Datum Zaterdag 15-08-2015
Aanvang 15:30
Wedstrijdbeschrijving Zuiderzeecup

Huizen wint Zuiderzeecup door 1-0 zege op VVOG

VVOG is er niet in geslaagd om voor de derde keer de Zuiderzee Cup in de wacht te slepen. In een aardige finale-wedstrijd was Huizen de terechte winnaar.

Zeker de eerste 30 minuten was Huizen de iets beter combinerende en gemakkelijker voetballende ploeg. Het voetbalde zich ook wat kansjes bij elkaar maar die kwamen soms ook voort uit individuele foutjes in de achterhoede van VVOG. Zo moest Frans Koornberg al na 13 minuten handelend optreden na een misser van Lars Kerver. En als de opbouw van achteruit bij Frans Koornberg zelf begon, ging dat zeker niet altijd foutloos. Het liep steeds goed af.

Bij vlagen werd wel de potentie van het elftal van VVOG zichtbaar. Enkele fraaie vloeiende aanvalsopzetten over de zijkanten waarbij de backs Rob van der Sluijs en Lars Kerver betrokken waren, leverde echter nog geen echte doelrijpe kansen op. En achterin waren de VVOG verdedigers de aanvallers van Huizen vooralsnog de baas.

Rust 0-0.

De tweede helft begon VVOG met Oussama Labari voor Jeffrey Arends en Tim Brockhoff voor Naoufal Boutachkourt.

In het tweede bedrijf werd de wedstrijd aantrekkelijker.

Er gebeurde meer voor de goals. Zo kopte in de 46ste minuut de Huizense spits Danny van Loen (inderdaad de zoon van) bijna raak maar Frans Koornberg liet zijn kwaliteit weer eens zien. Meteen aan de overkant bezorgde Oussama Labari de opstomende Stefan Jansen een dot van een kans. Vrij voor doel verdween de bal echter over de lat. In de 51ste minuut was daar weer zo’n aanval uit het boekje opgezet door Rob van der Sluijs die Modoe Nyang na een lange snelle run over de rechtervleugel bijna kon omzetten in een doelpunt. VVOG kwam beter in de wedstrijd maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet.

Huizen liet het er zeker niet bij zitten.

In de 64ste minuut was het de rechtsbuiten van Huizen die het op zijn Robbens probeerde maar Frans Koornberg tikte de bal achteloos over de lat. Hij bleef alert op zijn post en verrichtte iets later een miraculeuze redding op een intikker van van Loen.

Het spel golfde heen en weer, maar het werd toch steeds meer vanuit VVOG-zicht „weer”. Huizen werd sterker en in de 76ste minuut was het raak. Op de rand van het strafschopgebied controleerde Aaron Klaassen (inderdaad de broer van) de aangespeelde bal fraai en krulde hem geplaatst achter de ditmaal volstrekt kansloze Frans Koornberg (0-1).

In een alles of niets offensief van VVOG was er in de 89ste minuut nog een kans voor Douwe Dijkstra, ingevallen voor Rob van der Sluijs. Het werd niets.

Het elftal van Huizen (dat nauwelijks wisselde) vond elkaar iets beter, voetbalde wat gemakkelijker, was ook iets leper en werd op basis van het vertoonde spel in twee wedstrijden de terechte winnaar van de Zuiderzee Cup 2015.