Update richtlijnen naar aanleiding van de nieuwe maatregelen

1 Oktober 2020 / Corona

De KNVB heeft de volgende richtlijnen gegeven rondom de wedstrijden die de komende 2 weken gespeeld gaan worden.

Beschikbaarheid kleedkamers

Voor JO8 t/m JO12 teams wordt er geen kleedruimte beschikbaar gesteld. Kom dus omgekleed naar ons sportpark !

Ik rijd mijn kind (t/m 19jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Er is wel een maximum. Wij vernemen geluiden dat nu meer auto’s naar een uitwedstrijd gaan. De vereniging zal niet meer chauffeurs toelaten dan ze noodzakelijk vinden. Wij gaan er vanuit dat het bij geluiden blijft. Alleen ouders die rijden bij een uitwedstrijd vallen onder deze afspraak. Breng je een kind naar het voetbalveld (thuis) dan wordt er geen toegang verleend.

Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar), die scheidsrechter is naar een wedstrijd. Ben ik dan toeschouwer?

Nee. Ouders van scheidsrechters (t/m 19 jaar) die hun kind naar een wedstrijd rijden zijn noodzakelijk voor de organisatie van wedstrijden en vallen niet onder toeschouwers en mogen dus blijven kijken naar de wedstrijd.

Is pers/media welkom bij wedstrijden?

Ja, pers/media mag aanwezig zijn bij een sportwedstrijd. Zij worden niet gezien als toeschouwers, maar als beroepsgroep die dit werk op dat moment niet thuis kan doen. Juist nu publiek in deze tijd de wedstrijd op locatie niet kan volgen, is verslaggeving extra belangrijk. Lokaal, regionaal en landelijk. Ouders die (recreatief) foto’s willen maken vallen niet onder deze groep.

Na afloop van de wedstrijd kan er geen gebruik worden gemaakt van perskamer of andere faciliteiten van VVOG. Media en trainers/spelers kunnen samen met de organisatie in goed onderling overleg een veilige modus vinden voor reacties na afloop.Zodra pers de reacties na afloop heeft opgehaald bij de trainer/speler geldt dat zij, net als spelers en begeleiders de sportaccommodatie verlaten.

Zijn geblesseerde spelers welkom op de sportaccommondatie om de wedstrijd te bekijken?

Voor alle sporten geldt dat het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit niet groter is dan noodzakelijk voor de beoefening van de sportactiviteit (training/wedstrijd). Weeg altijd het belang, noodzaak en risico van ieders aanwezigheid goed tegen elkaar af.

Wat moeten we doen als een team aangeeft niet te durven spelen in verband met het coronavirus?

In principe worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld, tenzij de GGD anders aangeeft. Bij twijfel overleg je. Mocht een team toch aangeven niet te willen/durven spelen, dan wordt er contact opgenomen met - voor de jeugd de jeugdcommissie en senioren met de coördinator senioren of bestuurslid voetbalzaken (Henk Drost)

Is het ontbreken van een kleedkamer een reden om niet te voetballen?

Nee. Aan de thuisspelende vereniging wordt een dringend verzoek gedaan om – waar mogelijk binnen de geldende richtlijnen – minimaal een kleedruimte te faciliteren voor zowel de scheidsrechter als uitspelende vereniging. Mocht dit niet mogelijk zijn of de vereniging heeft anders bepaald b.v bij jeugd, dan accepteren wij dat. Dus wanneer het bij een vereniging niet mogelijk blijkt om een kleedkamer beschikbaar te stellen is dit geen reden om een wedstrijd niet te spelen.

Moet de scheidsrechter handhaven op 1,5m afstand tijdens de wedstrijd?

Nee, de scheidsrechter is niet verantwoordelijk voor handhaving van de geldende regels en afspraken. Leiders van jeugdteams aaspreken mensen die zich niet aan de afspraken houden daar op aan. De leider van VVOG is herkenbaar gekleed (groene jas) en (mede) verantwoordelijk voor het gedrag van het team waaronder teambegeleiding.

Tot slot merken wij op dat wij dankbaar zijn dat we nog steeds kunnen voetballen. We hopen dat te kunnen blijven doen en rekenen op medewerking in de naleving van de regels en daar waar niets is aangegeven wij handelen op basis van gezond verstand.

 

 

 

Lees bericht

Uitnodiging afsluiting van het seizoen 2023 - 2024.

04-05-2024

Uitnodiging is voor de vrijwilligers, leden van verdienste en ere-leden van onze vereniging.

Lees bericht

Zaterdag is Niek Stronkhorst pupil van de week.

02-05-2024

Zaterdag 4 mei is Niek Stronkhorst pupil van de week bij de wedstrijd VVOG Harderwijk - V.V. Pelikaan S.

Lees bericht

Manuel Hoogewoning niet door bij VVOG

30-04-2024

Manuel Hoogewoning (33) heeft de TC laten weten dat hij komend seizoen niet onder de lat zal staan bij de Groenen.

Nieuwsoverzicht Archief