Voorstel Bijzondere Algemene Ledenvergadering 24 februari

16 Februari 2009 / Bestuur VVOG / Algemeen




door Algemeen bestuur

Inleiding
We willen voor het nieuwe seizoen 2009-2010 voor iedereen herkenbare doelstellingen formuleren en dat doen vanuit een financieel gezonde basis. Om die reden inventariseren we momenteel de inkomsten, kosten en wensen waarmee we in het volgende seizoen krijgen te maken en formuleren we de opdrachten die we volgend seizoen willen realiseren. We hebben op 3 februari met het algemeen bestuur, de raad van advies, manager technische zaken en de voorzitter van de sponsorcommissie de voorlopige balans opgemaakt en willen de uitkomst daarvan graag aan u voorleggen. In de totstandkoming van dit voorstel spelen drie ontwikkelingen een centrale rol  en dat zijn:
1. De ontwikkelingen rond het kunstgras.
2. De te verwachten ontwikkelingen in kosten, inkomsten en wensen voor 2009-2010.
3. De doelstellingen voor onze vereniging voor 2009-2010.
Alvorens de beleidslijn te ontvouwen die we op 3 februari hebben ontwikkeld, schetsen we eerst de genoemde ontwikkelingen zodat een beter beeld van ons voorstel ontstaat.

Stand van zaken ontwikkelingen rond het kunstgras.
Omdat het hoofdveld voor het jaar 2009 op de nominatie stond voor groot onderhoud, heeft de gemeente  het plan ontwikkeld om het hoofdveld te vervangen door kunstgras waarbij VVOG een structurele bijdrage van € 15.000 moet betalen. Op de algemene ledenvergadering van 12 juni 2008 zeiden de leden voorstander te zijn maar de bijdrage erg hoog te vinden, een gelijktijdige combinatie met een oefenhoek te willen en de mogelijkheden voor inkomstenvergroting door verhuur vergroot moeten worden.  Uit het overleg met de gemeente op 22 december en 27 januari kan worden geconcludeerd dat er  geen ruimte is om gelijktijdig het hoofdveld en de oefenhoeken van kunstgras te voorzien.  Wel heeft de wethouder toegezegd bereid te zijn om de vervanging van de oefenhoeken met de hoogste prioriteit mee te willen nemen in het eerstvolgende beheersplan buitensport-accommodatie dat nog dit jaar zal worden vastgesteld. Vervanging van de oefenhoeken zou dan in 2011 gerealiseerd kunnen worden. De eigen bijdrage blijft in dat geval onveranderd € 15.000

Voor het nieuwe seizoen te verwachten ontwikkeling in inkomsten, kosten en wensen.
Inkomsten
De voornaamste inkomstenbronnen van VVOG bestaan uit de contributiebijdragen, de kantine-inkomsten en de sponsorinkomsten. De eerste twee zijn redelijk stabiel de laatste is –zeker in deze tijd- de meest onzekere. Voor het nieuwe seizoen moeten we er rekening mee houden dat de sponsorinkomsten lager zullen komen te liggen.


Kosten.
We hebben de onvermijdbare verhoging van kosten in kaart gebracht. De vervanging van de sportmaterialen kan niet langer meer uitgesteld worden. Verder moet er achterstallig onderhoud aan de kantine uitgevoerd worden anders krijgen we te maken met nog grotere vervolgschade en tenslotte ontkomen we dit seizoen niet aan de gevolgen van de verhoging van de energieprijzen.
Wensen.
Alhoewel het niet om grote bedragen gaat willen we in ieder geval het volgende seizoen meer persoonlijke aandacht aan de vrijwilligers schenken en de aandacht voor  met name voor  de jongste jeugd en het  damesvoetbal versterken.

Voorstel voor de dekking.

Ons voorstel is om:
1. De verlaging van de sponsorinkomsten en de kosten van de hier bovengenoemde wensen binnen de bestaande begrotingsbudgetten op te lossen.
2. In verband met de onvermijdbare kosten de contributie te verhogen.
3. De Algemene ledenvergadering te laten besluiten of het kan instemmen met een aanvullende contributieverhoging voor de aanleg van een kunstgras hoofdveld.

De contributieverhoging.
Naast de indexering zal de contributie verhoogd moeten worden om de onvermijdbare kosten te kunnen dekken. Uitgaande van 1.000 leden,  betekent dat een verhoging van gemiddeld € 11,00 per lid op jaarbasis.

De bijdrage voor het kunstgras.
De aanleg van een kunstgras hoofdveld zal een belangrijke verbetering van het voorzieningenniveau voor VVOG voor langere tijd betekenen. Er is een constante kwaliteit, er kan altijd gevoetbald worden en de hele vereniging kan er sportief gebruik van maken.  Als de gemeente zal besluiten om de vervanging van de oefenhoeken op te nemen in het eerstvolgende beheersplan buitensport-accommodaties zal dat in 2011 ook kunnen gelden voor de oefenhoeken. De prijs die er tegenover staat is een contributieverhoging van nog eens € 10,00 per lid. De overige € 5.000 zullen we moeten vinden in inkomstenverhoging uit verhuur en een hogere kantineopbrengst.  We zullen de gemeente berichten dat tegen de achtergrond van de in dit rapport opgesomde ontwikkelingen, een contributieverhoging van € 21,00 of wel gemiddeld zo’n 17% een brug te ver zal kunnen zijn. We zullen op de gemeente een dringend beroep doen om tot nader overleg te komen of een andere goedkopere oplossing mogelijk is dan wel dat VVOG grotere mogelijkheden krijgt om de kosten te dekken uit verhuuractiviteiten.

De doelstellingen voor het nieuwe seizoen.
 We willen nadrukkelijk laten weten welke accenten we voor het nieuwe seizoen willen leggen. Voordeel daarvan is dat ieder weet waar het bestuur voor  staat en er inspraak op heeft en daarnaast dat we op die manier de koers kunnen bepalen en ook kunnen volgen wat we er van terecht brengen.  In de komende tijd zullen we opnieuw met een brede groep VVOG vertegenwoordigers eerst bepalen “WAT” onze doelstellingen zijn en vervolgens “HOE” we deze doelstellingen gaan realiseren. We zullen deze doelstellingen bij het behandelen van de begroting voor het nieuwe seizoen aan de Algemene Ledenvergadering voorleggen.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief