Danny Marcus voor even terug bij VVOG

11 September 2008 / Redactie / Algemeen




bron: Het Kontakt

“De club heeft wel een speciaal plekje, maar ik ben hier met DVS’33 om te winnen”

Amersfoorter Danny Marcus speelde tien seizoenen bij VVOG, voordat hij via Sparta Nijkerk en Bennekom in 2005 bij DVS’33 belandde. Na twee seizoenen in Ermelo verliet Marcus DVS’33 om bij VVOG zijn carrière af te sluiten, althans dat was de bedoeling. Marcus rentree in Harderwijkse dienst werd niet wat hij ervan verwacht had met de degradatie uit de hoofdklasse en de routinier (35) keerde terug naar Ermelo. Zaterdag is hij met zijn ploeg DVS’33 voor even terug op Sportpark De Strokel.

“Ik ken veel jongens van verleden jaar en het is een derby, maar voor de rest is het net zo’n wedstrijd als alle andere. Een wedstrijd die gewonnen moet worden. VVOG heeft wel een speciaal plekje, maar ik speel nu bij DVS”, relativeert Marcus mogelijk persoonlijk sentiment. De speler die zijn grootste successen bij VVOG behaalde, kijkt met weinig voldoening terug op afgelopen seizoen. “Vorig jaar bij VVOG speelden we veel met lange ballen op Edwin van Egteren en werd het middenveld vaak overgeslagen. Ik speelde vorig jaar veel op het middenveld, soms zelfs als aanvallende middenvelder om bij te sluiten bij de spits. Bij DVS speel ik weer achterin en kom daar ook beter tot mijn recht. We proberen te voetballen van achteruit en dat vind ik toch het lekkerste”, aldus Marcus, die niet alleen de lijnen hoeft uit te zetten. “We hebben meer jongens met voetballend vermogen.”

Net als VVOG won DVS’33 de eerste competitiewedstrijd met 2-1. Marcus verwacht dat de Ermeloërs dit seizoen mee kunnen gaan doen om de bovenste plaatsen. “Ik denk dat het allemaal heel dicht bij elkaar zal liggen; er zijn een hoop sterke ploegen wat ik zo hoor. Wij kunnen ook een goede ploeg zijn, maar we zullen elke wedstrijd keihard moeten werken om de punten te pakken. We willen het hoogst mogelijke halen en meedoen om een periode, maar na de eerste speelhelft - als je iedereen gehad hebt -  kun je pas echt goed zien wat erin zit. Van VVOG en DOS Kampen, de ploegen die gedegradeerd zijn, verwacht ik veel, maar dat geldt ook voor SVZW, die het altijd goed doen. Daaronder zullen er nog een paar ploegen zijn die wat kunnen verrassen.”

Marcus wil niet teveel meer kwijt over zijn opmerkelijke vertrek bij VVOG eind vorig seizoen. “Dat is geweest en het heeft niet zoveel zin meer om daar nog over te praten. Het plezier was voor mij vorig jaar op het eind een beetje weg en dat is nu weer terug aan het komen, omdat dit voetbal beter bij mij past. Wat ik er nog wel over wil zeggen is dat ik niet terug ben gegaan naar VVOG om er na één jaar weer weg te gaan. Dan was ik wel bij DVS gebleven. De bedoeling was om mijn carrière er af te sluiten bij de club waar ik tien jaar gevoetbald heb. Door omstandigheden is het anders gelopen.”

De verdediger sluit af met een positieve noot. “Ik verwacht een leuke, open wedstrijd die we hopelijk winnen. We spelen om zes uur, dus het zal wel weer druk worden. Dat is altijd wel leuk.”

‘Kraker’ VVOG – DVS’33 om 18.00 uur

In overleg met DVS’33 heeft VVOG besloten om het aanvangstijdstip van de derby te verplaatsen van 14.30 uur naar 18.00 uur. Dit in verband met het feit dat Zwart Wit’63 en Hierden eveneens om 14.30 uur thuis spelen. VVOG-voorzitter Ruud Posthumus hierover: “Allerlei lieden om ons heen spelen zaterdag thuis. Wij willen deze wedstrijd graag vroeg in de avond houden om er wat meer mensen bij te kunnen betrekken. Uit overleg bleek dat DVS’33 dit ook een goed idee vond. Het is toch een kraker zoals iedereen dat tegenwoordig noemt. De KNVB is hierover geïnformeerd en had geen bezwaren als iedereen akkoord was. Ik hoop dan ook dat er heel veel publiek komt.”

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief