VVOG gaat voor een gezonde sportkantine

19 December 2014 / Redactie / Algemeen

Wat een geweldige happening, georganiseerd door het JOGG opende niemand minder dan Paul Rosenmöller de 300e gezonde sportkantine bij VVOG.

 

 

VVOG is de 300ste gezonde en trotse JOGG-sportkantine in Nederland en dat is op 22 november uitgebreid gevierd. In Harderwijk zijn vier buitensportverenigingen VVOG, MHC De Mezen, CKV Unitas en Zwart Wit ’63 sinds september 4 gestart met de implementatie van De Gezonde Sportkantine.

 

Harderwijk
Deelname aan dit landelijke JOGG-project is een goede manier om via de sportkantine bij te dragen aan het bevorderen van een gezondere leefstijl van kinderen. En dat streeft JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) na. JOGG is er trots op dat VVOG maar ook een aantal andere sportverenigingen uit Harderwijk aan het project meedoen.

 

Officieel heropend
De 300ste Gezonde Sportkantine van Nederland werd geopend bij VVOG, een grote voetbalvereniging met circa 60 teams. Tijdens het officiële gedeelte werd de kantine heropend door de Paul Rosenmöller, ambassadeur van JOGG. “De sportkantine is een belangrijke plek om in aanraking te komen met een gezonde leefstijl. Maar je ziet niet alleen veranderingen bij voetbalverenigingen in Nederland, maar ook steeds meer hockey- en tennisclubs, korfbal- en zelfs kanoverenigingen sluiten zich aan”, stelt Rosenmöller.

Gezond is de norm
“De derde helft hoeft echt niet uitsluitend uit appels en bananen te bestaan want een gezonde leefstijl gaat prima samen met een prettige, aangename leefstijl. De kroket wordt in de sportkantine niet uitgebannen of verboden, het gaat erom dat gezonde voeding de norm is”, aldus Rosenmöller. Deze feestelijke ‘heropening’ vond plaats onder het toeziend oog van Kasper Doesborgh (verenigingsondersteuner Harderwijk), Helen Verwaart (Sportief Besteed), beoogd VVOG-voorzitter Laurens de Kleine en sportwethouder Christianne van der Wal van Harderwijk.

Kick-off
De grote kick-off bij VVOG werd ook gebruikt om de starterspakketten aan de overige deelnemende sportverenigingen in Harderwijk (Zwart-Wit ’63, MHC de Mezen en Unitas) uit te delen, evenals aan een aantal andere buitensportverenigingen zodat deze kick-off ook ter inspiratie kon dienen voor deze verenigingen.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief