Wedstrijdnummer 962
Vertrek supportersbus: 13:30

Niet best, wel spannend

Genemuiden en VVOG deelden de punten en daar mocht VVOG zich gelukkig mee prijzen.

Never change a winning team en dat deed Ed Engelkes dan ook niet. Hij stuurde dezelfde manschappen de wei in tegen ex-topklasser SC Genemuiden waarvan de motor ook nog haperingen vertoonde (een benauwde 1-0 thuisoverwinning op Drachtster Boys en gelijkspel tegen promovendus HZVV). Veel werk nog te doen voor oud DVS'33 Ermelo trainer Hennie in 't Hof en dat was te merken, want gedurende de gehele wedstrijd stond hij aan de zijlijn om zijn team te coachen. Genemuiden bouwde vanaf acquit een veldoverwacht op omdat VVOG niet in staat was om verzorgd te voetballen. Vooral vanuit stilstaande spelmomenten en door lange ballen werd de druk op het VVOG goal dan ook opgevoerd. Na enkele door Genemuiden uitgedeelde speldeprikken was het in de 10e minuut al raak toen uit een corner Frans Koornberg (helaas geen topdag zoals vorige week) de bal niet kon wegwerken en Anne van der Kolk als de kippen er bij was om de 1-0 aan te laten tekenen.

Het grote wapen van VVOG dit seizoen is dat met Jeremy de Graaf, Jeffrey Arends en Pernelly Byia (helaas, hij had z'n dag niet) uit het niets iets kan onstaan. En dat gebeurde ook in de 21e minuut toen een pass vanuit achter van Tim Brockhoff dwars door het centrum door Jeffrey Arends werd verlengd. Dat soort kansen is wel toevertrouwd aan Jeremy de Graaf en hij wist keeper Albert Flier dan ook onaangenaam te verrassen met een schuiver in het netje (1-1). Langzaam aan kreeg VVOG iets meer grip maar scheidsrechter Luinge (ja, dé scheidsrechter Luinge) gooide onbedoeld roet in het eten. Hij blesseerde zichzelf bij een achteruitloop actie lelijk, waarmee de wedstrijd voor ongeveer een half uur werd stilgelegd. Gelukkig voor beide partijen werd een kundige vervangende leidsman ingevlogen. VVOG had daarna last van een koude start en dat gold ook voor Frans Koornberg. Na -zoals hij later zou zeggen- een vlaag van verstandsverbijstering, stopte hij alweer een lange voorzet buiten zijn strafschop zoals het een keeper betaamt, namelijk met de hand. Dat leverde een gevaarlijke vrije trap op die even zo kundig door Frans Koornberg werd weggeranseld. De VVOG verdediging reageerde niet alert genoeg en de hernieuwde inzet was voor Jacco Riemens voldoende om in de 40e minuut de 2-1 aan te laten tekenen. Na de rust een zelfde speldbeeld. Een te slordig spelend VVOG waardoor het niet in het spel kon komen om structuur te geven aan de zo gewenste gelijkmaker. Aan de andere kant ook een onmachtig Genemuiden dat de bevrijdende 3-1 niet wist aan te tekenen. Te veel cirkelde de bal bij VVOG achterin zonder de intentie om naar voren te worden gezonden. Ed Engelkes kon het niet langer aan zien. Haalde Stefan Jansen er af en Oussama Labari er in zodat ze achterin 1 op 1 kwamen te staan en wel genoodzaakt werden om meer aanvallende druk uit te oefenen. En dat werkte. Alhoewel hierbij de factor "soms zit het mee en soms zit het tegen" een rol speelde . Het zat dit keer mee voor ons toen bij één van de spaarzame aanvallen, Jaimie Bruinier net buiten het strafschopgebied kon aanleggen voor een schot dat nog werd aangeraakt door Gieljan Tissing en de bal daarmee pardoes achter Albert Flier eindigde. De 2-2 werd daarna met hangen en wurgen verdedigd. Talloze hoekschoppen, één keer zelfs vijf achter elkaar, mochten voor de thuisploeg niet baten en laat in de middag mocht VVOG zich achteraf gelukkig prijzen met dit met vereende krachten bevochten punt.

Volgende week -de naar het zich nu laat aanzien- topper tegen de verrassende koploper AZSV dat alle 3 duels nog winnend wist af te sluiten. Tegen SVZW waar tegen wij zo'n smadelijk verlies leden, wisten zij de Wierdenaren met 5-2 af te drogen. Het belooft dus wat daar volgende week zaterdag in Harderwijk. VVOG heeft een week de tijd om een gedegen strijdplan tegen de Aaltenaren uit te denken.

SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Masies Artien, Gieljan Tissingh, Erik Rotman (Gele kaart), Patrick Lip, Jacco Riemens (67. Stef van der Velden), Siebren Visscher, Anne van der Kolk, Martijn Jansen, Tjeerd Korf .
VVOG:Frans Koornberg, Jaime Bruinier, Richard Gooijer, Tim Brockhof, Lars Kerver, Wilko Braam, Pernelly Biya (73. Oussama Labary), Jeremy de Graaf, Stefan Jansen (gele kaart) (67. Rick Boersma), Jeffrey Arends, Jan Jurriën Hop

Voorbeschouwing Genemuiden-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Genemuiden-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C .

VOORBESCHOUWING SC GENEMUIDEN - VVOG
HOOFDKLASSE C 19 september 2015

UPDATE
Ook de tweede competitie ronde bracht weer de nodige verrassende uitslagen. De wedstrijd Drachtster Boys – SVZW werd afgelast wegens een overvloed aan emelten, die het speelveld van Drachtster Boys in bezit hadden genomen.

AZSV is na twee wedstrijden de enige ploeg met twee overwinningen (beide keren 2-1 tegen resp. Staphorst en Urk) en koploper in de hoofdklasse C.Urk startte wel goed tegen AZSV maar nadat AZSV zich wat beter op het kunstgras ging thuis voelen werd AZSV de sterkere ploeg. De laatste 30 minuten moest Urk met 10 man verder omdat Gerrit Tol met een rode prent op zak wat eerde mocht gaan douchen en was het gedaan met de thuisploeg. 1-2. Ook vorig seizoen was AZSV na twee wedstrijden koploper, toen met vier punten en een beter doelsaldo dan de mede koplopers Flevo Boys, SVZW en VVOG.

Harkemase Boys schoot zijn eerste wedstrijd met scherp op Sportpark Het Midden tegen DOS’37. Na de 2-0 voorsprong voor de Harekieten werd bij DOS’37, doelman Patric Niterd met rood weggestuurd. De door hem veroorzaakte strafschop werd door Harkemase Boys verzilverd en toen begon het schutters feest voor de Boys. Eindstand 0-9.
ACV won vorig seizoen drie maal van Excelsior’31 (twee competitie duels en de promotie wedstrijd voor een plaats in de topklasse). Ook nu was ACV weer de baas over Excelsior’31. In Rijssen had Excelsior’31 zich kennelijk al met een gelijkspel 1-1 als eindstand tevreden gesteld.  ACV dus niet. De Assenaren wisten in de laatste vijf minuten Excelsior’31 alsnog op een 1-3 nederlaag te trakteren en poetsten daar mee de teleurstelling van de 2-1 nederlaag, vorige week tegen HZVV, enigszins weg.
Staphorst herstelde zich op eigen veld, na de nederlaag tegen AZSV. CSV Apeldoorn werd met 2-1 huiswaarts gestuurd. Trainer Jan van Raalte tevreden en blij met de overwinning en trainer Peter Boeve vond de nederlaag van zijn ploeg onnodig, verweet zijn ploeg, te weinig inzet, gemakzucht, en er werden te veel fouten gemaakt.
HZVV behield zijn ongeslagen positie en dat is knap na wedstrijden tegen ACV, 2-1 winst en j.l. zaterdag 1-1 tegen SC Genemuiden. Niet de minste tegenstanders.De eerste 20 minuten waren moeilijk voor HZVV tegen SC Genemuiden, dat met een herboren Tjeerd Korf een gemakkelijke middag leek te gaan krijgen. Na 10 minuten lag de bal al in het netje bij HZVV. HZVV nauwelijks geschrokken, kwam ondanks de achterstand beter in de wedstrijd. SC Genemuiden verloor de controle over de wedstrijd en ook HZVV kreeg scorings kansen. De gelijkmaker viel in de 56e minuut. Het laatste deel van de eerst helft en bijna de gehele tweede helft had HZVV de mogelijkheden SC Genemuiden op de knieën te krijgen. Het bleef bij 1-1. Toch een prima prestatie van HZVV.
VVOG revancheerde zich van de nederlaag in Wierden tegen SVZW, door Flevo Boys op De Strokel, na een aantrekkelijk duel, met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen.

SPEELRONDE 3 (1e periode)

We gaan weer een spannende zaterdag middag tegemoet met een aantal interessante wedstrijden.

DE WEDSTRIJDEN.

SC GENEMUIDEN – VVOG                   1-1
SC Genemuiden promoveerde 22-05-2010 naar de toen nieuw te vormen topklasse. Het eerste seizoen, 2010/2011, eindigde SC Genemuiden op een keurige zevende plaats. Seizoen 2011-2012 was er weer een zevende plaats in de eindstand voor SC Genemuiden. Seizoen 2012-2013 ging het minder voortvarend voor SC Genemuiden. Na 30 wedstrijden eindigde SC Genemuiden op de 14e plaats en degradeerde de ploeg met Jodan Boys en DETO Twenterand naar de hoofdklasse. Seizoen 2013-2014 behaalde SC Genemuiden op miraculeuze de kampioenstitel in de hoofdklasse C. en promoveerde weer naar de topklasse.
16 maart 2014, na 20 wedstrijden was de competitie stand:ACV 44, Flevo Boys 39, Harkemase Boys 38, SC Genemuiden 37 en Staphorst 36 punten.
Zes wedstrijden later was de eindstand: SC Genemuiden 51, Harkemase Boys 50, Staphorst 49, Flevo Boys 48, en ACV 45 punten.

In die laatste zes wedstrijden behaalde b.v. ACV slechts 1 punt, (2-2 bij AZSV).Seizoen 2014-2015 ging het in de topklasse helaas weer mis met SC Genemuiden. Na 30 wedstrijden eindigde de ploeg met slechts 24 punten op de laatste plaats in de eindstand en degradeerde SC Genemuiden met Sparta (N) en Ajax naar de hoofdklasse.

De ambities voor dit seizoen zijn geheel duidelijk.Terug naar de topklasse. Daar doen ze bij SC Genemuiden ook niet moeilijk over.De nieuwe trainer Hennie in ’t Hof heeft de strijdwijze van zijn voorganger wat aangepast en zijn streven is om van zijn team een machine te creëren in de trant van  ‘als het loopt, zijn we niet meer te stoppen’.De uitdaging is in ieder geval om het volgend seizoen weer in de topklasse te spelen. Die intentie heeft hij wel en nu maar afwachten of dat ook gaat lukken.“Als deze groep eruit haalt wat erin zit, is deze selectie topklasse waardig en misschien zelfs meer”, is zijn mening.De eerste resultaten in dit nieuwe seizoen vallen nog een beetje tegen.De competitie ouverture, thuis tegen Drachster Boys, wist SC Genemuiden na een zeer matig optreden, nauwelijks verdiend, met 1-0 te winnen, van een beter voetballend Drachtster Boys.Vorige week werd een 1-1 gescoord bij HZVV. Weer niet erg overtuigend.HZVV was de laatste 20 minuten van de eerste helft en de gehele tweede helft de bovenliggende partij. Trainer Karlo Meppelink van HZVV was de mening toegedaan dat er voor zijn ploeg meer had ingezeten, dan de 1-1.De laatste ontmoetingen tussen SC Genemuiden en VVOG vonden plaats in het seizoen 2013-2014 het seizoen waarin SC Genemuiden de kampioenstitel behaalde en naar de topklasse promoveerde.
In Harderwijk, 30/11, werd het een doelpuntenfestijn, uitslag 4-6.Score verloop: 9. Bremmer 0-1, 13. Halfwerk 0-2, 27. Brockhoff 1-2, 33. Bremmer 1-3. 38. Schouten 2-3, 48. Schouten 3-3, waarna SC Genemuiden het gaspedaal stevig indrukte en via Visscher 2x en Lanjouw de voorsprong op 3-6 bracht.Meraki zorgde voor de vierde treffer van VVOG 4-6.

In Genemuiden 19/04.
VVOG stond stijf onderaan na 22 wedstrijden en 18 punten. Had nog een wedstrijd tegoed tegen DETO, ook 22 wedstrijden, (overspelen). Alle overige ploegen stonden op 23 wedstrijden. De stand onderste zeven plaatsen :
Dr. Boys en WHC 28, AZSV 27, Berkum 24, Go Ahead K 22, DETO 20, VVOG 18 punten.
Marco Roelofsen, de nieuw aangestelde trainer bij VVOG, zou de geplaagde Groen-Witten, als nog moeten/willen behouden voor de hoofdklasse.Een zware opgave. Maar moed verloren, alles verloren. Het belang van de wedstrijd SC Genemuiden – VVOG was duidelijk. SC Genemuiden nog steeds titelkandidaat en VVOG degradatie kandidaat. Er mocht door de grote belangen van beide ploegen, niet veloren worden. VVOG leverde een prima prestatie o.l.v. trainer Marco Roelofsen. Eindstand 1-1. Score verloop 75. Boersma 0-1, 82. Lanjouw 1-1. In het verdere verloop van de competitie ontsnapte VVOG aan degradatie en de P/D nacompetitie wedstrijden, bleef hoofdklasser en werd SC Genemuiden mede na het falen van o.a. ACV, kampioen van de hoofdklasse C. SC Genemuiden en VVOG gaan in hun derde competitie duel voor de volle winst. Het kan op sportpark De Wetering een spannende en mooie voetbal middag worden. De ploeg van trainer Ed Engelkes kan de steun van de ongetwijfeld grote schare supporters best gebruiken. Daar wordt ook op gerekend. De uitslag? Die staat zaterdag na 2 x 45 minuten op het scorebord.

Tussen (….) uitslag vorig seizoen.

ACV – DRACHTSTER BOYS (2-5)
Het was een beste draai om de oren vorig seizoen, die de thuisploeg kreeg te incasseren. Drachtster Boys heeft een week rust gekregen door vervelende terrein omstandigheden in het Drachtster bos. Niet goed voor het ritme van de ploeg, die uitstekend voor de dag kwam bij SC Genemuiden in het eerste competitie duel. ACV behaalde een mooie driepunter bij Excelsior’31.Een spannende wedstrijd op Sportpark Stadsbroek. Een punten deling ?

AZSV – SVZW (3-2)
Koploper AZSV krijgt één van de topklasse kandidaten op bezoek.SVZW zal zich deze reis niet laten verrassen door het enthousiasme van de Altenaren. Of is AZSV in staat de doelpunten machine van SVZW te gaan ontregelen. De terrein omstandigheden zijn in ieder geval in het voordeel van de thuisclub.

FLEVO BOYS – HZVV
Flevo Boys wacht nog op zijn eerste overwinning. Het op bezoek komende HZVV laat zich van de goede kant zien in de hoofdklasse. Die eerste overwinning van  Flevo Boys wordt zaterdag nog niet zo’n eenvoudige zaak om die binnen te halen.

HARKEMASE BOYS – STAPHORST   (1-1)
Het zal geen 9-0 worden op sportpark De Bosk, maar dat het een best probleem gaat worden voor Staphorst om één of meer punten uit Friesland mee te nemen, dat staat wel vast.

DOS’37 – EXCELSIOR’31
Jammer voor DOS’37 dat na de 9-0 afstraffing vorige week, er weer een topper uit de hoofdklasse C op bezoek komt en dan ook nog een ploeg welke zich wil revancheren voor de misstap tegen ACV op de eigen Koerbelt. Het wordt weer een moeilijke middag voor de bewoners van Sportpark Het Midden.

CSV APELDOORN – URK  ( 3-1)
Trainer Peter Boeve heeft deze week ongetwijfeld hard geoefend met zijn selectie om de foutieve zaken van vorige week tegen Staphorst uit te bannen.Urk is nog puntloos en zou die hatelijke “nul” graag willen wegwerken.Wordt een dik probleem voor de Urkers. Misschien beide ploegen een puntje?