Kennismaken met Jeremy de Graaf

10 Augustus 2015 / Redactie / Nieuws van het eerste

Wie denkt dat Jeremy de Graaf na zijn betaald voetbalavontuur enigszins gefrustreerd komt „uitbollen” bij VVOG heeft het gruwelijk mis!

Aan het woord een tot op het bot gemotiveerde voetballer die ”het goede voetbalgevoel” weer terug wil vinden bij zijn ouwe cluppie.Hij beleefde er zijn doorbraak richting betaald voetbal en dat goede gevoel zocht hij na drie jaar weer terug. En laat ie dat nou, naar eigen zeggen, meteen op de eerste dag op de Strokel alweer terugvinden!

Hij trof een - ten opzichte van drie jaar geleden - in organisatie, in accommodatie en ook in voetbaltechnische zin sterk gegroeide vereniging aan. De vernieuwing van de kantine, de aanbouw van bestuursruimtes, de vergroting van het terras, de nog professionelere begeleidingsstaf en, niet onbelangrijk, een sterkere selectie hebben VVOG het ware hoofdklasse elan gegeven.

Daar wil ie - nog maar 25 jaar jong - weer bijhoren. Hij zag veel van zijn oud-ploeggenoten die eerste dag op de Strokel ouder, volwassener en (veel belangrijker nog) als betere voetballers terug. Hij gelooft heilig in de kwaliteit van de huidige selectie en heeft er dit seizoen alle vertrouwen in. Jeremy komt naar de Strokel om voor prijzen te spelen. Een periodetitel zou dit seizoen hartstikke mooi zijn en binnen een paar jaar naar de topklasse; dat wil ie met VVOG beleven.
Van frustratie na zijn betaald voetbal avontuur dus geen sprake. Hij heeft helemaal geen spijt van zijn toenmalige keuze. Het heeft hem in vele opzichten verrijkt als speler en als mens. Voetbaltechnisch heeft ie heel veel geleerd zowel bij Cambuur als daarna bij Spakenburg. Bij die laatste club kwam hij in een kampioens-elftal terecht waar hij zich tussen 16 kampioenen meteen moest bewijzen. Daarnaast speelden ze 4-4-2 wat niet in het voordeel is van een buitenspeler die hij was. Hij speelde er te weinig wedstrijden. Reden dus waarom hij terugging naar zijn cluppie op de Strokel.
Jeremy voetbalt om te winnen. Door die winnaarsmentaliteit kan ie slecht tegen zijn verlies en is na een verloren pot niet echt aanspreekbaar; het is maar dat u het weet.Maar hij is ook een echte liefhebber. Winnen en spelvreugde hebben, dat is zijn belangrijkste motivatie. En daar kunnen we ons nog een paar mooie foto’s van herinneren!
 

Dat winnen doet ie het liefst door dominant voetbal te spelen; het type voetbal dat VVOG dit seizoen met de huidige selectie wil gaan spelen. Werden er vorig seizoen - zeker in het eerste gedeelte van de competitie - goede resultaten met reactie-voetbal geboekt, dit seizoen moet volgens Jeremy de tegenstander de wil worden opgelegd. Wij kunnen niet wachten!
Met Jeremy begroeten we ook weer zijn twee meest trouwe fans. Zijn opa en oma komen terug van weggeweest. Zij verheugen zich erop hun kleinzoon weer op de Strokel te kunnen zien spelen. En Jeremy vindt het schitterend dat ze er steeds voor hem zullen zijn. Gewoon zoals vroeger, na hun verre reis van Rotterdam naar Harderwijk met de groen-witte supporters-sjaal om langs de zijlijn.
Op de vraag op welke positie we hem straks terug zien, blijft hij het antwoord schuldig. Desnoods als linksback zegt ie, maar in zijn hart hoopt ie op een plek waar hij als afmaker goals kan maken. Dat was vroeger vanaf de vleugel. Hij maakte er vanaf die positie 16 in zijn laatste VVOG jaar. En als we hem nog wat dichter bij de goal laten spelen (in de spits misschien). Wie zal het zeggen? Trainer Ed Engelkes!
Jeremy woont met vriendin in Amsterdam en studeert aan het CALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) waar hij dit jaar hoopt af te studeren. Daarna op zoek naar een Middelbare school waar hij aan de slag kan als docent. Voor de ware (Harderwijkse) voetballiefhebber is het vurig te hopen dat ie een plek vindt in de buurt van Harderwijk.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief