Scheidsrechter M.M.G.A. (Marijn) Pijnenburg
Assistent-scheidsrechter B. (Bilal) Allioui
Assistent-scheidsrechter P.J. (Peter) Geerdink

VVOG Harderwijk pakt verdiende driepunter tegen SJC

VVOG Harderwijk heeft vandaag een meer dan verdiende overwinning behaald tegen SJC ( Sint Jeroens Club ) uit Noordwijk. Na een 1-0 ruststand werd de eindstand in de tweede
helft bepaald op 2-0. VVOG Harderwijk moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Danny van den Meiracker maar hij werd vandaag vervangen door een uitstekend spelende Mats Zwart. Maar de hele ploeg acteerde vandaag op een hoog niveau. Met name de eerste helft speelde VVOG Harderwijk met SJC en had het op dat moment ook al moeten beslissen.

VVOG Harderwijk moest daarbij ook oplettend zijn op de goede counters van SJC. In de 9e minuut had SJC ook zo maar op voorsprong kunnen komen. Na een goede aanval werd de
bal bij de tweede paal neergelegd. En in plaats van de bal binnen te schieten schoot Hoogervorst voorlangs. Maar daarna was het VVOG Harderwijk welke met mooie aanvallen
veelal door de defensie van SJC heen sneed. De buitenspelers Elikia Mbinga en Joshua Patrick waren voortdurend een ware plaag voor de defensie van SJC.

In de 20e minuut viel dan de 1-0 .Bij een goede aanval kwam de bal aan de rechterkant bij Max Leeflang. Deze gaf de bal knap voor aan de inkomende Mats Zwart en deze tikte goed
binnen 1-0.

In de 16e moest trainer IJzendoorn vn SJC al wisselen. Pisas kwam in het veld voor van Leeuwen. Dat veranderde niets aan het spelbeeld. VVOG Harderwijk joeg SJC vanaf het eerste moment af over het hele veld. De lange bal moest daardoor veelal worden gehanteerd en deze waren merendeels een prooi voor VVOG Harderwijk.

Het enige wat je VVOG Harderwijk kwalijk kon nemen dat men de voorsprong niet naar een veilige stand kon uitdrukken. De grootste kans was kort voor rust nog voor Floris Mulder. Hij kopte een meter voor de goal naast tot ontzetting van iedereen en zeker voor hemzelf.

Scheidsrechter Pijnenburg floot daarna af voor de rust. Na rust een ongewijzigd VVOG Harderwijk. SJC begon de tweede helft voortvarend. Met name de corners waren gevaarlijk door de lengte van SJC. Het leverde echter weinig gevaar op. In de 53e minuut besliste VVOG Harderwijk de wedstrijd. Een voorzet van Max Leeflang belandde bij de tweede paal bij Elikia Mbinga. Deze kopte de bal weer in de doelmond waar Daniel van Warven vrij kon inschieten en doelman Hoogervorst voor de tweede keer kansloos liet.

VVOG Harderwijk had bereikt wat het wilde en kon de wedstrijd verder controleren. Het moet gezegd het elftal deed dit uitstekend . Verdedigend gaf men niets meer weg. Aanvallend had er meer ingezeten. Goede kansen werden uiteindelijk niet goed uitgespeeld. SJC kon alleen nog maar gevaarlijk worden bij dode spelmomenten door de lengte in de ploeg. VVOG stond als elftal echter als een huis. Trainer Kruys wisselde in de tweede helft Elikia Mbinga ( uitstekende wedstrijd) en Max Leeflang ( licht geblesseerd ) voor Bram Hakvoort en Jaylon Moi Thuk Shung.

Scheidsrechter Pijnenburg floot na 94 minuten deze sportieve wedstrijd ( alleen geel voor Joel van Blerk en trainer IJzendoorn van SJC ) af voor het einde. Gert Kruys was na afloop dan ook een tevreden mens. “Hij had met name de eerste helft enorm genoten van zijn ploeg. En was heel complimenteus voor het hele elftal. Minpuntje was de effectiviteit aangezien de uitslag hoger had kunnen/moeten uitvallen. Volgende week de uitwedstrijd tegen Kampong. Een belangrijke wedstrijd voor de eerste periode. De wedstrijd vindt niet op zaterdag maar op zondag 20 oktober aanvang 14.30 uur plaats.
Al je mee wilt met de supportersbus meld je dan aan bij de supportersvereniging ZAVO.

Opstelling

Lars Reijnen,
Jeffrey Snijders, Floris Mulder, Ferdi van Looy, Joel van Blerk
Max Leeflang ( 69/Jaylon Moi Thuk Shung), Mike van de Laar, Daniel van Warven
Mats Zwart, Joshua Patrick, Elikia Mbinga ( 69/Bram Hakvoort )

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Daniël van Warven Daniël van Warven 3

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.