VVOG 2 gepromoveerd naar de hoofdklasse

31 Mei 2009 / Redactie / Algemeen

door Barend Kappers

Na in de competitie op de tweede plaats te zijn geëindigd achter kampioen Apeldoorn moesten de mannen van trainer Wim Kroes en Jan Juffer de zenuwslopende nacompetitie in.

Eerst werd IJVV aan de kant gezet door twee overwinningen daarna waren de buren uit Ermelo aan de beurt. Ook deze werden eruit geknikkerd door thuis met 3-0 te winnen en in de uitwedstrijd werd het 2-2.

De finale ging tegen DTS ’35 uit Ede. Deze waren geëindigd op de 12e plaats en moesten in de tweede ronde instromen tegen Gramsbergen. DTS won beide wedstrijden en kwam zodoende ook in de finale.

Deze finale werd gespeeld op het terrein van VVOP in Voorthuizen. Voor VVOG was het een aderlating dat Nick Doppenberg geschorst was. Voor de rest kon Wim Kroes over zijn gehele selectie beschikken. Ook Danny de Beer en Lars Kerver waren erbij ondanks dat laatst genoemde licht geblesseerd was aan zijn rug.

Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd. Met name VVOG was nerveus. Veel passes kwamen dan ook niet aan. Naarmate de eerste helft vorderde kwam VVOG iets meer in de wedstrijd. De beide doelmannen kregen echter weinig te doen.
De rust ging dan ook in met een 0-0 stand. In de loop van de tweede helft kwamen Lars Kerver en Danny de Beer in het veld voor Ewout Mulder en Bernard van Panhuis.
De stand veranderde echter niet en het bleef bij 0-0 en dus verlengen.
In de verlenging liet VVOG zien wie de beste maar ook de fitste ploeg was.

Al na vijf minuten zette Lars Kerver aan en omspeelde zijn tegenstander die hem aantikte en de scheidsrechter legde de bal op stip. Lars belastte zichzelf met deze strafschop en schoot via de binnenkant paal binnen.
De ontlading was groot binnen en buiten het veld.
VVOG was hierna heer en meester. De achterhoede gaf niets meer weg en de irritaties bij de Edenaren liepen alleen maar op.
In de eerste helft van de verlenging pikte ook Kevin Bakker zijn traditionele doelpunt mee door de bal keurig achter de doelman te leggen en de stand op 2-0 te brengen.
In de tweede helft van de verlenging kreeg VVOG nog legio kansen om de uitslag nog verder te verhogen maar het was niet meer nodig.De winst was binnen en daarmee ook de promotie naar de reserve Hoofdklasse. Een grote prestatie van dit jonge team.

Opstelling VVOG: Sander Blom, Wesley Du Bois, Cor Jan van Gilst, Dennis Hoffmann, Laurens Brouwer (Eric Jansen) Ewout Mulder (Danny de Beer) Arjen van der Meulen, Farouk Djemili, Kevin Bakker, Bernard van Panhuis (Lars Kerver)

Van hieruit een felicitatie aan de mannen van Wim Kroes, Jan Juffer, leiders Jan Heldoorn en Eddy de Boer en verzorgers Melvin Piloo en Wim Huyer.

Promotie voor VVOG 2

Door een 2 - 0 overwinning, na verlenging,  op DTS '35 bereikt VVOG 2 promotie naar de reserve hoofdklasse
Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.