VVOG geeft openheid van zaken

14 Oktober 2008 / Marco Jansen (Stentor/Het Kontakt) / Algemeen




door Marco Jansen. dinsdag 14 oktober 2008 | 10:00 |
bron De Stentor

HARDERWIJK - VVOG probeert zelf helderheid te krijgen rond de bedreigingen aan het adres van trainer Jan Boes. Concrete acties zijn er nog niet, maar " de club trekt nu zelf het initiatief naar zich toe", was de strekking van de informatieavond gisteren in het clubgebouw van de Harderwijkse voetbalvereniging.

Tijdens de bijeenkomst liet het bestuur de dreigbrieven zien die trainer Jan Boes afgelopen periode heeft ontvangen. De club hoopt op tips en aanwijzingen die kunnen leiden naar de dader.

Voorzitter Ruud Posthumus meldde dat de incidenten een grote impact hebben op de familie Boes en dat de club VVOG imagoschade oploopt door deze zinloze actie. " Het zou jammer zijn als er de komende drie maanden geen aanwijzingen komen, want dan wordt de zaak geseponeerd", zei hij. "Daarom trekken we het initiatief nu naar ons toe. Uiteraard wordt Jan Boes hierbij betrokken. Overigens heeft hij mij niet gezegd dat hij er definitief mee ophoudt, wel dat er voor hem een onwerkbare situatie is ontstaan. Ook stelde hij een ultimatum dat de dader binnen donderdag en enkele dagen gevonden moest worden, anders zou hij niet terugkeren", aldus de voorzitter.

Eerder had het bestuur de zaak rond de trainer intern gehouden op advies van de politie, maar die tijd is nu voorbij.

Voorzitter Ruud Posthumus, vice-voorzitter Wim van Schie, veiligheidscoördinator Rien van Pijkeren en manager technische zaken Ben te Brake lichtten gisteren circa zestig aanwezigen in.

Voorzitter Posthumus benoemde in chronologische volgorde de reeks bedreigingen en incidenten. "Eind april lag er een steen op de auto van Jan Boes met daaronder een brief met de strekking 'oprotten'. Eind augustus werd bij Boes per post een brief op zijn thuisadres bezorgd met daarin de boodschap 'oprotten of we zullen je huis in de brand steken' en maandag 6 oktober waren er in Boes' auto twee diepe strepen getrokken. Tenslotte kreeg Jan Boes op woensdag 8 oktober opnieuw een brief per post waarin stond dat hij 'wederom moest oprotten als er een Harderwieker minder in het elftal zou staan'. Van alle incidenten is door Boes aangifte gedaan.

Vervolgens werden de eerste twee brieven op een diascherm getoond aan de aanwezigen, die daarop het handschrift konden zien. De derde - getypte - brief is voor onderzoek in een plastic zak in bezit van de politie. Het bevreemdde Posthumus dat de politie tot op heden niet naar VVOG is toegekomen. "De prioriteit is voor ons hoog, maar voor de politie laag, zo lijkt het wel." Veiligheidscoördinator Van Pijkeren stelde als ex-politieman echter dat de technische recherche - bij wie de zaak nu in handen is - niets kan doen zolang er geen aanwijzingen zijn. Wel is inmiddels een proces-verbaal opgemaakt. Ondertussen biedt de club Boes morele steun en is er sprake van dagelijks contact tussen bestuur en de teruggetreden hoofdtrainer.

Door openheid van zaken te geven, hoopt de club dat de kansen toenemen dat de dader bekend zal worden. Te Brake meldde tenslotte dat er geen nieuwe trainer benoemd zal worden zolang de zaken rond Boes niet zijn afgewikkeld.

Namen of suggesties kunnen worden gemeld bij Rien van Pijkeren of Ruud Posthumus, e-mail voorzitter@vvog.nl

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief