Ondanks winst en 4e plaats geen nacompetitie

25 Mei 2024 / Redactie / Nieuws van het eerste

Vanwege wat vuurwerk startte de wedstrijd pas rond 18.05. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Buitenpost voerde de staf één wijziging door: Bart Hoeve starte in de basis en dat ging ten koste van Daniel van Warven. De eerste helft bood weinig spektakel op wat kopballetjes na werden de doelverdedigers niet echt getest en als er aan beide kanten al iemand alleen van door ging dan stond deze buitenspel. VVOG had weinig grip op het middenveld, maar Longa had te weinig vernuft om het VVOG echt lastig te maken. Zonder wissels gingen beide teams de tweede helft in en vrijwel direct kwamen de gastheren op voorsprong. Longa zette wat hoger druk en dat bracht Bart Hoeve en Floris Mulder enigszins in de problemen. Mulder probeerde zijn man uit te kappen, maar zijn directe tegenstander ontfutselde hem de bal en zijn pasklare voorzet werd netjes afgerond door Thom Berendsen (46., 1-0). VVOG was echter niet van slag en via een mooie aanval gaf Elikia Mbinga de bal in de diepte op Khalid Tadmine die net voor de keeper kwam en de bal met de punt van de schoen langs de keeper tikte: 1-1 (49e minuut). Hierna werd VVOG steeds sterker en dit leidde tot diverse kansen. Eerst schoot Max Leeflang van dichtbij nog over, maar even later rondde Khalid Tadmine een prachtige voorzet van Mike van de Laar schitterend af via een lobje over de uitgekomen Longa’30 doelman: 1-2. In de slotfase creëerden zowel Longa als VVOG (oa via de ingevallen Mats Zwart) nog wat goede kansen, maar gescoord werd er niet meer. Nabeschouwing VVOG deed vanmiddag wat het moest doen: winnen. Maar door de nederlaag van Rohda Raalte en de overwinning van AZSV mochten de Aaltenaren de derde periode opeisen op basis van een beter doelsaldo. En dat is ronduit jammer, want de ingestapte staf onder leiding van Drost, Van der Sluijs en Kragt heeft de wind er goed onder gekregen in de slotfase van de competitie. Het team is weer fit en er zit veel vechtlust in de ploeg. Toch is het fijn dat een seizoen met een heel moeilijk middenstuk (8 nederlagen op rij en het ontslag van Jurjan Wouda) op goede wijze is afgesloten, dit biedt in ieder geval perspectief voor komend seizoen. Een groot compliment derhalve voor de heren Drost, Van der Sluijs en Kragt! Vanaf deze plek wens ik staf en selectie alvast een goede zomerstop, rond half juli starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen waarbij VVOG onder leiding zal staan van ‘vuurvreter’ Gert Kruys. Doel: promotie naar de derde divisie.
Lees bericht

3e Helft 14 september 2024

07-09-2024

Trommel je teamgenoten op en kom naar de 3e helft aansluitend na de thuiswedstrijd tegen Hollandia op 14 september a.s.!