Kennismaken met.....

5 September 2014 / Redactie / Nieuws van het eerste

Dit keer een kennismaking met de nieuwe poortwachter van VVOG 1, de imposante Frans Koornberg.

Frans Koornberg is de oudste nieuwkomer bij VVOG.

Met zijn 32 jaar en een vracht aan keepers-ervaring heeft hij inmiddels een gevestigde naam in het zaterdagvoetbal.

Toch begon hij niet als keeper. Hij speelde tot zijn 12de jaar als veldspeler in de jeugd van ESC in Elburg. Het werd toen al duidelijk dat Frans misschien wel meer in zijn mars had als keeper dan veldspeler. Dat bleek ook wel. Heeft u even tijd?

Op 15-jarige leeftijd stond hij in het eerste van ESC. Op 18-jarige leeftijd plukte Cambuur hem weg. Hij was in Leeuwarden 1,5 jaar contractspeler. En nog voor zijn 20-ste stond ie in Ierland professioneel een doel te verdedigen zonder netten. Mooie ervaring daar, maar toch niet helemaal de bedoeling. Dus maar snel terug naar Nederland. Bij de hoofdklasse zaterdagamateurs van DOVO vond hij onderdak en een net achter zich. Toen DOVO failliet werd verklaard, verkaste hij voor 2 jaar naar Berkum.

Inmiddels aan de studie (Oefentherapeut Cesar), ook op zaterdag, deed hij een stapje terug. Daalde af naar derdeklasser ESC. Daar speelde hij 1 jaar en werd kampioen. Hij incasseerde in een heel seizoen 11 doelpunten (kan natuurlijk ook aan een puike achterhoede gelegen hebben ; ).

De studie liet - na dat jaar - weer toe zich voor 3 jaar te verbinden aan de Zwolse hoofdklasser Be Quick’28.

Het gezin Koornberg was inmiddels gevormd en met een drukke eigen onderneming werd het tijd voor de definitieve terugkeer naar zijn geliefde ESC. Of toch niet helemaal.

Na 2 jaar begon het verdorie weer te kriebelen. Op 30-jarige leeftijd stond ie 2 jaar tussen 2 palen in Wezep. En toen WHC de kant van DOVO op leek te gaan, kwam eindelijk VVOG langs. Zijn keuze was snel gemaakt.

Frans wilde nog wel wat jaren hoofdklasse spelen bij een stabiele zaterdag-hoofdklasser in de buurt. Die trof hij blijkbaar aan op de Strokel in Harderwijk.

Hij karakteriseert de vereniging als warm, hecht, met aandacht voor de leden, ambitieus en een „ stapje voor stapje” en „ we doen het met zijn allen” mentaliteit. Dat sprak hem aan.

 Hij heeft er plezier in; een rustige, duidelijke trainer met veel ervaring en een mooie groep van ervaren hoofdklasse-spelers en jongste talentvolle bedienden. Hij heeft er dit seizoen alle vertrouwen in.

En Frans heeft nog wat op zijn verlanglijstje staan!

Hij is kampioen geweest van de 3de klasse. Hij is via beslissingswedstrijden gepromoveerd van de 3de naar de 2de klasse, van de 2de naar de 1ste klasse en kampioen geworden in de hoofdklasse. Zou het toch wel leuk vinden om nog een keertje van de hoofdklasse naar de topklasse te promoveren…

Frans Koornberg is mede-eigenaar van „Intraverte" een organisatie die o.a. kinderen en ouders/verzorgers met hulpvragen oefentherapie en begeleiding biedt (www.intraverte.nl). Het hoofdkantoor is gevestigd in Epe en de 25 dependances zijn verspreid over een gebied van Zwolle tot Nijmegen.

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief