Bericht Webmaster

1 Juli 2008 / Redactie / Algemeen


door Webmaster VVOG

In augustus zijn wij als webteam begonnen met de nieuwe website. We hadden bij verre na niet verwacht dat het zo’n succes zou gaan worden. In de afgelopen maanden hebben we 2.712.964 pagina’s gegeneerd die bezocht zijn door 335.309 bezoekers. Van deze aantallen hadden we 59.224 unieke bezoekers, die gemiddeld bij elkaar 2:50 seconden op de website vertoefden.

Uit werkelijk alle windstreken kwamen de bezoekers, maar toch hoofdzakelijk uit Harderwijk. Helaas hebben we in het begin wat last gehad van kinderziektes en is de website ook een tijd uit de lucht geweest. Er is in nieuwe capaciteit geïnvesteerd om te zorgen dat de website stabiel en online blijft. Daarnaast geeft het ruimte voor nieuwe functionaliteiten in de toekomst, maar daarover later meer.

Naast het actieve bezoekers gebruik is er ook door de leden van de vereniging de website intensief gebruikt. Met 2992 foto’s in 182 fotoalbums, 7783 berichten in de gastenboeken, 1081 nieuwsberichten, 807 spelers, 365 wedstrijdverslagen, gefabriceerd door om en nabij de 60 teampagina’s. Als beginnende website een goed resultaat mogen we wel concluderen. De webredactie heeft ook niet stilgezeten. Zo zijn er 42 columns geplaatst (met dank aan coach Cor & Peter Huijgen), 80 pagina’s gevuld, 1736 wedstrijden op het programma gezet en is de informatie van 182 clubs toegevoegd. Een gigantische karwij, maar het resultaat mag er zijn. Een actuele website met daarnaast veel achtergrondinformatie. Komend seizoen zullen we dit gestaag uitbreiden.

Dit wat betreft de statistieken en de cijfertjes, ofwel hoe nu verder? Eind juli worden alle teampagina’s opgeschoond. Dat wil zeggen dat alle informatie uit de teampagina wordt verwijderd. Het zal vanaf dat moment ook niet meer mogelijk zijn om in te loggen op de website. Voor aanvang van het nieuwe seizoen wordt u geïnformeerd via vvog.nl hoe u een nieuwe account kunt aanvragen om de teampagina voor komend seizoen te kunnen beheren.

In de zomervakantie zullen er ook een aantal nieuwe opties bij komen. Dit kunt u zoal verwachten:

Voor de teamleiders:

  • Bijhouden van spelersstatistieken;
  • Nieuwsbrieven versturen naar spelers;
  • Automatisch via de mail de gegevens voor aankomende wedstrijd & stand ontvangen;
  • Spelers krijgen een eigen account om in te loggen op de website.

In het algemeen:

  • Voorspel & win komt terug voor het voorspellen van de uitslagen van de wedstrijden;
  • Nieuwe rubrieken (deze houden wij nog even geheim) zullen verschijnen op de website.

Als webmaster had ik graag bovenstaande zaken al doorgevoerd. Helaas liet het tijdsbestek dit niet toe. De komende tijd zal ik extra tijd vrijmaken zodat we voor aanvang van het nieuwe seizoen kunnen starten met bovenstaande onderdelen. Natuurlijk ben ik benieuwd naar uw bevindingen van afgelopen seizoen. Wat kan er beter? Wat heeft u gemist op de website? Of heeft u misschien leuke ideeën en suggesties? U kunt als uw zaken doorsturen via het contactformulier elders op deze site.

Als slotwoord wil ik iedereen in het webteam bedanken voor hun inzet, met name Harry Huijgen. De man die ervoor zorgt dat de website actueel blijft en dat wekelijks het programma up-to-date is. Een monsterklus waarvoor ik alleen maar waardering kan uitspreken.

Op naar het nieuwe seizoen en dat de website maar intensief gebruikt mag worden!


Webmaster VVOG

Tot slot een overzicht van de top 10 van teampagina’s van dit seizoen:

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief