Kennismaken met Jeffrey Snijders

2 Augustus 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

De eerste trainingsweken op de Strokel is het behoorlijk aanpoten voor de jongste aanwinst van VVOG. Toch geniet hij er met volle teugen van. Tussen de routine en voetbalkwaliteit bij VVOG gedijt hij prima, leergierig als ie is. Als 20-jarige gunt hij zichzelf de tijd om (nog) beter te worden, is niet ongeduldig, wil graag in zichzelf investeren; een echt groeimodel. Hij hoopt dit jaar minuten te maken in het eerste (wie niet) en op langere termijn een vaste groen-witte waarde te worden.

Hij was dat overigens al op 18-jarige leeftijd in het rood-zwart van het eerste van Quick Amersfoort. Zo jong als ie was zette hij al de polonaise in op het kampioensfeest van Quick na het behalen van de promotie naar de eerste klasse (zondag). Vorig jaar lukte het zijn vereniging niet het degradatiespook te verjagen en moest jeugdige Jeffrey met zijn Quick gedesillusioneerd een retourtje 2de klasse nemen.

Het telefoontje van oom Henri uit ’t Harde kwam als geroepen maar was toch wel effe schrikken. Hij had Quick informeel al zijn jawoord gegeven maar net voor het altaar maakte hij toch rechtsomkeerd richting Harderwijk. Hij kon de verleiding van een derde divisieclub niet weerstaan.

Hij heeft er nog geen minuut spijt van en ervaart zijn verblijf op de Strokel als een eenmalige kans. Een betere leerschool en omgeving kan ie zich nauwelijks voorstellen. Begonnen bij KVVA in de F-jes, werd het daarna HVC in de E’tjes. Na in de allerlaatste fase afgevallen te zijn bij de selectie voor de jeugdopleiding bij Vitesse, speelde hij van de D2 tot en met de B1 bij IJsselmeervogels waar zijn vader trainer was. Als tweedejaars A1 speler bij Quick Amersfoort haalde hij het eerste.

Als sterke punten noemt hij zijn loopvermogen, goede traptechniek, zijn lange bal en verre ingooi. Met een uitstekende mentaliteit gaat ie voorop in de strijd. Het altijd willen winnen zorgt er echter wel voor dat ie nu met een wedstrijd schorsing aan het nieuwe seizoen bij VVOG begint..

Jeffrey is een doener. Met zijn handen en zijn voeten. Hij heeft net zijn opleiding tot timmerman afgerond en gaat in augustus bij de baas beginnen. Zijn hobby's zijn voetballen en winkelen met zijn vriendin. Het vergt beiden veel tijd en dat winkelen ook nog eens klauwen met geld. Maar ze is hartstikke lief, zegt ie.

Van vader leerde hij buitenkantje rechts en de rest leerde hij van de straat en het Johan Cruyff court in zijn buurt. We gaan zijn vader, moeder en vriendin iedere thuiswedstrijd aan de zijlijn vinden. Zijn enige zus heeft de weg naar een voetbalveld helaas nog nooit kunnen vinden.

Hij noemt als Feyenoord-fan de Strokel niet de Kuip maar de Kuil. De vriend van zijn vader Danny Marcus (10 jaar topper in het eerste van VVOG) had hem er al alles over verteld. Mocht Jeffrey diens voetsporen volgen en dat hopen we natuurlijk van harte, dan staat VVOG minimaal nog een landstitel te wachten!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief