Kennismaken met.........

3 Augustus 2014 / Redactie / Nieuws van het eerste

De komende weken voor de aanvang van de competitie laten we u kennismaken met onze nieuwe trainer/coach en de 9 nieuwe spelers van VVOG die het nieuwe seizoen de selectie zijn komen versterken.

We beginnen met Ed Engelkes, de trainer die het al aardig naar zijn zin heeft bij zijn nieuwe vereniging.

De 50-jarige oefenmeester traint graag, veel en hard en die kans heeft hij voor de aanvang van de nieuwe competitie. Maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag zelfs de hele dag, staat ie met zijn selectie op de Strokel en probeert hij naast het opbouwen van een uitstekende conditie ook zijn ideeën over de manier van voetballen over te brengen. De groep kenschetst hij als enthousiast en gedreven. Ze staan al een half uur voor de training op het veld en zo ziet ie dat graag.

Hij verlangt aanvallend, dominant en voor het publiek attractief voetbal (en wie kan het daarmee oneens zijn). Daarin is positiespel heel belangrijk maar geen doel op zich maar het middel om bij die andere goal te komen. Daarvoor is kracht, concentratie en kwaliteit nodig. Maar alles begint natuurlijk met het topfit zijn. Zover is de selectie na een week training uiteraard nog niet maar Ed bespeurt goede wil en ook het begrip dat zijn manier van spelen optimale fysieke kwaliteit vergt.

Duidelijkheid, kaders en discipline zijn sleutelbegrippen voor Ed Engelkes. In het teamproces eist hij ook aansturing van de jonkies door de oudere ervaren spelers. Hij heeft geconstateerd dat de jongere spelers goed aansluiten maar accepteert dat de gewenning aan het gewenste nivo bij hun met wat horten en stoten zal plaatsvinden.

Zijn lange ervaring in het voetbal tracht ie over te brengen op de selectie. Als gediplomeerd Coach Betaald Voetbal heeft hij 9 jaar als trainer/coach gewerkt in het vrouwenvoetbal bij AZ, Ajax en bij het Nederlands vrouwen XI-tal tezamen met Vera Pauw. Daarvoor werkte hij vele jaren in verschillende functies voor de KNVB. In zijn beginjaren trainde hij de jeugd van HFC Haarlem, de A1 van HBC in Heemstede en was ie assistent bij het eerste dat in de 2de klasse zondag voetbalde. Bij het Hillegomse SIZO combineerde hij het trainerschap met de functie van hoofd opleiding.

Die eerder genoemde sleutelbegrippen worden heel verklaarbaar als Ed vertelt over zijn tijd als sportinstructeur in het Huis van Bewaring in Amsterdam. Daar begeleidde en trainde hij verdachten die op hun veroordeling wachtten en waarbij het zonder discipline en duidelijkheid snel een ongeregeld zooitje zou worden.

Verwacht van Ed Engelkes geen grootsprakerigheid. Hij laat blijken heel goed te weten waar ie mee bezig is. Hij laat zich niet van zijn padje afbrengen. Op de vraag wat zijn verwachtingen voor dit seizoen zijn komt er ook een wat ontwijkend antwoord. Hij vindt het seizoen geslaagd als de spelers met plezier naar de training komen, ze stabiliteit tonen en geen pieken en dalen laten zien. Maar daarmee zegt ie voor de goede verstaander dat je zonder die pieken en dalen gewoon voor het linkerrijtje speelt.

Naast oefenmeester van VVOG is Ed Engelkes fulltime werkzaam als trainer/coach bij Ajax waar hij het vrouwen elftal onder zijn hoede heeft. Daarmee boekte hij het afgelopen seizoen zijn eerste grote succes door in de finale om de KNVB beker PSV/FC Eindhoven met 2-1 te verslaan en de nationale beker te winnen.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief