Datum Zaterdag 12-12-2015
Wedstrijdnummer 954
Vertrek supportersbus: 12:30

Wij willen meer !

Een klinkende nog nooit vertoonde overwinning op Drachtster Boys, bovenaan in de 2e periode. Tel uw zegeningen. En toch !?. Wij willen meer.

Hét moment van de wedstrijd ?. De eerste minuut. Een diepe pass op rechts naar de snelle Kevin Bakels, een afgemeten voorzet, maatje Sicco Brouwer wist wat er ging komen. Hij haalt aan… .
Vanaf dat moment gaat voor mij alles in slow motion. De bal volgt feilloos de weg naar het VVOG goal. Dat heeft Frans Koornberg ook gezien. In een split (slow motion) second beslist hij. Ik volg zijn lippen die onverbeten iets uit kreten van “kvreetmop” alvorens hij zich miraculeus in de baan van het schot weet te werpen en met een doffe klap het leer neutraliseert. Nog één keer zet Drachtster Boys dit overrompelingsscenario in werking maar wij waren zeker dat het deze zaterdag niet ging gebeuren. Nog slechts één keer moest Frans “De verschrikkelijke” in de 2e helft ingrijpen toen hij met een machtige duik (ik hoop dat het op film staat) een ziedend schot, stijlvol duikend en lachend wist te keren. Het had dus anders kunnen uitpakken als Frans vandaag even niet in topvorm had verkeerd. Na die eerste minuten viel de aangeslagen formatie van Drachtster Boys diep in de val. Kiezend voor het scenario dat je nou net niet tegen VVOG moet hanteren, massaal ten aanval gaan. Na enkele opstartproblemen begon de ploeg allengs en sneaky haar kansen te zien. Een corner inde 10e minuut op rechts en daar torende Jan Jurriën Hop ( heeft hij soms veren onder z’n schoenen ?) perfect timend en hoog boven een ieder uit om de bal geplaatst in het doel te jagen. Ware het niet dat Richard Hamstra dat wilde voorkomen maar daarbij de verkeerde sport hanteerde. De scheids, ook niet gek, zag dit en een pingel was het gevolg waarmee Richard Gooijer, een ervaring rijker, korte metten maakte (0-1) .
De ons inmiddels bekende vlot lopende combinaties namen schoorvoetend in aantal toe. Pernelly Biya is de rijzende ster bij VVOG en hij onderschepte in de 22e minuut door alert optreden een pass op het middenveld, ging er vervolgens op die rechterflank als een haas vandaar en schatte ondertussen minutieus de afstand in naar de links voor het doel lopende topscorer Jeremy de Graaf. De berekening bleek te kloppen. Juiste snelheid, perfect bereik en Jeremy de Graaf hoefde nochtans slechts de bal één lichte verandering van richting mee te geven (0-2).  Vier minuten later, een vrije trap, 25 m recht voor de goal van keeper Jelmer van der Meer . Jeremy maakt er een tweebander van en gebruikt de rug van Rudmer Loonstra om de bal een extra lift te geven waardoor ook Jelmer van der Meer kansloos werd (0-3). Dan, de 43e minuut, pass door het midden op –wie anders- Jeremy de Graaf. Verdediger Iloba Achuna is te laat en haalt Jeremy onderuit. Opnieuw een pingel, dit keer genomen door Pernelly Byia en die denkt wat Jeremy kan, kan ik ook en schiet de bal, de paal schampend binnen voor de 0-4.

Terzelfder tijd kon Iloba met rood op zak vertrekken en de sfeer binnen de Drachtster ploeg zakte daarmee tot een nieuw dieptepunt. In de 2e helft hanteerde Drachtster Boys een 180graden gedraaid scenario. Slechts sporadisch zagen zij nog de VVOG helft, ondertussen fanatiek verdedigend. Nog één keer wist VVOG die opgetrokken muur te doorbreken. De ook nu weer als veldheer opererende Jaime Bruinier maakte er in de 90e minuut met een droge schuiver 0-5 van.

Op een veld waar het al een kunst was om te blijven staan en inmiddels in een onwerkelijk donker scenario, nog slechts verlicht door de ledjes van het scorebord. Niet beter kon met dit melancholische beeld de sfeer bij Drachtster Boys worden omschreven. Hoe anders is het bij ons maar tegelijkertijd, waar staan we nu.
Feitelijk, bovenaan in de 2e periode maar beslist nog niet los, 5e in de tussenstand precies op de helft van de competitie . Een mooie reeks van 5 wedstrijden met één lelijke uitschieter uit tegen Excelsior ’31 en met nog 4 wedstrijden te gaan voor die 2e periode titel. Op 23 januari uit tegen Flevo Boys, op 30 januari thuis tegen Genemuiden, 13 februari uit tegen AZSV en op 20 februari thuis tegen Staphorst. Én in tijdsperiode dat alle roerselen rond transfers weer de kop opsteken. Niet verrassend, u heeft het ongetwijfeld gezien is er interesse voor onze topscorer bij DVS’33 Ermelo. Hoe gaan we hiermee om. Ik zou zeggen, laten we voor het moment genieten van onze successen. Op de dag dat kamer voorzitter Anouchka van Miltenburg het politieke spectrum verlaat, de wereldleiders elkaar huilend in de arm zijn gevlogen om de temperatuur op aarde slechts met 2 graden te laten stijgen, bereiden wij ons voor op de dagen van bezinning, van liefde voor elkaar, voor aandacht voor gezin, familie en mensen die aandacht behoeven.  En dan focussen we ons per wedstrijd weer op wat we aan het einde willen bereiken. Kijk, alles gaat om details. De kunst is om daarin balans te creëren. Sfeer, voortbouwen op inmiddels ingeslepen automatismen, slimme tactische analyses, je niet laten afleiden, een stabiele omgeving, de vorm verder ontwikkelen. Als we er met elkaar in slagen om elkaar daarin te blijven steunen kunnen we veel. Want…wij willen meer !.

Ik wens u bijzonder zinvolle dagen toe.

Frans Koornberg, Rob van der Sluijs, Jan Juriën Hop, Richard Gooijer, Lars Kerver (Martijn Duits), Tim Brockhoff, Jeremy de Graaf, Wilko Braam (Douwe Dijkstra), Oussama Labari (Modou Nyang), Pernelly Biya, Jaime Bruinier

0-1: Richard Gooijer
0-2: Jeremy de Graaf
0-3: Jeremy de Graaf
0-4: Pernelly Biya
0-5: Jaime Bruinier

Voorbeschouwing Drachtster Boys-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Drachtster Boys-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

DRACHTSTER BOYS – VVOG HOOFDKLASSE C 12 DECEMBER 2015

UPDATE.
Een weekend met enkele verrassende uitslagen.
VVOG revancheerde zich met een prima wedstrijd voor het verlies van de drie punten in Rijssen. Een uitstekend voetballend VVOG, declasseerde HZVV op alle fronten.
VVOG dicteerde de wedstrijd van begin tot het einde.
HZVV stelde hier bijna niets tegenover. De 6-1score was dan ook verre van geflatteerd.
Door de overwinning nestelde VVOG zich weer in het linker rijtje en verstevigde zijn plaats in de middenmoot. Zevende plaats en 17 punten. HZVV bleef op plaats tien en 13 punten.
Tevens nam VVOG de leiding over van Excelsior’31 in de tweede periode.
VVOG, Excelsior’31 en Staphorst hebben na vier wedstrijden 9 punten.
Doelsaldo VVOG + 10, Excelsior’31 + 8 en Staphorst + 4.
Waar een gelijkspel, de terechte eindstand leek te gaan worden, bij de wedstrijd ACV – Harkemase Boys kregen De Harekieten van scheidsrechter Winkel ver in blessuretijd (95.)  bij de stand 1-1 een strafschop cadeau. Het Sinterklaascadeautje werd dankbaar in ontvangst genomen door Robin Huisman, die namens Harkemase Boys de 1-1 wijzigde in 1-2.
Bij een fair duel om de bal binnen de “zestien” tussen Erich Jongeling en Jorco van Hezel kwamen beide spelers ten val. Van een overtreding was helemaal geen sprake.
De teleurstelling en boosheid op scheidsrechter Winkel bij ACV was te begrijpen.
“Twee gelukkige bonus punten”, oordeelde trainer Jan Vlap van Harkemase Boys, die het duel tussen de spelers ook als fair beoordeelde en dus geen strafschop.
Harkemase Boys is weer alleen koploper, 28 punten en ACV zakte naar de negende plaats met15 punten.
Excelsior’31 was van af de openingsfase tegen SC Genemuiden veel sterker.
Scoren deed de doorgaans zo productieve voorhoede van Excelsior’31 echter niet. Die vele gemiste scorings kansen is de Rijssenaren uiteindelijk lelijk opgebroken en kostte de ploeg
de overwinning. Kort na de thee kwam SC Genemuiden via een strafschop op1-0 en mocht Amanuel Isa van Excelsior’31gaan douchen na rood in ontvangst te hebben genomen.

Toen kort daarna SC Genemuiden uit een corner de 2-0 scoorde en Niek Davina, na 2 keer geel, Amanuel Isa gezelschap mocht gaan houden, was SC Genemuiden zeker van de overwinning. Een onverdiende nederlaag, die hard aankwam bij Excelsior’31.
De achterstand op Harkemase Boys(nog één wedstrijd tegoed) is 3 punten. SC Genemuiden bleef zesde in de stand met19 punten.

CSV Apeldoorn behaalde een knappe 2-3 overwinning bij AZSV.
In de eindfase bij de stand 1-2 stond CSV Apeldoorn even met de rug tegen de muur. AZSV probeerde met veel inzet en “iedereen naar voren” in de laatste minuten, toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat massaal naar voren hollen werd de thuisclub fataal. Vanuit de verdediging van CSV Apeldoorn werd via een “ bevrijdingstrap “ door Sander Krijns de bal hoog en hard weggewerkt richting middenveld. Daar stond, kort voor de middencirkel, eenzaam en alleen Richard Schouten van CSV Apeldoorn, die de bal oppikte en alleen op doelman Ruud Kampers kon afgaan en simpel de 1-3 scoorde.

AZSV, leverde 3 punten in (vorige week ook al 2 punten bij DOS’37), zakte naar de vierde plaats met 23 punten. CSV Apeldoorn bleef op een fraaie vijfde plaats in de stand met19 punten.

Staphorst is goed bezig. De ploeg van Jan van Raalte scoorde met de verdiende 1-2 overwinning bij Drachster Boys, uit de laatste zeven wedstrijden 17 punten en staat nu op een mooie derde plaats in de stand met 24 punten. Heel knap.
Voetballend was Staphorst in het Drachtster Bos de betere ploeg. Het stug verdedigende Drachster Boys was met enkele snel uitgevoerde counters af en toe gevaarlijk.
In de eerst vijf minuten kreeg de thuisclub zelfs een mogelijkheid om op 1-0 te komen. Sicco Brouwer verprutste een geweldige kans om Drachtster Boys die voorsprong te bezorgen. Alleen voor doelman René Oosterhof zag hij geen kans René Oosterhof te passeren.
Staphorst tevreden met de 0-2 voorsprong, schrok nog even toen Drachtster Boys kort voor tijd toch nog de 1-2 wist te scoren. Daar bleef het bij.

Flevo Boys had het in de eerste helft nogal moeilijk tegen DOS’37. De Vriezenveners waren in die periode de betere ploeg. Gelukkig voor Flevo Boys, sprong DOS’37 nogal slordig om met een viertal uitstekende scorings mogelijkheden.
In de tweede helft was Flevo Boys de betere ploeg en won uiteindelijk verdiend met 3-0.
Flevo Boys klom naar de achtste plaats met 16 punten, verstevigde de positie in de middenmoot en DOS’37, wisselde van plaats met SVZW, dertiende plaats, degradatieplaats met 9 punten.

In een bedroevend zwakke wedstrijd behaalde SVZW de tweede seizoen overwinning, op een verzwakt Urk. Klaas Kramer, Siemon Lindeboom en Lucas Nagel moesten geblesseerd toekijken. SVZW had duidelijk moeite met het agressieve voetbal van de Urkers en dat leverde af en toe wat irritaties op.
Het bloedeloze duel waarin, nauwelijks kansen werden gecreëerd, leek op een 0-0 eindstand te gaan eindigen. De wedstrijd verdiende ook geen winnaar.
Helaas voor Urk maakte Ruud ter Heide van SVZW in de slotfase handig gebruik van een communicatiefout tussen doelman Cornelis Koffeman en Bennie Dunnik en scoorde de gelukkige winnende treffer voor de Zwaluwen.
SVZW schuift een plaatsje op in de stand, twaalfde plaats, P/D plaats, met10 punten.
Urk bleef op de elfde plaats, P/D plaats met 12 punten.

SPEELRONDE 13 ( 2e periode)
De laatste ronde voor de winterstop.
Een geweldig programma op deze laatste speeldag in 2015.
Naast de ongetwijfeld drie prachtige derby’s en de niet te versmaden overige vier duels, maken de laatste competitie dag in 2015, tot een spannend slot van de eerste competitie helft.

De inhaalwedstrijd Harkemase Boys- Flevo Boys wordt zaterdag 19 december 2015 gespeeld.

DRACHTSTER BOYS – VVOG
Belangrijk duel voor beide ploegen.
De situatie ziet er voor Drachtster Boys weinig florissant uit. De ploeg staat stijf onderaan in de stand en wacht na twaalf wedstrijden nog steeds op de eerste overwinning.
Er wordt met hoop en verlangen door de Friezen uitgekeken naar die eerste overwinning.
Het verlengen van het verblijf in de hoofdklasse staat duidelijk op het spel.
Voor VVOG is de wedstrijd in het Drachtster Bos eveneens van groot belang.
De ploeg wil een stevige plaats behouden in de middenmoot, dicht tegen de kopgroep aan en in de strijd om de tweede periode, de koppositie bij aanvang van de winterstop behouden .
VVOG weet uit ervaring dat het kwaad kersen eten is met Drachtster Boys.
De resultaten spreken voor zich zelf.
Seizoen 2013-2014 Dr. Boys – VVOG 1-0 en VVOG – Dr. Boys 1-0
Seizoen 2014-2015 Dr. Boys – VVOG 0-0 en VVOG – Dr. Boys 1-1
Het zou eigenlijk te gek voor woorden zijn indien VVOG, in de huidige vorm, punten zou laten liggen in het Drachtster Bos.
De instelling van de ploeg is zaterdag van groot belang. Niet onderschatten en goed beseffen dat het veld in het Bos geen kunstgras, maar een moeilijk te bespelen grasmat zal zijn.

CSV APELDOORN – HARKEMASE BOYS
Koploper Harkemase Boys staat voor een lastig karwei. CSV Apeldoorn is goed op dreef. De overwinning op AZSV heeft het vertrouwen in de ploeg heel goed gedaan.
Bovendien zijn de Apeldoorners op de thuisbasis een moeilijk te bestrijden tegenstander.
Vier overwinningen, een gelijkspel en slechts één nederlaag (VVOG 1-5).
Vorig seizoen verloor CSV Apeldoorn het thuisduel tegen de Harekieten met 0-1. Dit seizoen staat er een ander en sterker CSV Apeldoorn in de hoofdklasse C.
Een kleine overwinning voor de thuisclub zou geen verrassing zijn.

EXCELSIOR’31 – SVZW
Een prachtige derby. Het verschil in de competitiestand is groot, maar dat telt niet altijd bij  een dergelijke buren “ ruzie “. Hoewel, vorig seizoen werd het een geweldige afstraffing voor SVZW. Met een 5-0 nederlaag werden De Zwaluwen naar huis gestuurd.
Het is niet logisch om te veronderstellen dat SVZW punten gaat ophalen bij Excelsior’31.
Toch kunnen derby’s soms niet verwachte uitslagen voort brengen.

STAPHORST – SC GENEMUIDEN
Er is weer lang uitgekeken, vooral in Staphorst, naar de derby Staphorst - SC Genemuiden.
Seizoen 2013-2014 was het laatste seizoen waarin de derby werd gespeeld. En dat leverde twee maal een feestje op voor de Staphorsters.
Op 28 september 2013 was SC Genemuiden kansloos op sportpark Het Noorderslag en werd de ploeg met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.
15 februari 2014 was de uitslag nog erger voor SC Genemuiden. Met maar liefst 1-4 werd SC Genemuiden op het eigen sportpark De Wetering vernederd, door de Staphorsters.
Er is dus heel wat recht te zetten door SC Genemuiden. En dat zal niet meevallen.
Staphorst is goed bezig, staat als een huis en het vertrouwen is groot, bij de laatste weken uitstekend presterende ploeg van trainer Jan van Raalte.
Bij SC Genemuiden blijven de prestaties tot nu toe ver beneden de verwachting. De teleurgestelde trainer Hennie in ’t Hof, gaf er de brui al aan en stapte op. Allemaal vervelende zaken midden in de competitie. Zonder in ’t Hof  scoorde SC Genemuiden vorige week een gelukkige 2-0 overwinning op Excelsior’31, wel goed voor het vertrouwen.
Staphorst gaat met steun van de fanatieke aanhang als de grote favoriet van start in de ongetwijfeld boeiende derby.

HZVV – AZSV
De nederlaag van beide teams j.l. zaterdag is hard aangekomen.
De clubs willen zich maar al te graag revancheren. Die mogelijkheid is er zaterdag voor AZSV. HZVV lijkt niet in staat de Aaltenaren daar vanaf te houden.

URK – FLEVO BOYS
De Polder derby. Voor beide ploegen “De wedstrijd van het jaar “. Er mag niet verloren worden. Punt uit. Vorig seizoen won Urk op De Vormt de derby met 3-1, maar op sportpark Ervenbos in Emmeloord was Flevo Boys de baas. In een spectaculaire en doelpunten rijke wedstrijd leek Urk voor de pauze op een overwinning af te stevenen. De score 0-1,0-2, 1-2 en een ruststand 1-3. Na de pauze een geweldig voetballend Flevo Boys dat Urk declasseerde. De ruststand 1-3 werd door Flevo Boys met prachtig uitgespeelde doelpunten gewijzigd in een 5-3 overwinning. Met derby’s weet je het nooit, maar zoals de vlag er nu bij hangt, lijkt gezien de stand op de ranglijst en de prestaties van beide ploegen tot nu toe, een overwinning voor Flevo Boys er aan te komen en wordt de positie van Urk er niet prettiger op in de competitiestand.

DOS’37 – ACV
ACV presteert deze competitie te wisselvallig en soms ver onder de maat met als grote afgang de 9-0 nederlaag bij Flevo Boys. Hoewel ACV j.l. zaterdag wat ongelukkig verloor van koploper Harkemase Boys, vallen de prestaties van ACV gewoon erg tegen deze jaargang.
Het bezoek aan DOS’37 wordt weer een moeilijk klus voor ACV om met de drie broodnodige punten te vertrekken uit Vriezenveen.
DOS’37 zal met grote inzet, voetballen zonder franje, er hard voor werken de punten in eigen huis te houden.