Peter Olofsen: 350 wedstrijden in VVOG 5

8 September 2015 / Algemeen

In het jaar dat het vijfde (voorheen zesde, zevende, achtste, tiende en elfde) alweer 20 jaar bestaat, is er nog een ander jubileum te vieren: Peter Olofsen speelt zaterdag alweer zijn 350ste wedstrijd met de mannen van VVOG 5. 

Peter is een van de 4 laatste der mohikanen (samen met Cas Mak, Marnix de Heer en Evert Brandsen) die in het seizoen 1996/1997 als vrienden hadden bedacht een voetbal team te beginnen. Na Cas Mak is hij nu de tweede speler die dehistorische mijlpaal van 350wedstrijden heeft bereikt. Een prestatie waar we trots op mogen zijn. In de allereerste, allereerste wedstrijd werd Peter opgesteld als rechtsback. Een positie die hij daarna nog zo'n beetje 349 keer zou innemen.

In de eerste seizoenen was Peter de aangewezen man om de penalty's te nemen. Deze gingen er ook altijd feilloos in (3 in totaal). Daarna wil het verhaal dat hij er eentje heeft gemist en daardoor nooit meer een penalty mocht nemen. Zijn vierde doelpunt volgde dan ook pas ruim 10 jaar later in het seizoen 2007/2008. In dit verhaal zullen we de eigen doelpunten maar verder niet benoemen.

Dat Peter alweer aan zijn twintigste seizoen bezig is, mag je gerust een klein wonder noemen als je bedenkt dat hij elke zaterdag vanuit Amsterdam heen en weer rijdt om zjin minuutjes te pakken. Trainen doet hij dan ook niet, behalve af en toe een rondje door het Amsterdamse Bos. Maar voetballen in het gezellige VVOG 5 blijft Peter gelukkig nog altijd doen. Hulde!

Peter is overigens niet alleen zeer actief in het veld, maar hij staat ook altijd garant voor een perfect georganiseerd winter trainingskamp. Elk jaar weer regelt hij samen met Elmer Knol een leuke locatie en activiteit, zodat we na de winterstop vol frisse moed weer op jacht kunnen gaan naar het kampioenschap. Iets wat tot op heden nog niet heel erg gelukt is. Wellicht dit seizoen dan eindelijk kampioen?

Nadat hij in het eerste seizoen nog rustig thuis woonde. Op donderdag, vrijdadg, zaterdag avond naar de Luxemburg ging met wat teamgenoten van weleer is hij inmiddels gelukkig getrouwd met Lily en sinds juni is hij de trotse vader van zijn dochter Aimee.

Nog iets over Peter: 

In het seizoen 2000/2001 kwam hij als gevolg van wat blessures niet verder dan 11 wedstrijde, maar dat de sleet er nog niet op zit, bewees hij vorig seizoen. Met zijn 38 jaar kwam hij tot 24 wedstrijden. Zoveel wedstrijden heeft Peter nog nooit in 1 seizoen gespeeld.

Tenslotte is zeer kenmerkend de manier waarop hij spelers aanstuurt als hij ze een bal wil inspelen. Met de hand sturen, dat ze in de bal moeten komen. Er is er maar eentje die dat op die manier doet. Hoe exact? Kom het zelf aanschouwen tijdens zijn 350ste wedstrijd in het groen-wit. Je bent van harte uitgenodigd om vanaf 12.30 de wedstrijd thuis tegen vv Hierden 7 te bekijken. Een speciale uitnodiging gaat hierbij uit naar zijn vrouw Lily, dochter Aimee en zijn ouders Andries en Anja Olofsen. 

Vanaf deze plek willen we Peter van harte bedanken voor alle wedstrijden die hij in het vijfde heeft gespeeld! 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief