Aftrap seizoen 2014-2015 met "Shake Hands"

14 September 2014 / Jeugdcommissie / Jeugd

Jeugdvoorzitter opent seizoen 2014 - 2015 met "Shake Hands"

Jeugdvoorzitter Gert Jan Krop gaf zaterdag 13 september 2014 het startsein voor “Shake Hands”. Deze fysieke uiting van respect is een initiatief van VVOG. In de sport is en blijft sportiviteit en respect de belangrijkste basis. Respect leg je niet op maar dwing je zelf af. Je eigen gedrag is bepalend voor de mate van respect die je van de ander mag verwachten.

Omdat te bewerkstelligen hebben wij Shake Hands in het leven geroepen. Waarde en normen breng je kinderen al zo vroeg mogelijk bij. Dit is niet alleen iets voor ouders en scholen maar ook verenigingen. Wij willen een vereniging zijn waar leden en vrijwilligers zichzelf kunnen zijn en waar men zich veilig voelt. Dat laatste in de breedste zin van het woord. Dit is voor de jeugdcommissie het vertrekpunt voor verdere plannen in de ontwikkeling van de jeugdafdeling.

Gelet op onze verantwoordelijkheid voor deze mooie club blijft het niet alleen bij praten maar willen wij dit belangrijke onderwerp terugzien in uitvoering.

Om die reden starten de thuiswedstrijden vanaf dit nieuwe seizoen met een fysieke uiting van sportiviteit.

De strijd om de bal, de winst en de eer gaan bij onze verenging gepaard met een grote mate van hoogachting, ontzag voor de tegenstander, arbitrage en andere betrokken vrijwilligers. Beter kunnen we het niet verwoorden. Dit is niet de enige maatregel die we hebben getroffen. Wij zijn als enige club in de regio ook gestart met de Blauwe Kaart. Dit is een initiatief van de KNVB. Teams kunnen elkaar met een Blauwe Kaart belonen voor een sportieve wedstrijd. Dit stimuleert de bewustwording bij de jeugd. Onze jeugdleiders spelen meer dan ooit een belangrijke rol legt Gert Jan uit. Zij zijn een belangrijke schakel in  de plannen en het beleid van de jeugdcommissie. De leiders en trainers hebben een  duidelijke voorbeeldfunctie en stimuleren sportief gedrag. Wij zijn trots op de teams en scheidrechters die dit project goed hebben opgepakt zegt Gert Jan die zelf al ruim 37 jaar aan deze club verbonden is.

Shake hands

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief