Derde divisie vraagt om goede wedstrijdorganisatie

19 Augustus 2016 / Redactie / Algemeen

Twee bekende clubmannen hebben een nieuwe rol en zijn verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van de wedstrijd- en veiligheidsorganisatie. Richard Burgemeester is met ingang van dit seizoen onze wedstrijd coördinator. Richard heeft ruime bestuurservaring bij VVOG en was jaren elftalbegeleider van het 1e . Richard heeft veel ervaring in het amateurvoetbal en samen met zijn vrouw en kinderen een echte clubman.

Richard is betrokken bij alles rondom de wedstrijd en staat in direct contact met o.a. de scheidsrechter. Doen zich tijdens de wedstrijd situaties voor die de voortgang van de wedstrijd (kunnen) belemmeren dan vind er gelijk overleg met onze coördinatoren plaats. Aanwijzingen of adviezen van de coördinatoren zullen dan moeten worden uitgevoerd.

Antonio Vivas is verantwoordelijk voor de veiligheid en geeft leiding aan de veiligheid- en de stewardorganisatie. Hierbij behoren de contacten met o.a. de KNVB andere verenigingen en politie. Van iedere wedstrijd zal een analyse worden gemaakt met als doel zo vroeg mogelijk geïnformeerd te zijn over mogelijke risico’s en te nemen maatregelen. Wat deze heren betreft gaan we er met elkaar een onvergetelijk seizoen van maken en wordt iedere wedstrijd een gezellige happening.

In de voorgesprekken met de KNVB en nog te volgen bijeenkomsten is duidelijk geworden dat de vereniging een grote verantwoordelijkheid draagt. Het is ons feestje. De sportieve stap naar betaald voetbal is nog ver weg maar wat de wedstrijdorganisatie en de veiligheid betreft begint het al aardig op een betaald voetbalorganisatie te lijken. We ervaren dit als vereniging als positief en leerzaam. De KNVB kijkt mee en geeft ons een redelijk termijn de zaken op orde te brengen. De samenwerking met de verantwoordelijke mensen uit Zeist is erg goed.

Ook het publiek zal het niet ontgaan dat we zaken zullen aanpassen. De regels m.b.t. het gedrag van supporters zullen nog duidelijker zichtbaar worden gemaakt en zo nodig worden aangescherpt. De toegangscontrole zal worden verscherpt. Verder zullen we facilitair aanpassingen gaan krijgen die de controle op de toegang en o.a. het gebruik van alcohol op het terras moet verbeteren. We hebben als vereniging een goede reputatie en willen dat ook graag zo houden. Wangedrag, wat wij overigens van onze supporters gelukkig niet gewend zijn, zal niet zonder gevolgen blijven.

Zijn er vragen over de wedstrijd- of veiligheidsorganisatie dan vragen we je eerst contact met de coördinatoren op te nemen.

We zijn nog op zoek naar mensen die ons team Toezicht & Veiligheid willen komen versterken. Heb je interesse, neem dan contact op met Antonio Vivas via het contactformulier.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief