Hoe is het nu met: Melvin van de Beeten

9 Oktober 2014 / Jeugdcommissie / Jeugd

Gedurende het seizoen zoeken we een aantal talenten op die in het verleden vanuit de VVOG-jeugd zijn gescout en nu voor een andere (prof)club uitkomen.

De tweede speler die we opzoeken is Melvin van de Beeten. Vanaf 2012 voetbalt hij bij FC Twente, Melvin is keeper van Twente Onder 14. Hij is 13 jaar oud en zit in 2 HAVO / VWO op het Stedelijk Lyceum in Enschede. Elke dag wordt Melvin thuis ’s ochtends vroeg opgehaald, en aan het eind van de dag weer thuisgebracht. Omdat hij een LOOT-status heeft (Landelijk Organisatie Onderwijs en Topsport), wordt er op school rekening gehouden met trainingen. Gelukkig heeft hij nog tijd genoeg om regelmatig met vrienden af te spreken voor potje FIFA op de Playstation of een logeerpartij.

Bij Twente traint Melvin 4 dagen per week na schooltijd, op dinsdag en donderdag is er ook nog een ochtendtraining. De ochtendtrainingen zijn multi-skill trainingen, zoals krachttraining. De middagtraining is twee keer een normale training en twee keer een speciale keeperstraining.

Melvin omschrijft zichzelf als een meevoetballende keeper met goede reflexen. Wat hij zo leuk vindt aan keepen? “Dat je als allerlaatste nog een tegendoelpunt kunt voorkomen en zo een belangrijk rol kunt spelen.’

Vanaf zijn vierde voetbalde Melvin al bij VVOG. In het begin bij de dolfijntjes, het laatste jaar in de E1. Al vrij snel kwam Melvin erachter dat hij keepen leuk vond en dat dat hem ook goed afging. De overstap naar FC Twente was (behalve de afstand) toch wel groot, “het niveau is hoger, alles is serieuzer.”

Wat het doel van Melvin is? “Eerst betaald voetbal, steeds hoger en uiteindelijk naar het buitenland. En natuurlijk m’n diploma halen, want school is ook belangrijk.”
Wat het buitenland betreft, Melvin heeft met Twente al toernooien in Qatar, Oostenrijk en Letland achter de rug, dus de eerste buitenlandse ervaringen heeft-ie al opgedaan.

Leuk je gesproken te hebben Melvin, leuk dat het goed gaat en veel succes bij FC Twente en op school!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief