Corona regels kantine en alcohol beleid

1 Oktober 2021 / Corona

Legitimeren in de kantine

Als sportkantine moeten wij ons houden aan de regels van de drank & Horecawet. Verder zijn vanaf 25 september aanvullende corona regels van toepassing. We vragen iedereen zich aan deze regels te houden.

Wat betekenen corona regels voor bezoek aan de kantine? 

Als je in de kantine wilt gaan zitten om iets te eten of drinken moet je kunnen aantonen over een corona vaccinatiebewijs te beschikken. Heb je dat niet of wil je het bewijs niet tonen dan mag je wel wat te eten of drinken kopen, maar moet de consumptie buiten worden genuttigd. En is verblijf in de kantine niet toegestaan. Dat is het huidige geldende landelijke beleid waar u en wij, als vereniging, aan gehouden zijn. Hier gaan we op toezien en rekenen op ieders medewerking.

Nog even ter herinnering het algemene alcoholbeleid

Koop je een alcoholische drankje dan moet je kunnen aantonen dat je 18 jaar of ouder bent. Het is volgens de wet verboden om alcoholhoudende drank te verstrekken aan personen onder de 18 jaar. Ook is het verboden drank te nuttigen als je die leeftijd nog niet hebt bereikt. Voor onze vrijwilligers is het onmogelijk aan iemands gezicht te zien welke leeftijd hij of zij heeft. Daarom brengen wij de legitimatieplicht nogmaals onder de aandacht. Onze vrijwilligers achter de bar zijn verplicht er naar te vragen. We kunnen het onze vrijwilligers een stukje makkelijker maken door je legitimatie uit jezelf te tonen. Dit geldt zeker voor personen tot 25 jaar, omdat het erg lastig is een leeftijd te schatten. Maar de Drank & Horecawet gaat verder. Alleen in de kantine en op het terras mag alcoholische drank worden gedronken, dus niet in de kleedkamers.

Dit zijn zaken waar we samen aandacht voor moeten hebben en onze kantine vrijwilligers rekenen op begrip en medewerking van iedereen om ons aan de regels te houden. Gaat het mis, dan worden zij er namelijk op aangesproken. Als vereniging staat we achter de regels en natuurlijk onze vrijwilligers.

Wat is ons beleid bij de gevolgen van een overtreding?

Als een overtreding wordt geconstateerd, dan heeft dat gevolgen. Niet alleen voor de club, maar ook voor de persoon die zich schuldig heeft gemaakt aan de overtreding. De vereniging wordt regelmatig bezocht door handhavers van de gemeente. Wij controleren zelf ook op het nuttigen en de verkoop van alcoholhoudende drank en gaan wij ook de corona check doen. De schade die wij als vereniging bij een overtreding ondervinden, zullen op de overtreder(s) verhalen.


Wij vertrouwen erop dat iedereen zich aan de geldende regels houdt en danken je voor je medewerking.

 

 

Lees bericht

Uitnodiging afsluiting van het seizoen 2023 - 2024.

04-05-2024

Uitnodiging is voor de vrijwilligers, leden van verdienste en ere-leden van onze vereniging.

Lees bericht

Zaterdag is Niek Stronkhorst pupil van de week.

02-05-2024

Zaterdag 4 mei is Niek Stronkhorst pupil van de week bij de wedstrijd VVOG Harderwijk - V.V. Pelikaan S.

Lees bericht

Manuel Hoogewoning niet door bij VVOG

30-04-2024

Manuel Hoogewoning (33) heeft de TC laten weten dat hij komend seizoen niet onder de lat zal staan bij de Groenen.

Nieuwsoverzicht Archief