Apeldoorn (5-1), echter Staphorst weigerde mee te werken aan het feestje op de Bosk en behaalde een 2-3 overwinning bij SC Genemuiden, waardoor de Harekieten weer in de wachtkamer konden plaats nemen (bij een gelijk spel van de Staphorsters was de titel voor Harkemase Boys geweest).

CSV Apeldoorn, speelde zich ondanks de nederlaag, mede door de uitslagen van de concurrenten, zo goed als zeker veilig en speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse. Dat kan niet gezegd worden van SC Genemuiden, dat nog een spannend drietal wedstrijden staat te wachten om uit de P/D zone te blijven.

Staphorst verbeterde de positie, voor zowel de kans op de derde periodetitel als het overnemen van de eerste periodetitel (indien nodig) van Harkemase Boys. Daar werkte AZSV danig aan mee door het punten verlies tegen HZVV (1-1). De voorsprong van Staphorst (2e plaats) op AZSV (3e plaats) is opgelopen naar acht punten. Excelsior’31 en SVZW deelden de punten (1-1) waardoor Excelsior’31 uitzicht blijft houden op het overnemen van de periodetitel van Harkemase Boys. SVZW blijft evenals HZVV in de P/D zone.

ACV had het moeilijk tegen degradatie kandidaat DOS’37. In de matige wedstrijd wisten de Assenaren kort voor het eindsignaal, door tweemaal te scoren, de 3 punten bij te schrijven en de kleine kans op een periodetitel vast te houden. Voor DOS’37 lijkt degradatie niet meer te ontkomen.

De derby Flevo Boys – Urk eindigde in een overwinning voor de thuisclub. Urk kwam nog wel op voorsprong maar het beter voetballende Flevo Boys wist de score om te zetten in een 2-1 verdiende overwinning, waardoor ook Flevo Boys zo goed als zeker volgend seizoen in de hoofdklasse zal uitkomen. Voor Urk wordt het ook nog een spannend drietal laatste wedstrijden om uit de P/D zone te blijven.

VVOG behaalde een eenvoudige zege op het al gedegradeerde Drachtster Boys.

SPEELRONDE 24 ( 3e periode)

De eindsprint naar de beslissingen in de hoofdklasse C wordt zaterdag voortgezet. En weer staan er weer een aantal belangrijke en spannende duels op de competitie rol. Wordt Harkemase Boys eindelijk kampioen?

Er zijn nog een aantal kandidaten voor de derde periodetitel en voor het overnemen van de eerste periodetitel van Harkemase Boys. (Staphorst, AZSV, Excelsior’31 en ACV). De bezetting van de P/D plaatsen in de onderste regionen blijft spannend. (HZVV, SVZW, Urk en SC Genemuiden). De degradatie van DOS’37 lijkt er aan te komen.

VVOG – SVZW (2-6)

SVZW werd bij de start van de competitie ingeschaald als één van de belangrijkste kandidaten voor promotie naar de topklasse (Derde Divisie). Het is helaas voor de Wierdenaren dit seizoen heel anders gelopen. In plaats van een klas hoger te gaan spelen in het seizoen 2016-2017, is de ploeg met nog drie wedstrijden te gaan nog aan het worstelen om aan de nacompetitie, voor behoud van het hoofdklasserschap te ontkomen en dat is andere koek.

De start van de competitie was uitstekend voor de Wierdenaren. De eerste competitie wedstrijd op Het Lage Veld in Wierden werd een 6-2 overwinning op VVOG en het overtuigde de volgers van SVZW, deze ploeg gaat de competitie hoge ogen gooien.

De tegenvaller kwam echter hard aan bij SVZW. De eerste periode werd afgesloten met 5 punten na de 8 wedstrijden. Het bleef bij die ene overwinning op VVOG en nog twee gelijke spelen. Eigenlijk is het in het verdere verloop van de competitie nooit meer goed gekomen voor SVZW. Trainer Geert Gerritsen vertrok eind oktober, Erik Assink, afgezwaaid bij GVVV, nam het stokje over. In de winterstop kwam Hielke Penterman, gestopt bij Achilles’29 de ploeg versterken en begin maart werd de selectie nog uitgebreid met een drietal spelers van WKE. Echter SVZW bevindt zich nog steeds in de P/D zone.

SVZW moet punten score om die vervelende P/D zone te kunnen verlaten. VVOG bereidt zich voor op de nacompetitie voor een plaats in de Derde Divisie.

URK - HARKEMASE BOYS (0-1)

De grote vraag luidt zaterdag : Wordt Harkemase Boys dan eindelijk kampioen?

Bij een overwinning kan de kampioensschaal in ontvangst worden genomen. Afgaande op de competitie stand en de cijfers van Harkemase Boys en Urk, moet de vraag met ja worden beantwoord. Echter, het is nooit eenvoudig op Urk zo maar de drie punten weg te halen.

Zaterdag zeker niet, omdat Urk hoofdklasser wil blijven, de punten zelf meer dan nodig heeft en ook niet wil deelnemen aan de P/D wedstrijden. Met andere woorden Urk gaat met volle overgave, veel strijd, keihard werkend, gedurende negentig minuten, de Harekieten het leven zuur maken en proberen één of meer punten op Urk houden.

STAPHORST – AZSV (1-2)

Staphorst gaat zich opmaken voor deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de Derde Divisie, via de tweede plaats in de competitie eindstand of als winnaar van de derde periodetitel. Een puntendeling met AZSV is al voldoende voor het winnen van de tweede plaats en het overnemen van de eerste periodetitel van Harkemase Boys (indien nodig).

Staphorst is ook de grote kanshebber voor de derde periodetitel. Bij een puntendeling of een nederlaag worden de kansen voor AZSV op een periodetitel aanmerkelijk kleiner. De concurrenten Excelsior’31 en ACV voelen zich nog steeds kansrijk.

EXCELSIOR’31 – FLEVO BOYS (2-2)

Bij gunstige uitslagen van de concurrenten is er voor Excelsior’31 nog een kans voor het overnemen van de eerste periodetitel van Harkemase Boys. Zelf moeten de Rijssenaren dan wel winnen van Flevo Boys.

HZVV – ACV (2-1)

Beide ploegen zullen voor de volle winst moeten gaan. ACV om een kans te behouden voor een periodetitel en HZVV om nog uit de P/D zone weten te komen. Veel zal ook hier afhangen van de resultaten van de concurrenten.

DOS’37 – CSV APELDOORN (2-3)

Het hoofdklasserschap hangt aan een heel dun draadje voor DOS’37. De positie van de Vriezenveners, de debutant in de hoofdklasse, betekent bij een nederlaag zo goed als zeker degradatie. De voorsprong van SVZW en ook HZVV is en blijft te groot voor DOS’37 om die degradatie nog te ontlopen. CSV Apeldoorn gaat met de driepunten naar huis.

DRACHTSTER BOYS – SC GENEMUIDEN (0-1)

Drachster Boys wil afscheid nemen van de hoofdklasse met nog een driepunter. SC Genemuiden zal alles in het werk moeten stellen dat te voorkomen. De drie punten moeten mee naar Genemuiden om te voorkomen dat de situatie in decompetitiestand uit de hand gaat lopen voor de ex-topklasser.