Ed Engelkes genomineerd voor Rinus Michels-award

22 April 2017 / Redactie / Algemeen

Ed Engelkes is door het Rinus Michels comité genomineerd voor coach van het jaar van het amateurvoetbal. De coach van VVOG en de Ajax Dames wordt geroemd om zijn aanvallende en realistische voetbal.

Het comité was lovend over de succestrainer van VVOG en de Ajax Dames. ‘’Hij is een echte voetbalman in hart en nieren en ademt voetbal. Bij Ajax spelen zijn vrouwen in een 4:3:3-formatie en als de situatie daarom vraagt in een 3:4:3-formatie. Bij VVOG spelen zijn mannen in een 4:3:3-formatie bij balbezit en bij balverlies in een 4:5:1-formatie. Ed is een voorstander van dominant en aanvallend voetbal waarbij hij realist genoeg is om zijn speelwijze af te stemmen op het beschikbare materiaal.’’

Daarnaast was het comité positief over de de doorstroming van de jeugd bij VVOG. ‘’Bij VVOG zitten twee spelers vanuit de eigen jeugd bij de selectie en laat hij talentvolle spelers van het tweede team meetrainen bij de selectie. Bij Ajax hebben ze geen jeugdopleiding en zoeken ze een mix tussen ervaren en talentvolle speelsters.’’

Ed Engelkes heeft er nu drie jaar bij VVOG op zitten en heeft de nodige successen geboekt. De promotie naar de 3e divisie was natuurlijk het absolute hoogtepunt in zijn tijd bij de Groen Witten. Engelkes ligt bij de Ajax Dames ook op koers om de eerste titel uit de clubgeschiedenis binnen te slepen.

De winnaar van de Rinus Michels-award wordt op 19 mei bekend gemaakt in het het stadion van PEC Zwolle. We hopen als VVOG’ers natuurlijk dat Ed Engelkes de zeer verdiende troffee mee naar huis mag nemen.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief