VVOG-ers finalisten CWS Straatvoetbal Harderwijk

22 Juni 2008 / Redactie / Algemeen




Op 28 juni 2008 staan weer een groot aantal VVOG-ers in de finale van het CWS Straatvoetbal in Harderwijk. Spelers uit onder andere de E1, D1, B1 en A1 voetballen op De Markt in het centrum van Harderwijk om de prijzen mogen strijden. Maar ook VVOG zondag en de meiden B zijn vertegenwoordigd op De Markt in het centrum van Harderwijk.

De nieuwste categorie van het CWS Straatvoetbal is de G-League. Twee tegen twee In Harderwijk wordt al voor de zesde keer een twee tegen twee straatvoetbaltoernooi georganiseerd door Kees Grovenstein van Veld 42. Op kleine pleintjes door de hele stad worden voorrondes gespeeld. Vanuit iedere voorronde plaatsen verschillende teams zich voor de grote finale. Er zijn zes verschillende categorieen.

G-League is nieuw
In 2008 voetballen kinderen met een beperking voor het eerst mee op De Markt. Samen met een buurjongen, vriendje, broer, zus of andere bekende vormen de voetballers een team. Zo voetbalde Frank Schrauwen de voorronde met zijn zus Michelle. Marciano Smitshoek kwam het strijdperk in met oud klasgenoot Jordao Lisapaly en Timo Jansen voetbalt met buurjongen/vriend Ewout Plas. Raymon Jansen zal met zijn vriend Tomas van Slooten het strijdperk betreden. En Onno Wolters voetbalt met zijn Harderwijkse neef. U kunt het voetbal in de G-League op 28 juni vanaf ongeveer half 12 kunnen bewonderen.
 
Tijmen en Thijs weer op dreef
Winnaars in 2007 T&T boys Tijmen van Straten en Thijs Kranenburg (VVOG E1) wonnen hun voorronde in Frankrijk zeer overtuigend. Zij zullen dus op 28 juni hun titel kunnen verdedigen. Daar zal E1 speler Hayrullah Tekin een stokje voor willen steken. Samen met Osman Ozbek vormt hij het team Badboys. Zij wonnen het toernooi in Stadsdennen. Ook Benjamin van Dijk (VVOG E1) en Ricardo Westerink willen de cup binnen gaan halen. Via een herkansingsronde kwamen zij alsnog in de grote finale van het CWS Straatvoetbal. Mocro Boy Soufiane el Ousrouti (nieuwe D2) plaatste zich in Zeebuurt samen met Noureddine Bouabdellah voor de finale. Sam Overweg (nieuwe D2) speelt samen met zijn voetbalvriend Brecht Buiter de finale in de jongste categorie
 
D1 ook goed vertegenwoordigd.
De categorie t/m 12 jaar kent in 2008 ook weer een aantal VVOG-ers. Zo spelen Milan van Straten en Ryan Hok-a-Hin (De Puma Boys) op 28 juni op De Markt. De twee wonnen het toernooi in Drielanden en spelen in de finale onder andere tegen teamgenoot uit de D1 Lars van Wetering (nieuwe C1). Lars vormt samen met Yordi Grovenstein het team F.c. De Kaaskoppen.

Ook Sam Overweg speler van VVOG E2 heeft samen met zijn vriend de finale gehaald in de categorie t/m groep 6 
 
Meiden doen het prima
Het toernooi bij de meiden van het voortgezet onderwijs had twee voorrondes. In Drielanden en Wittenhagen streden de meiden om in totaal zes finaleplekken. Onder andere Aimee Hassel, Britt Vonk, Nymfe Foppen en Lisa Vierhout voetballen voor de winst op De Markt. Wie worden de opvolgers van De Tweeling? Lesley Deinum en Nicole van der Vlag gaan daar ook helemaal voor. 28 juni om ongeveer 15.00 uur weten we meer.
 
Zestien plussers
Tenslotte is zijn er nog de oudste voetballers in de categorie 16+. Opnieuw doet Michael Klaassen samen met Pieter Rook een gooi naar de titel. Maar VVOG B1 (Jeroen Spoelstra en Dominique Denzel) zullen er alles aan doen om dit te voorkomen. Ook Ali Akla (VVOG C1) wil samen met Ali Akachar het kampioenschap naar zich toe gaan trekken. Jasper Brouwer (VVOG A1 nieuw) gaat onder de naam Team Rocket voor de eer en de prijzen. En last but not least... Furkan Erikci (VVOG A1) wil net als Turkije de finale gaan halen. Hij voetbalt samen met Shayan Khodaverdi.
 
CWS Straatvoetbalfinale is op 28 juni in de binnenstad van Harderwijk. Van 9.00 tot 17.30 uur wordt in verschillende categorieen gestreden om de winst.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief