Kennismaken met ......

30 Augustus 2014 / Redactie / Nieuws van het eerste

In de serie Kennis maken met.... dit maal een ontmoeting met nieuweling Stefan Jansen

Vanaf zijn prilste jeugd voetballend voor v.v. Hierden trok hij dit seizoen toch de stoute (voetbal)schoenen aan. Hij wilde hogerop gaan voetballen om zijn talenten verder tot ontwikkeling te brengen.

Er was deze zomer contact met DVS’33 en VVOG om die stap te maken. Het werd VVOG, de club waarbij hij het beste gevoel had en de afstand in meerdere opzichten het kleinst.

Stefan vond het dus tijd voor een nieuwe uitdaging.Al in het eerste jaar bij de hoofdmacht van v.v. Hierden promoveerde hij. Het tweede jaar had ie een vaste basisplaats. Hij is met zijn 20 jaar een van de jongste bedienden in de dit seizoen sterk verbrede selectie van VVOG.

Hij speelde bij v.v. Hierden als linker middenvelder (op 10) „met veel dreiging naar voren”. Die dreiging resulteerde afgelopen jaar in 9 doelpunten. In het jaar daarvoor speelde hij wat minder wedstrijden maar scoorde ook toen al een keer of 5.

Van jongs af aan oefende hij tweebenigheid. Daar plukt hij nu de vruchten van. Tweebenigheid, scorend vermogen en technische vaardigheid vindt hij zijn sterke punten.

Allemaal al vroeg ontwikkeld op de bekende trapveldjes en pleintjes in Harderwijk waar hij ook enkele jaargenoten, die nu bij VVOG in de selectie spelen, ontmoette.

Voetballen was en is nog steeds zijn lust en zijn leven.

Op andere hobby’s kan je hem niet betrappen.

Hij vindt dat hij uitstekend is opgevangen bij zijn nieuwe vereniging. Hij traint onder de beste trainer die hij tot nu toe gehad heeft en leert van iedere training. De trainer is duidelijk en rustig. Daar houdt Stefan van. Hij beseft dat er nog een hoop te leren valt. Zijn handelingssnelheid moet omhoog. Het positie kiezen verdedigend en aanvallend (omschakeling) kan nog beter en er moet nog meer bewogen worden.

Het is allemaal wennen en aanpassen aan een veel hoger nivo dan hij in de tweede klasse gewend was. Hij speelt met betere spelers, het spelletje gaat sneller en het is ook veel serieuzer.

Op het spelen op kunstgras verheugt ie zich. En liefst wel vooraf lekker gesproeid. Hij kan niet wachten..

Stefan is een echte liefhebber. Hij is ambitieus en ziet dit eerste seizoen als een leerjaar. Hij hoopt erop af en toe wat speeltijd in het eerste te krijgen maar realiseert zich dat dit jaar ook een investering in zijn voetbaltoekomst is.

Stefan rondt bij Landstede volgend jaar zijn studie Sport en Bewegen af en hoopt daarna aan de slag te gaan als gymleraar op een basisschool. Zijn stage op basisschool de Bron in Harderwijk, waar hij lesgaf aan kleine kinderen, heeft ie prachtig gevonden. Het bevestigde hem in de juiste beroepskeuze.

 

 

 

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief