Datum Zaterdag 17-10-2015
Wedstrijdnummer 886
Vertrek supportersbus: 12:30

Efficiënter ACV legt VVOG over de knie

Een boeiende wedstrijd waarbij de thuisploeg uiteindelijk de kansen beter benutte dan VVOG.

Weg van de snelweg, door een moment van concentratieverlies van chauffeur Ruud Posthumus, ontluikt zich de prachtige entourage van de provincie Drente. We genieten van deze kleurrijke, wat nevelige herfstmiddag in de aanloop naar weer een spannende middag. Zou VVOG, zonder de geblesseerde Stefan Jansen maar met de rentree van rechtsback Rob van der Sluis, de kracht hebben om de stijgende lijn in het voetbal om te zetten in winst. Tegen een gerenommeerde tegenstander ACV, dat al jaren in de top van de Hoofdklasse mee draait . Zonder sterspeler Robin Mulder (hij vertrok naar ASWH)  maar met een zevental verse krachten van onder meer Harkemase Boys, FC Emmen, Ajax en WKE. ACV en VVOG zouden er een boeiende partij van maken. Dat begon in de 5e minuut al met de eerste kans voor ACV waar de man met de mooiste naam van het veld, Edu de Jonge Rosa, na een slim gegeven steekpass van Danny Menting, op 10 meter van de goal net naast de paal richtte. Beide partijen speelden verzorgd voetbal en probeerden elkaar tactisch de loef af te steken. Keeper Ben Wormmeester was een gewaarschuwd mens toen bij een snel vervolg op de topscorer in de Hoofdklasse C, Jeremy de Graaf, vervaarlijk voor hem opdook. Hij onderkende het op tijd. Ik moet zeggen dat ik genoot van de groei die VVOG voetballend doormaakt en de wijze waarop het team probeert in de kracht van de snelle omschakeling te komen. Na 25 minuten  was het vanuit die kracht raak, toen uit een afgeslagen aanval, Oussame Labari de bal razendsnel doorpasste naar Pernelly  Biya die vanuit een ooghoek Jeremy de Graaf al had zien vertrekken. Die had uit die pass op maat al direct met links moeten scoren maar hij genoot kennelijk van de spanning, en uit de caramboulage die volgde, was het een pièce a deux voordat het leer achter Ben Wormmeester verdween, 0-1. Lang konden we niet genieten van die voorsprong want nauwelijks drie minuten later, schoot Lars Kerver al glijdend onder een pass op Imre De Jonge door. Die laatste, wenste het voorbeeld De Graaf niet te volgen en schoot beheerst de bal langs Frans Koornberg en de stand was weer gelijk. Ook daarna bleef het dan weer op de helft van ACV, dan weer aan de andere kant, boeiend waarbij ACV uiteindelijk net voor rust, de grootste kans kreeg. Imre de Jong was in een duel met Jaime Bruinier in de 16 meter, overtuigender en drukte af voor de 2-1 die echter door Rob van der Sluis met een alles of niets sliding op de doellijn werd voorkomen. Uit de rebound had de man met de mooie naam opnieuw een grote scoringskans maar inmiddels was Frans Koornberg weer ter plekke en hij ranselde die kans tot een doodgewone corner. Ai, dat was billenknijpen en genieten tegelijk. Na de rust opnieuw twee ploegen die volop voor de winst gingen. Langzamerhand trok ACV het overwicht naar zich toe maar moest alert blijven op de soms razendsnel uitgevoerde omschakelingsmomenten van VVOG. Uit één daarvan had Jeremy de Graaf moeten scoren toen hij met een strakke pass van Tim Brockhoff diep op de helft van ACV aangespeeld werd. Met een prachtig overstapje veschalkte hij de ACV verdediging, kwam in de voor hem ideale scoringspositie, maar verzuimde de trekker over te halen. Een zucht van Asser opluchting en dat herhaalde zich even later, toen opnieuw De Graaf bij een soortgelijk moment helaas weer te hoog richtte.
De krachten en concentratie bij VVOG werden door toennemende vermoeidheid geteisterd. Uit een corner knalt Erich Jongeling net over de kruising. Modou Nijang lost Oussame Labari af. Het weerhoudt ACV er niet van nu volop de aanval te zoeken. Het ruikt de overwinning en VVOG is niet meer bij machte fel van zich af te bijten. Tot de 81e minuut houden we het droog maar dan slaat ACV genadeloos toe. Op links een snelle combinatie, linksbener Gill Göbel, kapt Wilko Braam uit, geeft een slim passje op Imre de Jong die zich niet bedenkt en van 5 meter Frans Koornberg kansloos laat. Eén echte fout maakte scheidsrechter Schaper in mijn ogen in de 83e minuut, toen Jeremy de Graaf op aangeven van Pernelly Biya, in de 16 onderuit werd geschoffeld. Hij zag er niets in. En toen zelfs ook de inzet van Frans Koornberg als nieuw aanvalswapen in de 91e minuut niets uithaalde wisten we dat we het hoofd opnieuw moesten buigen. Opnieuw voetballend een stap gemaakt maar niet het gochme gehad om op beslissende momenten de trekker over te halen. Dat is flink balen maar tegelijkertijd biedt die sombere Drentse herfstmiddag wel geloof in een kanteling voor toekomstig succes. Dat moet dan eerst gaan gebeuren in de aankomende twee  thuiswedstrijden. Eerst aankomende zaterdag voor de beker tegen Turkse kracht met aansluitend die week daarop voor de competitie tegen DOS'37, vervolgens uit tegen ACV Apeldoorn en de (vervangende) derby thuis op 14 november tegen Urk

ACV :Ben Wormmeester, Guus de Vries (42. Josias Eshuis), John van Dalen, Jelle Wagenaar, Angelo Cijntje, Haaye Feenstra, Thomas Metzemaekers, Erich Jongeling, Edu de Jonge Rosa (69. Gill Göbel), Imre de Jonge (90. Nick Westebring), Danny Menting
VVOG Frans Koornberg, Rob van der Sluis, Jan Jurriën Hop, Richard Gooijer, Lars Kerver, Tim Brockhoff (82. Rick Boersma), Jeremy de Graaf, Wilko Braam, Oussama Labari (76. Modou Nyang), Pernelly Biya, Jaime Bruinier
Gele kaart Erich Jongeling (ACV)

0-1 Jeremy de Graaf
1-1 Imre de Jonge
2-1 Imre de Jonge

Voorbeschouwing ACV-VVOG

Lees hier de voorbeschowuing van ACV-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING ACV – VVOG HOOFDKLASSE C.

17 OKTOBER 2015

UPDATE
AZSV herstelde zich van de nederlaag tegen Excelsior’31. Drachtster Boys, dat zijn eerste thuis wedstrijd speelde, (op kunstgras, hoofdveld nog steeds niet van de emelten verlost), kon AZSV niet van de winst afhouden en verloor na de drie uitbeurten ook zijn eerste thuiswedstrijd, 1-2. Tot grote teleurstelling, bleef de puntenteller na vier wedstrijden nog steeds  op de vervelende 0 staan en is Drachtster Boys eenzaam en alleen, drager van de rode lantaarn geworden. AZSV blijft de trotse koploper in C. Excelsior’31 troefde slim, counterend, op de eigen Koerbelt, CSV Apeldoorn af met 4-1. Een verdiende overwinning van de sterkere thuisploeg. Excelsior’31 blijft AZSV in de nek blazen. Het verschil met AZSV bleef 2 punten. CSV Apeldoorn zakte een plaatsje in de stand, nu negende. In Harderwijk behaalde Harkemase Boys een gelukkige 3-2 overwinning op VVOG. De eerste helft was voor een beter Harkemase Boys. Na de pauze een sterker VVOG. De wedstrijd leek in 2-2 te gaan eindigen. Ver in blessuretijd gaf VVOG het verdiende punt toch nog uit handen. Harkemase Boys scoorde de derde treffer en bleef door de overwinning, met nog één wedstrijd tegoed, op drie punten van koploper AZSV en niet onbelangrijk t.a.v. de eerste periodetitel (acht wedstrijden), een veel beter doelsaldo dan de andere twee belagers voor die titel, AZSV en Excelsior’31. SC Genemuiden leverde twee punten in, door op de eigen Wetering met 1-1 gelijk te spelen tegen Flevo Boys. SC Genemuiden was de bovenliggende partij creëerde voldoende kansen, maar met de scorings mogelijkheden werd te zuinig omgesprongen. SC Genemuiden teleurgesteld en Flevo Boys tevreden met de punt. Tussen SC Genemuiden en koploper AZSV zit inmiddels een gat van vijf punten. Flevo Boys verliet de P/D zone ten koste van Urk. ACV leek op Het Lageveld in Wierden tegen SVZW zijn tweede nederlaag aan de broek te gaan krijgen. Tot vijf minuten voor het eindsignaal koesterden De Zwaluwen een 2-0 voorsprong. Kort voor einde wedstrijd, liet SVZW de overwinning toch nog uit de handen glippen. In de 85e minuut en in de blessuretijd wist ACV door twee treffers, tot grote teleurstelling van SVZW, toch nog een punt uit het vuur te slepen, 2-2. ACV vijfde plaats, met al zes punten achter AZSV en SVZW bleef met vier punten in de P/D zone. Staphorst behaalde een kleine verdiende 1-0 overwinning op Urk. Geen mooie wedstrijd op Urk, waar de spanning veel vergoedde. Staphorst steeg van de negende naar de zesde plaats met een gelijk aantal punten als ACV. Urk zakte naar de P/D zone. Feest in Vriezenveen. DOS’37 behaalde zijn eerste overwinning in de hoofdklasse. HZVV was op eigen veld niet in staat de Vriezenveners van de winst af te houden. De eerste drie punter werd gekoesterd door DOS’37. De hatelijke 0 op de puntenteller is verdwenen. Voor HZVV was het de tweede achtereenvolgende nederlaag en de ploeg daalde af naar een middenmoot positie in de stand.

SPEELRONDE 7 (1e periode)

Met voor de meeste ploegen nog twee wedstrijden te spelen, voor de eerste periodetitel,gaan we weer een spannende zaterdag middag tegemoet.

DE WEDSTRIJDEN.

ACV – VVOG  (3-1)
De wedstrijd vorig seizoen in Assen begon ACV scherper dan VVOG aan de wedstrijd.   ACV scoorde al vlot twee maal via tegenaanvallen, na slordig bal verlies van VVOG. Een opgelopen achterstand, die VVOG, ondanks het betere voetbal later in de wedstrijd, vooral in de tweede helft, niet meer kon rechtzetten. Het beetje geluk ontbrak en na het buitenspel doelpunt van Robin Mulder was de wedstrijd gespeeld. De huidige selectie van ACV is in staat mee te doen om een promotie plaats naar de topklasse af te dwingen. Trainer Hans de Jong heeft een zevental nieuwe spelers aan zijn selectie kunnen toevoegen.Firosan Ademi en Erich Jongeling kwamen van Harkemase Boys, Hein van Arum van Kollum, Danny Menting van FC Emmen, Thomas Metzemakers van Ajax, Hindrik Snijders van Be Quick 1887 en Guus de Vries van WKE.Zes spelers vertrokken bij ACV waaronder Robin Mulder, naar ASWH. ACV plaatste zich voor de volgende ronde in de Districtsbeker- Noord. Voor de KNVB beker werd ACV uitgeschakeld door Excelsior’31.

ACV begon de competitie met een thuis zeperd 1-2 tegen HZVV, de enige nederlaag tot nu toe van de Assenaren. De 3-1 overwinning bij Excelsior’31 was knap, gevolgd door de 2-0 winst op Drachtster Boys en een tegenvallende 1-1 bij Urk. De thuis wedstrijd tegen SC Genemuiden leverde ook een 1-1 op. Bij SVZW werd de uitslag 2-2. (lees de update).Verschil in punten, na zes wedstrijden met VVOG, 2 punten in het voordeel van ACV. VVOG moet voor de drie punten gaan. De les van de vorige ontmoeting in Assen, scherp aan de wedstrijd beginnen en dat ook blijven gedurende 90 minuten.

AZSV – FLEVO BOYS     (2-2)
Voor AZSV loopt de spanning op. De eerste periode lonkt in de verte. Hoe het straks ook afloopt de ploeg van trainer Dennis van Toor presteert geweldig. Daarom zal Flevo Boys niet alleen goed voetballend, maar ook fysiek sterk voor de dag moeten komen, om met succes sportpark Villekamp te kunnen verlaten. Moeilijke opgave voor de Emmeloorders.

URK – EXCELSIOR’31
Vorig seizoen gaf Excelsior’31 een zeker lijkende overwinning in de laatste 10 minuten zo maar uit handen. In de 77e minuut kwam Excelsior op 0-2 en dacht de buit binnen te hebben. Er volgde een niet te geloven slot van de wedstrijd. Score verloop: 77. 0-2, 78. 1-2, 81. 2-2, 86. 3-2, 87. 3-3. Excelsior’31 is gewaarschuwd. In de vissersplaats Urk kan het soms vreemd stormen. Met die wetenschap gaat Excelsior’31 nu anders te werk en gaan de drie punten mee naar Rijssen.

HARKEMASE BOYS – SVZW    (1-2)
Harkemase Boys ligt op schema voor de eerste periodetitel. Een belangrijke prijs deze competitie, i.v.m. de eventuele promotie naar de topklasse. Ook voor SVZW is promotie naar de topklasse het doel, deze competitie. De resultaten van SVZW vallen tot nu echter nog al tegen. Er moet, om niet verder achter te blijven van de bovenste plaatsen, gewonnen worden op De Bosk in Harkema. En dat is niet zo’n eenvoudige opdracht.

CSV APELDOORN – SC GENEMUIDEN
Voor CSV Apeldoorn zijn het eigen Sportpark Orderbos, de plaats waarop de zeven tot nu behaalde punten werden gescoord. De drie wedstrijden op vreemde bodem werden verloren. Dat betekent oppassen geblazen voor SC Genemuiden om te voorkomen weer punten de mist in te zien gaan. CSV Apeldoorn zou wel eens voor een stunt kunnen zorgen door één of meer punten achter te houden in Apeldoorn.

STAPHORST – HZVV
Twee nederlagen achtereen hebben HZVV wat terug geworpen in de stand. Staphorst is op sportpark Het Noorderslag, in staat, HZVV de derde nederlaag te gaan bezorgen. Zeker is dat HZVV op een warme ontvangst kan rekenen in Staphorst.

DOS’37 – DRACHTSTER BOYS
Het wordt een spannende zaterdag middag op sportpark Het midden in Vriezenveen. DOS’37 heeft de eerste drie punten binnen gehaald en wil het punten totaal gaan uitbreiden. Drachtster Boys wil die eerste drie punten ten koste van DOS’37 zaterdagmiddag gaan arresteren en de rode lantaarn overdragen aan DOS’37. De meer ervaren ploeg uit Friesland lijkt de beste kansen te hebben………?

COMPETITIE PROGRAMMA 24 OKTOBER 2015
Drachtster Boys         - SVZW
Harkemase Boys        - Urk

DISTRICTSBEKER 24 OKTOBER 2015.

VVOG           - Turkse Kracht 17.00 uur              OWIOS          - CSV Apeldoorn

Aduard           - ACV                                                PAX               - AZSV

Flevo Boys     - ZZVV                                              ZAC               - DOS’37

Genemuiden   - d’Olde Veste                                    VVI                - HZVV

Urk                 - Drenthina                                         Staphorst        - Klazienaveen

De Sweach     - Harkemase Boys                              Excelsio’31            vrijgeloot

SVZW            - RKSV    4-0                                     Drachtster Boys     uitgeschakeld