Scheidsrechter M. (Michel) Nijdeken
Assistent-scheidsrechter J.P. (Jan Peter) Hartgers
Assistent-scheidsrechter R.M.C. (Robin) van Rijsbergen

SDVB maatje te groot voor VVOG

Na de enigszins zure nederlaag van vorige week tegen JOS Watergraafsmeer (1-0 in de slotfase) bleken de kersen vandaag toch nog een stuk zuurder: thuis verloor VVOG van een sterk acterend SDVB, dat net als vorig seizoen de Strokel verliet met een klinkende 0-3 zege.

Eerste helft

Voorafgaand aan de wedstrijd werd oud-voorzitter Fred Moll in het zonnetje gezet en benoemd tot erelid vanwege zijn grote verdiensten voor VVOG in de afgelopen 15 jaar. Nadat de bloemen waren uitgedeeld begon SDVB even na half drie aan de aftrap. VVOG begon fel en leek de eerste 10 minuten goed in de wedstrijd te zitten, maar pardoes scoorde Biwot van dichtbij de 0-1, maar de scheidsrechter had bij de voorzet vanaf links hands van VVOG geconstateerd en had net iets te vroeg gefloten, waardoor het bij een vrije trap bleef. Daar kwam VVOG dus goed weg. Daarna nam SDVB geleidelijk het heft in handen, waarbij de gasten steeds vaker in en rondom de 16 opdoken. In de 26e minuut leek SDVB op voorsprong te komen toen de bal na een mooi uitgespeelde aanval voor de voeten van Mengerink kwam. Van dichtbij schoot de mannetjesputter echter over. Daarna een paar goede kansen voor VVOG, maar zowel Mbinga als Van Warven wisten doelman doelman Van der Streek van dichtbij niet te verschalken. Even daarna was het dan toch raak, maar dan wel aan de overkant. SDVB kon over links goed opstomen tot in het strafschopgebied en de voorzet vanaf de achterlijn kwam voor de voeten van uitblinker Zakaria el Biyar. Bij de tweede paal wist hij de bal via een droog schot in het doel te werken: 0-1 in de 34e minuut. VVOG drong in het restant van de eerste helft nog wel aan, maar tot goede kansen leidde dit niet.

Tweede helft

Gert Kruys koos ervoor om het over een andere boeg te gooien, Snijders en Mbinga kregen vroegtijdig rust en Levay Klooster (debuut) en Bram Hakvoort kwamen daarvoor in de plaats. Tot beter veldspel en meer slagkracht leidde dit helaas niet, in tegendeel zelfs. VVOG liet zich aftroeven op het middenveld en via een mooie combinatie binnendoor kwam de bal voor de voeten van Diego Paais die van dichtbij feilloos afrondde: 0-2. VVOG was even de weg kwijt en het was Barneveld dat een tijd lang heer en meester was. Zowel qua duelkracht als voetballend lieten de Barnevelders in deze fase zien momenteel verder te zijn dan de Groenen. De 0-3 was dan ook een kwestie van tijd en het was Rico Kuijt die een prachtige aanval over vele schijven wist af te ronden met een droge schuiver in de rechterhoek. In het laatste half uur bracht VVOG nog wat nieuwe en jeugdige krachten in (Jaylon Moi Thuk Shung, Kafumba Cherif en Mats Zwart) maar tot meer dan een handvol corners en wat hoge ballen in het strafschopgebied kwam men niet. De meeste hoge ballen werden door de SDVB-doelman uit de lucht geplukt en de corners leidden niet tot directe doelpogingen (af en toe een korte corner zou geen kwaad kunnen). SDVB was nog een paar keer dreigend in de omschakeling, maar de VVOG-verdediging liet zich geen vierde keer verschalken. Al met al een zeer verdiende overwinning voor een sterk acterend SDVB dat met 6 uit 2 fier aan kop gaat in de vierde divisie A.

Aanstaande zaterdag speelt VVOG uit tegen AFC ‘34 uit Alkmaar. Deze wedstrijd begint om 15.15 uur.

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Joshua Patrick Joshua Patrick 3
Lars Reijnen Lars Reijnen 2
Bram Hakvoort Bram Hakvoort 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.