Het doel is om de jeugdvoetballers van VVOG onder deskundige begeleiding kosteloos een kans te geven hun individuele voetbalkwaliteiten verder te ontwikkelen in een plezierige en veilige omgeving, ieder op zijn of haar niveau. 

Keepersschool

De keeperstraining is afgelopen vrijdag al gestart o.l.v. keeperscoördinator Richard Schweitz en keeperstrainer Arend Vlieger. Arend Vlieger wordt hierbij ondersteund door een aantal assistenten.

Techniekschool

De techniektrainingen hebben een duidelijk doel; we willen spelers technische vaardigheden aanleren, die ze kunnen toepassen op het veld. De trainingen zijn dan ook gericht op de belangrijkste aspecten van techniek: snel voetenwerk; kappen/ draaien; schijnbewegingen; passen & trappen en coördinatie. De modules worden gegeven in kleine groepen, aangepast aan de leeftijd en het niveau van de jongens en meisjes.

De trainingen van de techniekschool zullen gegeven worden door Henk Drost en Marco Roelofsen.

Henk heeft een voetbalverleden bij VVOG, Go Ahead Eagles, Heracles, Sparta Nijkerk en vv Hierden. Henk is o.a. hoofdtrainer geweest bij Go Ahead Kampen, ASV Dronten, Zwart-wit 63, FC Horst en VVOG. Als jeugdtrainer is Henk werkzaam geweest bij Sparta Nijkerk, Hierden en VVOG. Verder is Henk Hoofd jeugd opleiding bij VVOG geweest en vervult die rol nu bij vv Hooglanderveen.

Marco heeft een voetbalverleden bij VVOG, FC Twente, SC Heerenveen en PEC Zwolle. Hij heeft meer dan 500 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Als jeugdtrainer is Marco actief bij o.a. VVOG, PEC Zwolle, en Vitesse geweest. Verder heeft hij jong PSV en Heerenveen getraind en is hij voor een korte periode ad interim trainer bij PEC Zwolle en VVOG geweest. Momenteel is hij trainer van hoofdklasser Sparta Nijkerk.

De loopscholing is dit seizoen als apart onderdeel geïntegreerd in de techniektraining. De techniektraining bestaat dit seizoen uit een viertal modules ( 2 voor en 2 na de winterstop) waarvoor inschrijving noodzakelijk is.

Na afloop van een module (5 trainingen en een inhaaltraining) ontvangen de deelnemers/-sters een certificaat. De techniektraining (inclusief loopscholing) is voor de spelers / speelsters van JO9, JO11, JO13, JO15 en MO15.

De loopscholing wordt evenals vorig seizoen weer geleid door looptrainer Hessel Lodder en zijn assistente Maud.

Het doel van de VVOG Voetbal Academie is om de jeugdvoetballers/-sters van VVOG onder deskundige begeleiding kosteloos een kans te geven hun individuele voetbalkwaliteiten verder te ontwikkelen in een plezierige en veilige omgeving, ieder op zijn of haar niveau.

Waar en wanneer

De loopscholing, voetbal- en keepersschool vinden op vrijdag plaats op de kunstgrasvelden bij VVOG.
De tijden zijn:
 

Voetbalschool 17.00 – 18.00 uur voor JO9 en JO11
  18.15 – 19.15 uur voor JO13, JO15 en MO15
Keepersschool 18.00 – 19.00 uur voor JO11 t/m JO15. MO15 en eventueel JO9-1, JO9-2 en JO9-3
  19.00 – 20.00 uur voor JO17, MO17 en JO19
Voetbalschool Dolfijn Zaterdag van 10.00 – 11.00 voor de Dolfijnen en Orka’s
  Woensdag van  13.30 – 14.30 alleen voor de Orka’s 

 

De exacte periodes waarin de loopscholing, voetbal- en keepersschool worden gegeven worden nog bekend gemaakt. Vanaf 24 maart 2017 kunnen alle 2e jaars JO9 keepers meedoen aan de keeperstraining.

Zodra bekend is op welke datum weer wordt begonnen zal dit bekend worden gemaakt op de website.