Assistent-scheidsrechter R. (Ryan) Witteveen
Assistent-scheidsrechter F. (Frank) Winter
Vertrek supportersbus: 13:30

VVOG Harderwijk start competitie met een 1-0 nederlaag.

VVOG Harderwijk heeft vandaag een 1-0 nederlaag geleden in haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen 24/25. JOS/Watergraafsmeer scoorde in de slotfase van de wedstrijd de winnende treffer.

VVOG Harderwijk moest het vandaag doen zonder de geschorste Jeffrey Snijders (was nog vanuit het vorige seizoen). De eerste vijftien minuten verliepen van beide kanten rommelig maar gaandeweg de eerste helft nam VVOG Harderwijk het heft in handen. Met verzorgd voetbal werden er een aantal kansen gecreëerd. Achterin moest er echter wel opgelet worden aangezien JOS/Watergraafsmeer een paar handenbindertjes had staan op de flanken en met name Richie Owusu-Ansah was razendsnel. De verdediging van VVOG Harderwijk onder leiding van het centrale duo Floris Mulder en Ferdi van Looy stond goed en anders was er Lars Reijnen nog de betrouwbare sluitpost.

VVOG Harderwijk kreeg kansen .In de tiende minuut was Elikia Mbinga dichtbij de 0-1 maar zijn schot in de verre hoek ging over. Ook kansen voor Danny van den Meiracker en Joshua Patrick werden niet benut. Ook een kopbal van Max Leeflang na een voorzet van Joel van Blerk kon de keeper van JOS/Watergraafsmeer niet zenuwachtig maken. In de laatste minuut voor rust was Martin Campbell met een afstandsschot nog gevaarlijk voor de Amsterdammers maar Lars Reijnen stond op zijn post.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. De eerste doelpoging was voor VVOG Harderwijk. Het schot van Joshua Patrick werd op het laatste moment nog geblokt door een verdediger van
JOS/Watergraafsmeer. In de 53e minuut kregen drie spelers van JOS/Watergraafsmeer een gele kaart binnen een minuut wegen praten/mekkeren tegen de goed leidende scheidsrechter Gansner waar alleen de aanvoerder met de arbiter in conclaaf mag.

Gaandeweg de tweede helft werd JOS/Watergraafsmeer gevaarlijker. Het resultaat was vooralsnog mager. Een doelpunt van Andeloe werd afgekeurd wegens buitenspel en een schot van Simon belandde op de paal en hier kwam VVOG Harderwijk goed mee weg.

In de 62e minuut greep trainer Gert Kruijs in. Hij haalde Bram Hakvoort en Danny van den Meiracker naar de kant en Jaylon Moi Thuk Shung en Kafumba Cherif kwamen in het veld. Joshua Patrick werd in de spits geposteerd en Kafumbal Cherif ging naar de rechterkant. Het spelbeeld veranderde niet. VVOG Harderwijk veel aan de bal maar JOS/Watergraafsmeer wachtte op de kansen die er ook kwamen. Een tegenvaller voor VVOG Harderwijk was het uitvallen van Daniel van Warven met een blessure. Hij werd vervangen door Jarno van der Vegt. Naar mate de tweede helft vorderde lagen er bij beide ploegen grote gaten op het middenveld. Beide ploegen hadden al veel gegeven en de vermoeidheid nam toe. In de 78e en 82e minuut kregen Jarno van de Vegt nog geel ( wegtrappen van de bal) en Floris Mulder kreeg ook geel voor het neerleggen van een tegenstander. Trainer Gert Kruijs bracht zijn laatste wissel in Mats Zwart verving Elikia Mbinga en gaf hiermee aan vol voor de winst te willen gaan. Echter in de 85e minuut kreeg VVOG Harderwijk de deksel op de neus. Aan de
linkerkant kreeg Owusu-Ansah de bal en zette het weer op een lopen, Joel van Blerk en Ferdi van Looy konden hem niet stoppen en vanaf elf meter verschalkte hij doelman Lars Reijnen. 1-0.

In de resterende tijd lukte het VVOG Harderwijk niet om de bakens te verzetten. Het drukte JOS/Watergraafsmeer wel terug maar echte doelkansen leverde dit niet op en werd Owusu-Ansah matchwinnaar. Scheidsrechter Gansner floot na 96 minuten af. VVOG Harderwijk droop teleurgesteld af na een wedstrijd waarin met name in de eerste helft de kansen niet werden benut en weliswaar een gelijkspel had verdiend maar je niet altijd krijgt wat je toekomt.

Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld. De Barnevelders wonnen hun eerste wedstrijd tegen Purmersteijn met 2-0. De aanvang van de thuiswedstrijd op “De Strokel“ begint om 14.30 uur.

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Ferdi van Looy Ferdi van Looy 3
Floris Mulder Floris Mulder 2
Lars Reijnen Lars Reijnen 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.