Assistent-scheidsrechter E. (Evert) Krist
Assistent-scheidsrechter G. (Georgios) Vasiloglou
Vertrek supportersbus: 13:30

VVOG Harderwijk boekt eerste overwinning in Alkmaar op AFC 34

VVOG Harderwijk heeft haar eerste overwinning van dit seizoen geboekt in Alkmaar op AFC ’34. De Harderwijkers wonnen met 2-3 na een 0-2 ruststand. VVOG Harderwijk begon zonder Elikia Mbinga. Deze was nog niet fit genoeg na afwezigheid deze week wegens ziekte. Bram Hakvoort complementeerde het middenveld.

Het eerste kwartier van de wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld. Beide ploegen kregen weinig kansen. In de 14 e minuut kwam VVOG Harderwijk op voorsprong. Joshua Patrick kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en haalde keihard uit. Keeper Wesselink was kansloos. 0-1 VVOG Harderwijk. Vanaf dat moment controleerde VVOG de wedstrijd. De bal ging goed rond en het wachten was op een tweede doelpunt. Eerst was er nog een kans ( de eerste) voor AFC 34 maar Lars Reijnen stond op zijn post en plukte de bal weg voor de spits van AFC ’34.

In de 30e minuut kreeg Max Leeflang een goede kans maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Het was echter uitstel van executie. In de 33e minuut werd wederom de opbouw van AFC 34 verstoord en weer kwam de bal bij Max Leeflang ditmaal liet hij keeper Wesselink kansloos na zijn schot in de verre hoek. 0-2

In de 39e minuut kreeg Danny van den Meiracker een gele kaart voor een overtreding op Balke. Het slotakkoord was wederom voor VVOG. Een voorzet van Jeffrey Snijders werd door Joshua Patrick goed binnengekopt. De keeper was al verslagen maar de buitenkant van de paal bracht uitkomst voor AFC 34.

De rust ging in met een, zou je zeggen, geruststellende stand van 0-2. Na rust kwam Mats Zwart voor Danny van den Meiracker. Mats viel goed in. Wat er in de thee heeft gezeten van VVOG is waarschijnlijk niet meer te achterhalen maar het eerste kwartier was het onherkenbaar. AFC 34 gooide veel fysieke arbeid in het spel. De tweede helft was nog geen twee minuten oud of de 1-2 stond al op het scorebord, Senchi kon vrij binnenschieten na een opeenstapeling van defensieve fouten.

Een paar minuten later wederom balverlies voor VVOG Harderwijk op het middenveld maar dit keer liep het met een sisser af. In de 60e minuut werd het toch 2-2. Bij een diepe bal op Rijssel twijfelde Lars Reijnen. In de kluts kwam de bal wederom bij Rijssel en deze schoot de 2-2 binnen. Tussendoor kreeg trainer Gert Kruys nog een gele kaart van scheidsrechter Wolff.
Tot dat moment liet VVOG Harderwijk met name op het fysieke kracht vaak aftroeven .Na de 2-2 vond VVOG Harderwijk zichzelf toch weer terug en werd het wedstrijdbeeld weer ten goede van VVOG Harderwijk te keren. In de 68e minuut kwam Jaylon Moi Thuk Shung in het veld voor Bram Hakvoort.

Deze bracht weer snelheid voorin en was gevaarlijk. In de 72e minuut krijgt VVOG Harderwijk twee grote kansen maar kon keeper Wesselink niet passeren. Een paar minuten later werd het toch 2-3. Wie anders dan Joshua Patrick kreeg de bal aan de rechterkant van het veld dribbelde naar binnen en verschalkte keeper Wesselink in de korte hoek. Jarno van de Vegt verving de geblesseerde Mike van de Laar. In de 80e minuut werd Jaylon knap aangespeeld hij kapte zijn directe tegenstander uit maar werd neergelegd. Vriend en vijand vond het een strafschop maar scheidsrechter Wolff zag het anders. Nadat ook Daniel van Warven naar de kant werd gehaald voor Levay Bryoni Klooster kreeg VVOG Harderwijk nog vele kansen om de score verder op te laten lopen maar dit werd nagelaten. In de absolute slotfase kreeg Ferdi van Looy ook nog de gele kaart voorgetoverd. Het bracht echter geen verandering meer in de stand en hierdoor ging de overwinning verdiend naar VVOG Harderwijk.

Een overwinning waar niets op af te dingen viel en die hoger uit had moeten vallen maar ook aangaf dat VVOG Harderwijk zichzelf soms meer in de problemen bracht dan de tegenstander. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Hollanda uit Hoorn aanvang 14.30 uur.

Lars Reijnen
Jeffrey Snijders , Floris Mulder , Ferdi van Looy, Joel Blerk
Bram Hakvoort (70/ Jaylon Moi Thuk Shung) , Mike van de Laar (79/Jarno van der Vegt) , Daniel van