Kennismaken met Wesley Bies

10 Augustus 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

De penalty killer is back home. Ging een jaartje vreemd bij Hierden, maar kon zijn oude liefde toch niet vergeten. Miste de Strokel en zijn vrienden en zit nu weer gewoon op de bank bij zijn geliefde, thuis op de Strokel. Met Frans Koornberg als onbetwiste nummer 1 in het doel is Wesley reëel genoeg om te weten dat ie daar geduld moet hebben. Komt wat komt, is zijn devies. Hij voelt zich prettig bij VVOG, vindt het een fijne sportomgeving, heeft er vele vrienden en dat is toch de beste basis om goed te presteren.

Zo’n omgeving had ie thuis als kleine rakker van 5 jaar ook in Biddinghuizen. Hij woonde aan het sportveld van de plaatselijke voetbalvereniging. Slechts wat prikkeldraad scheidde hem van zijn latere vrienden, de doelpalen. Liet toen al zijn sportief inborstje zien. Klom er tussendoor en snel mocht ie op 6-jarige leeftijd door de hoofdingang naar binnen. Speelde tot de D1 in BAS Biddinghuizen, werd daar gescout door SC Heerenveen, mocht eerst meetrainen en daarna voetbalde hij een jaar in de C2. Ging terug naar BAS en voetbalde daar in de B1 tot FC Zwolle (het latere en eerdere PEC Zwolle) hem vroeg in Zwolle ballen te komen vangen. Dat deed hij tot en met de A1 maar die oh zo moeilijke laatste stap naar het betaalde voetbal kon niet gezet worden. Hij viel af en verkaste naar ASVDronten. Daar speelde hij meteen in het eerste. Wel degradeerde hij (geen causaal verband) en speelde hij nog een jaar 2de klasse. Daarna verloofde hij zich met VVOG. Zijn voormalig keepers-trainer Arjan Leichtenberg bij ASVDronten trad op als koppelaar. Hij speelde 3 jaar in Harderwijk, maar ook iets teveel niet, en ging zoals gememoreerd kortstondig vreemd in Hierden.

Hij is weer terug bij zijn cluppie, waar hij als jeugd keeperstrainer zich in zijn element voelde en het onderling contact met de ouders van zijn spelertjes bijzonder prettig vond. Hij was 4 jaar lang jeugdkeepers-trainer en speelde een belangrijke rol bij de Voetbalschool van VVOG. De binding met de vereniging werd steeds hechter.

Tijdens zijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding was het werken met de jongste VVOG-jeugd een prima ervaring. Inmiddels is de studie echter afgerond en heeft hij een fulltime functie op twee middelbare scholen in Emmeloord. Dat zorgt ervoor dat Wesley zich niet meer op vaste basis voor de VVOG-jeugdopleidingen kan inzetten.

Wesley heeft het hart op de goede plek. Dat merk je wanneer hij spreekt over zijn ervaringen met jonge kinderen in zijn huidige werkkring. Hij geeft o.a. les aan vluchtelingen van 12 tot 16 jaar. Een ervaring die hij voor geen goud wil missen. De omgang met vreemde culturen, het begeleiden van allochtone kinderen met een volstrekt andere achtergrond (Syrië en Eritrea) dan die hij gewend is bij zijn Nederlandse polderpummels, het geeft hem veel nieuwe inzichten en vormt hem als mens. Het past bij hem omdat hij oprechte interesse in mensen en hun interacties toont. Hij noemt het zelfs een hobby naast, uiteraard, zijn sportbeleving.

Vader en moeder zijn beiden sportief. Vader vaak te vinden langs de lijn in de buurt van de dug-out van VVOG en moeder, de doener, in de sportschool.

Wesley houdt ervan rechtstreeks benaderd te worden. Hij is van het „vragen staat vrij”. Dus zie uw kans schoon. En daarnaast roept ie ook de ouders van de VVOG-jeugd op eens een kijkje te komen nemen bij de derde divisiewedstrijden van VVOG. Het is inmiddels topamateur nivo!

Dus is het straks uitverkocht op de Strokel, dan kent u de reden.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief