Beker
Datum Zaterdag 22-08-2015
Wedstrijdnummer 645

Wedstrijd met 2 gezichten NSC-VVOG 2-2

Het slechte nieuws is dat in de eerste helft met hard werken geen enkele uitgespeelde kans werd gecreëerd. Een voor spelers, staf en supporters teleurstellende ervaring met het potentieel dat ter beschikking staat.

Het goede nieuws van vanmiddag is dat het de technische staf van VVOG lukte met een paar omzettingen in de rust een afzichtelijke eerste helft om te zetten in een fonkelende teamprestatie in de tweede helft.

Maar eerst het zuur; die slechte eerste helft.

In de 5de minuut lag ie al achter Nick Grootkarzijn. Door een dekkingsfout achterin kon er vrij worden aangelegd door spits Bartels van NSC. Missen was geen optie, de 1-0 een feit.

Juist toen VVOG zich weer wat bij de les waande was het in de 9de minuut opnieuw raak. Een fraaie voorzet op maat werd door de volkomen ongedekte middenvelder Vaes ineens op de slof genomen. Snoeihard de rechterbovenhoek in. Nick Grootkarzijn volkomen kansloos (2-0).

Hoewel er over rechts via individuele acties van Jeffrey Arends af en toe gevaar ontstond - vaak ten koste van een overtreding door zijn directe tegenstander afgestopt - viel de eerste doelpoging pas in de 30ste minuut te noteren. Modoe Nyang zocht het doel wel iets te hoog.

NSC liet VVOG komen en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Achterin stond het bij VVOG wankel en daar profiteerde NSC bijna van. Een kopbal van de Ridder werd een prooi van Nick Grootkarzijn die daarbij voordeel trok van zijn niet geringe lengte/reikwijdte. Een corner van NSC werd bijna in 3-0 omgezet via een mispeer van Richard Gooijer die de doelpaal raakte. VVOG trachtte met een verzorgde opbouw zijn aanvallers te bereiken maar dat lukte zelden. En gevaarlijk werd het al helemaal nooit.

Dan nu het zoet; de fraaie 2de helft.

De tweede helft bracht een paar omzettingen waardoor NSC zeker 30 minuten volledig werd teruggedrongen, misschien ook wel een beetje weggeblazen. De ballen kwamen aan, er zat lijn in het spel, er werd compact gevoetbald, de voorhoede werd op de juiste manier voorzien van bruikbare ballen, het 4-4-2 van NSC werd op de juiste wijze bespeeld, kortom de potentiële kwaliteit van het team werd meteen zichtbaar.

Met Jaime Bruinier op de plaats van centrale verdediger Richard Gooijer - die naar de rechtsbackpositie verhuisde ten koste van Naoufal Boutachkourt - en Pernelly Biya die op de 10 positie kwam te spelen - werden er volop kansen gecreëerd.

In de 47ste minuut was het al bijna raak. Een corner van Jeremy de Graaf werd kiezelhard op de kruising gekopt door Richard Gooijer. In de 48ste minuut was Pernelly Biya dichtbij de aansluittreffer. Hij strandde op de keeper. Toch kon die aansluittreffer niet uitblijven, er werd kans op kans gecreëerd. Een daarvan werd uiteindelijk door de snelle Jeffrey Arends benut (2-1). En VVOG ging door.

Kon de keeper van NSC nog redden bij een scrimmage voor zijn goal na een gevaarlijke corner van Jeremy de Graaf, in de 63ste minuut was ie volkomen kansloos op de schitterende vrije trap van dezelfde Jeremy de Graaf (2-2). VVOG voerde het commando en was op zoek naar de 2-3. Er werd uitstekend (dwingend) gevoetbald maar toch wist NSC - vaak door het hanteren van de lange bal - in de laatste fase van de wedstrijd wat meer onder de druk uit te komen. Dat resulteerde in kansen voor spits de Ridder die alleen voor Koornberg faalde en naast schoot en een fraaie aanval over de goed ingevallen linksbuiten van NSC wiens voorzet centimeters naast werd geschoten. Het spel golfde in de laatste 10 minuten op en neer. Beide teams gingen vol voor de winst.

In de 82ste minuut had de winst al voor VVOG kunnen zijn. Jeremy de Graaf legde de bal panklaar voor de voeten van de goed ingevallen Pernelly Biya die alleen voor de keeper echter hoog over schoot. Het was botte pech dat in de laatste minuut de voor de hardwerkende Modoe Nyang ingevallen Oussama Labari uit een prima voorzet van Jeffrey Arends zijn kopbal op de paal mikte en de terugspringende bal tegen de keeper opschoot anders had VVOG uit geslagen positie de (beker)winst nog kunnen pakken.

Als toeschouwer wens je je een wedstrijd met 2 tweede helften zoals vandaag. Laten we die eerste maar heel snel vergeten! Lering trekken werd gelukkig al in de pauze gedaan!

VVOG bekert zaterdag tegen NSC

Zaterdag 22 augustus beleeft de nieuwe selectie de aftrap voor de beker en speelt daarin uit tegen NSC.

Als inleiding een mooi moment om te verwijzen naar het interview dat Marco Jansen in het kader van de nieuwe VVOG Infogids 2015-2016 met Ed Engelkes had over de verwachtingen voor het nieuwe seizoen.