Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 902
Vertrek supportersbus: 13:30

Vorm x (Zelf)vertrouwen x Missie = 1-5

Een 1e helft met opstartproblemen ontwikkelde zich in de 2e helft tot een galavoorstelling van formaat.

Vorm is het gevolg van een positieve ontwikkeling vol van mysterieuze details leidend tot toenemend vertrouwen en gevoed door focus op een missie. Het resultaat? Eerste periode 8 punten uit 8 wedstrijden, tweede periode 15 punten uit 6 wedstrijden en bovenaan in die periode.

In de herstart van de competitie wijzigde de vertrouwde opstelling op één plek. Douwe Dijkstra werd verkozen boven Tim Brockhoff en op de bank zagen we - full-fit - , Jeffrey Arends. Er moest enige druk op hem worden uitgeoefend om hem daar ook voorlopig even te laten, zo “eager” was hij. Flevo Boys, matig presterend, koos voor een verrassingsopstelling met veel druk naar voren. Tekenend voor het gebrek aan zelfvertrouwen begon minuut 0, toen Oussama de bal ongecontroleerd op de schoen, ongemakkelijk richting Jan Jurriën Hop kogelde. Die verloor dan ook pardoes het leer aan de gretige William de Boer (natuurlijk uit Urk), hem een vrije oploop biedend naar het VVOG doel. Wij zagen reeds het juichen der rood-witten in het vooruitzicht maar William was de kluts kwijt en schoof de bal te ver door naar Frank Post. Door het oog van de naald heet dat. Daarna pakte VVOG de vorm van de laatste maanden weer op en kreeg door de aanvallende opstelling van trainer Wiljan Mossing Holsteyn (wat ben ik jaloers op zo’n prachtige naam!) alle ruimte voor druistig aanvallen. Dat bedacht zich ook Richard Gooijer. In de 8e minuut toog hij richting keeper Rodney Rosink, ging op de “16” een combinatie aan met Pernelly Byia, kreeg ‘m prompt weer terug en verraste Rosink met een lage schuiver (0-1). Onmiddellijk wijzigde de trainer met de mooie naam de tactiek en vanaf dat moment was er sprake van meer evenwicht op het veld, zij het dat VVOG in overtuiging scherper oogde dan de matte elf van Flevo Boys. In het verloop van die eerste helft was Flevo Boys nog wel sporadisch kansrijk, met name als de flukse William de Boer werd aangespeeld. De motorolie kennelijk nog niet goed op temperatuur, had Jan Jurriën Hop het in de eerste helft erg lastig met hem. Een door de scheids als onwelgevoegelijke taal beoordeelde uitlating leidde tot in de 25e minuut tot een vrije trap op een zeer gevaarlijke plaats op de punt van de “16”. Als in een flipperkast caromboleerde de bal, totdat alleen Lars Klijnstra er nog zicht op had en hij tekende vrijwel op de doellijn met een lichte beroering van het hoofd de 1-1 aan. VVOG schrok er niet van (vorm x zelfvertrouwen x missie) en trok het initiatief met in schoonheid toenemende combinaties weer naar zich toe. Tot doelpunten leidde dat niet meer maar aan de houding van de in groten getale meegereisde VVOG supporters zag je vertrouwen daarbij genietend van de zon en gezellig koutend.

In de 2e helft werd de kennelijke roep van de trainersstaf om toch vooral zo door te gaan maar de puntjes nog wat beter op de “i” te zetten omgezet in daden. De combinaties vloeiden ogenschijnlijk moeiteloos en zonder te kijken over in “oh’s” en “ah’s” bij de toeschouwers. Dat vermenigvuldigd met de niet aflatende druk op de bal sloeg de rood-witten murw. Het was een kwestie van wachten en in de 48e minuut was het raak toen Douwe Dijkstra een aanval onderschepte en in dezelfde beweging via Wilko Braam Pernelly Byia lanceerde die vrije doorloop werd geboden en dat moet je ‘m in deze vorm niet geven. Keeper Rosink was kansloos op de vlak naast hem met kracht ingeschoten bal (1-2). De galavoorstelling ontplooide zich tot “the max”. Onder de met de bariton geleid dirigentschap van (the man from Intraverte) keeper Frans Koornberg, de stille kracht van Jaimie Bruinier maar vooral ook door “man of the Match” Wilko Braam, werd de voorsprong systematisch uitgebreid. In de 57e minuut trok ook Lars Kerver het strijdplan aan en bracht met een scherpe voorzet uiteindelijk Oussama Labari op 9 meter van doel, in stelling. De al eerder verwoestend gebleken uithaal met links trof ditmaal de lat als tegenstander waardoor Oussama zijn reeds in voorbereiding genomen salto voortijdig moest afbreken. Maar in de 75e minuut, toen Douwe Dijkstra inmiddels vervangen was door Tim Brockhoff, was het wederom raak. Uit een combinatie vanuit het achterveld via Jan Jurriën Hop (inmiddels op temperatuur), de slimme verlenging door Wilko Braam en het ongeëvenaarde torgefühl van Jeremy tekende hij de 1-3 voor VVOG en zijn 15e goal in het seizoen aan. De koek was nog niet op. Daar waar wij dachten dat Wilko Braam inmiddels zijn broer Hilko ook had ingezet (die man was deze wedstrijd overal) bleek hij bij al weer een prachtig combo, opeens de inmiddels uit de startblokken geschoten Jeffrey Arends te kunnen vinden en die schoot - op het oog moeiteloos en ondertussen zijn nagels vijlend - de bal naar de 1-4. De slotouverture was voor de man of the match himself. Uit een voorzet op maat van Jeremy de Graaf kopt Wilko Braam de bal feilloos koppend richting de uiteindelijke slotstand 1-5.

Beste mensen, dat is nou het resultaat van Vorm x (Zelf)vertrouwen x Missie en van al die kleine zichtbare en onzichtbare details (sfeer, positief kritische omgang, leiderschap, taakinstelling, geluk, stabiliteit). In de 8 jaar dat ik bestuurlijk bij VVOG betrokken ben, heb ik heel wat hoogte en dieptepunten mogen mee maken. Van de terugkeer van VVOG op hoofdklasse niveau, het genieten van de wedstrijden tegen DVS’33, de “Houdini” ontsnapping aan degradatie maar ook het drama rond Samir Merraki. Wat ik in dit seizoen aan ontwikkeling en resultaat nu zie, is dit volgens mij (met dankbaarheid en respect aan het verleden) het beste wat ik van VVOG 1 gezien heb. Laten we er met elkaar nog lang van mogen genieten.

Opstelling

Rodney Rosink, Arjen Bergsma, Dennis van der Wal (Gele kaart), Lars Klijnstra (85. Allan Bakker (Gele kaart), Arnoud Post, Jarno van der Wal, Arjen Postma, Frank Post, William de Boer (Gele kaart), Yander Zandbergen (75. Timon Rorije), Wesley de Klein
VVOG Frans Koornberg, Rob van der Sluis, Jan Jurrien Hop, Richard Gooijer, Lars Kerver, Jeremy de Graaf, Douwe Dijkstra (75. Tim Brockhoff), Wilko Braam, Oussama Labari (75. Jeffrey Arends), Pernelly Biya, Jaime Bruinier

Nabeschouwing met Jeremy de Graaf

VVOG zette de goede reeks van voor de winterstop goed door via een klinkende overwinning bij Flevo Boys. Topscorer Jeremy de Graaf pikte weer een doelpuntje mee en bracht zijn totaal op 15. Studio VVOG vroeg hoe hij terugkeek op de wedstrijd?

Voorbeschouwing Flevo Boys-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Flevo Boys-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING FLEVO BOYS - VVOG HOOFDKLASSE C.
23 JANUARI 2016

UPDATE

Stand van zaken bij aanvang tweede deel competitie.
Harkemase Boys is de onbetwiste koploper in de hoofdklasse C met 34 punten.
De cijfers:
13 wedstrijden: 6 overwinningen op de eigen Bosk (ongeslagen), 5 overwinningen op vreemde bodem, gelijk bij AZSV en een nederlaag bij Excelsior’31.
Grootste overwinning op De Bosk 7-2 tegen Flevo Boys en in Vriezenveen bij DOS’37 0-9. Doelcijfers 43-11. M.a.w. Sterke koploper.
Harkemase Boys is ook winnaar van de eerste periode en is dus al verzekerd van het eventueel deel nemen aan de beslissingswedstrijden voor een plaats in de topklasse.

De naaste concurrenten Excelsior’31 en Staphorst, de nummers twee en drie, volgen met resp. 28 en 27 punten op ruime afstand van de Harekieten

AZSV leider van de “middenmoot”, vierde in de stand en 23 punten, verloor in de laatste vier wedstrijden voor de winterstop te veel punten en kon zich daardoor niet in de kopgroep handhaven. (AZSV – Harkemase Boys 1-1, DOS’37 – AZSV 2-2, AZSV – CSV Apeldoorn 1-3 en HZVV – AZSV 2-1).

VVOG bevond zich na acht wedstrijden (eerste periode) op de tiende plaats in de stand, één plaats boven de P/D. plaatsen. Een matige competitie start.De ploeg herstelde zich daarna formidabel met vier grote overwinningen en helaas voor de Groen witten, ook één nederlaag (bij Excelsior’31, 3-0) en staat nu op een mooie vijfde plaats in de stand.

SC Genemuiden en CSV Apeldoorn, beide ploegen 19 punten, volgen VVOG op de plaatsen zes en zeven. SC Genemuiden valt wat tegen en had als degradant uit de topklasse op een hogere plaats in de stand gerekend.

CSV Apeldoorn kan tevreden terug zien op een goede eerste competitie helft.

Flevo Boys en ACV resp. plaats acht en negen, hadden ongetwijfeld ook gerekend op een betere positie in de stand, bij aanvang van de winterstop.
Uitslagen b.v.: Flevo Boys – ACV 9-0, Harkemase Boys – Flevo Boys 7-2 en Excelsior’31 – ACV 1-3, geven het wisselvallige optreden van beide ploegen goed weer.

HZVV, tiende plaats en 16 punten, had een vliegende start bij de terugkeer in de hoofdklasse.De 1-2 overwinning bij ACV (eerste wedstrijd) wekte alom verbazing.HZVV bleef vier wedstrijden achtereen ongeslagen 8 punten, met een derde plaats in de stand. Bij Harkemase Boys werd op 3 oktober de eerste nederlaag geleden. Daarna werd het moeizaam punten sprokkelen voor HZVV.Na negen wedstrijden was HZVV afgedaald tot de elfde plaats, P/D plaats en 9 punten.Een licht herstel door uit de laatste vier wedstrijden 7 punten te scoren, kon de P/D plaats worden overgedaan aan Urk. HZVV tiende plaats en 16 punten

De P/D plaatsen zijn voor Urk met 13 en het zwaar tegenvallende SVZW, tien punten.

Debutant DOS’37 en Drachtster Boys bezetten de degradatieplaatsen.

DOS’37 bleef de eerste vijf wedstrijden puntloos, maar wist in de daarop volgende acht wedstrijden met o.a. twee overwinningen 10 punten bij een te sprokkelen. De eerste overwinning in de hoofdklasse, bij HZVV,1-2, werd als een kampioenschap gevierd.DOS’37 heeft evenals SVZW 10 punten.

Voor Drachtster Boys, met slechts 2 punten, zal het niet meevallen de degradatie te ontlopen. De kreet “in voetbal weet je het nooit en is alles mogelijk”, moeten de Friezen zich maar aan vast proberen te houden. Hoop doet immers leven.

STAND VAN ZAKEN TWEEDE PERIODE TITEL
Harkemase Boys heeft al een periodetitel speelt niet mee voor de tweede periode.De stand met nog vier wedstrijden te gaan:
VVOG, Excelsior’31 en Staphorst 12 punten doelsaldo resp. in volgorde  +15,+ 9  +5.
Urk, Flevo Boys en HZVV               7 punten doelsaldo resp. in volgorde - 1,  -2,  -8.
SC Genemuiden, CSV Apeldoorn    6 punten doelsaldo resp. In volgorde  - 2, - 6.

Een sportieve, spannende en mooie tweede competitie helft toegewenst.

SPEELRONDE 14 (tweede periode)
Als Koning Winter zich niet meer laat zien en de velden weer wat zijn opgeknapt zijn, wordt de competitie in de hoofdklasse C weer hervat, met wedstrijd zes van de 2e periode.

Gedurende de winterstop hebben niet alle ploegen zich optimaal kunnen voorbereiden op de tweede competitie helft. Door de winterse omstandigheden waren hier en daar de velden vaak onbespeelbaar geworden.

DE WEDSTRIJDEN. (tussen haakjes uitslag eerste competitie helft)

FLEVO BOYS – VVOG (0-2)
Er breekt voor VVOG een belangrijke periode aan. VVOG lonkt naar de tweede periodetitel.Daarom is de herstart van de competitie tegen Flevo Boys een heel belangrijke wedstrijd voor VVOG. Een overwinning geeft het nodige vertrouwen om de strijd met Excelsior’31 en Staphorst aan te gaan voor die periodetitel.De wedstrijd op De Strokel tegen Flevo Boys werd een verdiende 2-0 overwinning.Flevo Boys speelt een wisselvallig seizoen en staat met 17 punten op plaats acht in de stand.Op het eigen Sportpark Ervenbos is Flevo Boys nog ongeslagen en scoorde uit de zes thuisduels 14 van de 17 punten. Vier overwinningen: SVZW 3-2, CSV Apeldoorn 2-0,DOS’37 3-0 en als geweldige uitschieter de 9-0 overwinning op ACV.Er werd gelijk gespeeld tegen Excelsior’31 2-2 en HZVV 0-0.

In de duels op vreemde bodem werd drie maal gelijk gespeeld en vier maal verloren, waarbij de laatste wedstrijd op 19 december (inhaalwedstrijd) bij Harkemase Boys, een opvallende 7-2 nederlaag werd genoteerd.
Gezien de prestaties van Flevo Boys op de eigen Ervenbos, wordt het voor VVOG geen gemakkelijke wedstrijd die zo maar even de drie punten gaat opleveren.Toch gaat VVOG met vol vertrouwen naar de polder om die drie punten naar Harderwijk te brengen.Na Flevo Boys wacht nog een zwaar programma voor die periodetitel.
Die wedstrijden zijn: Op De Strokel SC Genemuiden, uit naar AZSV en weer op De Strokel Staphorst. Niet direct een gemakkelijk programma, maar VVOG heeft alles in eigen hand, moet kunnen

HARKEMASE BOYS - DOS’37   (9-0)
Debutant in de hoofdklasse, DOS’37, verloor de eerste hoofdklassenwedstrijd op eigen veld, met maar liefst 9-0 van Harkemase Boys. DOS’37 heeft het niet gemakkelijk in de hoofdklasse en verkeert bij aanvang van de tweede competitie helft op een degradatie plaats.

Daar zal na zaterdag weinig verandering in komen. Harkemase Boys de trotse koploper van de hoofdklasse C is een maatje te groot voor de Vriezenveners.

ACV- EXCELSIOR’31 (3-1)
ACV heeft een matig en wisselvallende eerst seizoenshelft achter de rug.ACV gaat voor een betere tweede competitie helft.Hoewel tegenstander Excelsior’31de kampioenstitel nog steeds als doelstelling heeft en een mooie positie inneemt t.a.v. de tweede periode, weet ACV dat zij voor de Rijssenaren een moeilijk te bespelen ploeg zijn en dus niet kansloos zijn een goed resultaat neer te zetten. Vorig seizoen won ACV beide duels met de cijfers 2-0 en 4-1 en dit seizoen was de uitslag in Rijssen 1-3 in het voordeel van de Assenaren.

De KNVB Bekerwedstrijd ACV – Excelsior’31, 12 september j.l. eindigde wel in een overwinning voor Excelsior’31, (1-2).Het thuis voordeel, geen kunstgras, is een voordeel voor ACV. Een kleine overwinning voor de thuisclub zou een goede start betekenen van de tweede competitie periode voor ACV.

AZSV – Urk (2-1)
AZSV heeft in het laatste deel van de eerste competitie helft veel punten laten liggen.Toch staat de ploeg nog steeds op een mooie vierde plaats in de stand.Het bezoekende Urk draait matig en bevindt zich op een P/D plaats. Eén of meer punten weghalen bij AZSV door Urk, zou verrassend zijn.

CSV APELDOORN            - STAPHORST (0-2)
Staphorst heeft een sterke eerste competitie helft achter de rug.Een derde plaats en evenals Excelsior’31 een mooie positie in de strijd om de tweede periode.Ook CSV Apeldoorn kan terug zien op en goede eerste competitie periode.CSV Apeldoorn is een moeilijk te bespelen tegenstander op Sportpark Orderbos. Dat gaat ook Staphorst ervaren. Een puntendeling lijkt er aan te komen in Apeldoorn.

SC GENEMUIDEN            - HZVV (1-1)
Het wisselvallige HZVV gaat bij SC Genemuiden geen punten behalen. De thuisclub onder leiding van de nieuwe trainer Johan de Man houdt de drie punten in eigen huis.

SVZW            - DRACHTSTER BOYS
De voorbereiding, met drie verloren oefenwedstrijden, maakt de hervatting van de competitie voor SVZW niet bepaald gerust stellend. Toch is er de overtuiging bij SVZW dat de ploeg zich onder leiding van trainer Erik Assink, op zal gaan werken naar een betere positie in de competitie stand.Drachtster Boys zal tegen een beter voetballend SVZW met een nederlaag naar huis worden gestuurd en blijven de belangrijke drie punten in Wierden.