Geen alcohol onder de 18 jaar

21 Januari 2014 / Bestuurslid Facilitaire Zaken / Algemeen

Alcoholgebruik op jonge leeftijd is schadelijk. Per 1 januari 2014 geldt een alcoholverbod voor jongeren <18. Hoe gaat VVOG daarmee om ?

Zoals we weten is het vanaf 1-1-2014 verboden om aan jongeren onder de 18 jaar alcohol te verkopen. Deze nieuwe maatregel is ook van kracht in onze kantine en op het sportpark en tevens moet er op toe gezien worden dat er door deze groep onder de 18 jaar ook geen alcohol gedronken wordt.

Hoe gaan we dat uitvoeren: Onze kantine medewerkers zullen er op toezien dat iedereen die alcoholhoudende drank koopt en nuttigt 18 jaar is. Zij zullen dan ook veelvuldig vragen om een ID. Ook het door geven van alcoholhoudende drank is strafbaar . Het is dus ook verboden dat een jongere boven de 18 jaar bier koopt en dat vervolgens in de kantine of elders op ons sportpark wordt opgedronken door jongeren jonger dan 18 jaar.

Wees er dus op voorbereid dat onze kantinemedewerkers vragen naar je ID als je alcohol bestelt.

De overheid en in ons geval de gemeente Harderwijk gaat er op toezien dat deze regels worden nageleefd en zullen aangekondigde en niet aangekondigde controles doen om te kijken of de regels op een zorgvuldige wijze worden gehandhaafd.

Iedereen die zich niet aan de regels houdt moet rekening houden met een forse boete, zowel voor de verkoper(VVOG), degene die het doorgeeft aan jongeren jonger dan 18 jaar en degene die het nuttigt.
Laten we het niet zover laten komen en met z’n allen zorgen dat we de regels naleven. Maak het de vrijwilligers in de kantine ook niet extra moeilijk. We doen beroep op jullie ’’Neem zelf je verantwoordelijkheid".

De aanvangstijd waarop wij alcohol gaan verkopen blijft voorlopig 13.00 uur Dit hebben wij een aantal jaren terug in samenspraak met de Jeugdcommissie ingesteld omdat wij vinden dat we daar een stukje verantwoording hebben naar onze jeugd.

Het uiteindelijke besluit over de aanvangstijd van verkoop alcohol wordt naar verwachting pas eind van deze maand bij de Gemeente genomen.


Bestuurslid Facilitair
Johan du Bois


 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief