Kennismaken met Jeffrey Arends

17 Augustus 2015 / Redactie / Nieuws van het eerste

Het grote jeugdtalent van DOVO Veenendaal heeft er inmiddels alweer behoorlijk wat vlieguren opzitten in het hoofd- en topklasse voetbal.

Met zijn pas 25 jaar komt hij bij VVOG spelen met een rugzak vol topamateur-ervaring en routine. Hij speelde vanaf zijn 18de drie jaar in de hoofdklasse bij DOVO, verkaste daarna voor 2 jaar naar FC Lienden - ”het Chelsea van de Betuwe” van toentertijd Hans Kraay jr - om daar topklasse voetbal te spelen. Vorig jaar verdedigde hij de clubkleuren (oranje-wit voor de geïnteresseerden) van zondag-hoofdklasser TEC uit Tiel, dat promoveerde naar diezelfde topklasse.

Waarom naar VVOG in Harderwijk? Dat zit zo.Na zijn CIOS opleiding besloot hij een vierjarige „werk en leren” opleiding bij zorginstelling ’s Heerenloo in Ermelo te volgen. Hij helpt daar de gehandicapte medemens aan een zinvolle dagbesteding. Hij heeft het super naar zijn zin maar wil toch graag ook wel op nivo blijven ballen. Dat ging steeds moeilijker als je in Ermelo werkt en studeert, in Veenendaal met vriendin woont en in Tiel meerdere avonden per week moet trainen. Hij besloot om in de buurt van Ermelo naar een geschikte vereniging te zoeken om sport en werk slim te combineren. Tja, VVOG sprak hem aan en zo geschiedde.

Hij is vereerd te kunnen spelen op wat hij noemt de mooiste amateur-accommodatie van Nederland. Volgens Jeffrey mogen alleen VVOG en Quick Boys om die titel ijveren. En toen ie hoorde dat er vorig jaar bij de derby tegen DVS zo’n 2000 man/vrouw stond te kijken wist ie het wel. Hij wil komen uitblinken en belangrijk zijn in het eerste van VVOG.

Over de huidige selectie is Jeffrey lovend. Hij heeft hoge verwachtingen maar kan niet goed de kwaliteit van Hoofdklasse C inschatten omdat hij nooit tegen die teams speelde. Zijn verwachtingen zijn mede gestoeld op wat hij op de trainingen bij VVOG tot nog toe zag.Hij zag er ook van die lekkere slimme steekballetjes achter de verdedigingslinie van de tegenpartij en er blijken meerdere teamgenoten die ze kunnen steken! De eerste vrucht daarvan plukte hij al in de oefenpot tegen Nunspeet, waar hij fraai en op snelheid, de keeper omspelend, zijn eerste goal voor VVOG maakte. Van dat steekwapen van VVOG heeft ie hoge verwachtingen net als van het scorend vermogen dat in de selectie huist.

Bescheiden van aard noemt ie toch zijn sterke punten „ ik ben snel, een actieman en een beetje onvoorspelbaar als vleugelaanvaller”.Meteen volgt daar achteraan dat ie zich nog wil verbeteren door meer te scoren.Van huis uit opgeleid als voorbereider hoopt ie dit jaar niet alleen van waarde te kunnen zijn met assists maar ook met doelpunten. Hij wil graag wat rustiger voor de goal worden en oefent in het inschatten en herkennen van kansrijke situaties. Jeffrey gedijt in een omgeving waar hij vertrouwen ervaart. Hij verwacht die omgeving bij VVOG te vinden. Zijn eerste weken beleeft hij met hartstikke veel plezier.

Als belangrijke mensen die een grote bijdrage hebben geleverd aan zijn groei als voetballer noemt ie Rob McDonald, voormalig betaald voetballer en trainer (http://www.hetgeldersevoetbal.nl/hoe-gaat-het-met-rob-mcdonald-ex-de-graafschapwageningen/) en Peter Visee, ex trainer van o.a. Spakenburg.

Waar Jeffrey overigens de voetbalgenen vandaan heeft, is hem een klein raadsel. In de familie zijn die genen nooit aangetroffen. Maar dat wil beslist niet zeggen dat de familie niet meeleeft. Moeder leest alles over Jeffrey en bezoekt met vader de wedstrijden. Ze heeft de handen vol aan haar twee voetballende zoons.De broer van Jeffrey speelt als zeer talentvolle jeugdspits (18 jaar) bij de Graafschap in Doetinchem. Moeder en vader moeten hun aandacht dus verdelen over twee voetballende zonen. En dit seizoen wordt dat extra gecompliceerd. Jeffrey is nu overgestapt van zondag naar het zaterdagvoetbal en zaterdags speelt ook broerlief. Het wordt de Strokel of de Vijverberg. Sterkte ouders!

Trouwens komend seizoen wordt het inschikken langs de lijn op de Strokel.Naast de grootouders van Jeremy de Graaf gaan we ook de opa van sympathieke Jeffrey verwelkomen en dat allemaal onder het motto ”Opa’s en oma’ s verenigt u, aan de zijlijn bij VVOG!”.VVOG heeft er een mooie derde colonne bij!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief