Uitgelicht: Echte Bugera moet zich nog laten zien

8 Juni 2011 / Marco Jansen (Stentor/Het Kontakt) / Nieuws van het eerste

Verschenen in De Stentor:

KNIEBLESSURE – Spits wil fit worden en blijft ondanks aanbiedingen bij VVOG
Echte Bugera moet zich nog laten zien

Zijn beste spel heeft hij door een slepende knieblessure nog niet kunnen laten zien. Maar Dada Bugera wil de club wat teruggeven en heeft zijn toekomst verbonden aan VVOG.

door Marco Jansen 

 

HARDERWIJK – VVOG had met Dada Bugera een ‘grote vis’ binnengehaald. De spits met een verleden bij FC Emmen, het Duitse Schuttorg '09 en DETO draaide een prima voorbereiding. De verwachtingen waren door de komst van de aanvaller hooggespannen bij het VVOG-publiek. Maar de competitie was amper begonnen, of een oude knieblessure speelde weer op. Tot zijn eigen frustratie heeft de 24-jarige Bugera bij VVOG nog lang niet kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. Uiteindelijk kwam hij tot zeven treffers in vijftien officiële duels. “Rocco Keizer heeft veel druk bij mij weggenomen. Doordat hij het goed deed, vroegen de mensen zich niet af waar Dada was. Daardoor had ik een beetje adem en dat vond ik eigenlijk wel fijn. Want als ‘opgehaalde’ speler wordt er toch eerder met een vinger naar je gewezen. De druk ligt hoger; je móét presteren.”
De spits voelt zich nu fit genoeg om nu in de nacompetitie te laten zien wat hij kan. “Het gaat me nog niet zozeer om het publiek, maar wel om de mensen die me gehaald hebben, zoals Laurens Sloot, Barend Kappers en Koen Bruining. Voor hen wil ik graag iets terugdoen. Vóór mijn komst naar VVOG heb ik met Laurens Sloot heel goede gesprekken gehad.” 
Het scheelde niet veel of Dada Bugera had bij SDC Putten gespeeld. “Zij kwamen bij mijn laatste wedstrijd bij DETO kijken. Trainer Jan Boes wilde me koste wat kost hebben, maar de club en ik kwamen er niet uit. Maar na die wedstrijd kon ik niemand van Putten vinden en later bleek dat ze voor een andere spits (Joey Ngarigota, red.) hadden gekozen. Vervolgens ben ik door Henk Drost van VVOG gebeld.”
Bugera hoopte bij VVOG het plezier weer terug te vinden. “Bij DETO was ik dat kwijtgeraakt, omdat ik mijn familie begon te missen. Zij wonen in Amersfoort en ik heb jarenlang in Meppel en een jaar in Almelo gewoond. Daarom wilde ik dit jaar dichter in de buurt gaan wonen.” Inmiddels woont Bugera een half jaar in een appartement in Harderwijk en werkt hij bij een netwerkbedrijf als werkvoorbereider in het magazijn. De spits met Congelese roots heeft echter heel lang ambities richting het betaald voetbal gehad. Vanaf de B’s tot het eerste heeft hij bij FC Emmen gespeeld. “Ik moest een oefenwedstrijd met Emmen spelen tegen Zwolle, waar ik was afgetest. Ik was erg gretig, we wonnen met 8-0 en ik scoorde er zes. Daarna ben ik met Emmen altijd omhoog gegaan. We speelden op het hoogste niveau van Nederland, tegen Ajax en PSV, ik speelde tegen Babel en Afellay. Ook wonnen we de Shell Cup, een toernooi in Dublin waar ik werd verkozen tot beste speler. Via de A1 kwam ik bij Jong FC Emmen. Ik wilde echt graag profvoetballer worden, maar helaas kon ik de laatste stap niet maken. Het is misgegaan doordat alle trainers die mij kenden en vertrouwen in mij hadden op het laatst vertrokken waren. In die periode heb twee fouten gemaakt: nee zeggen tegen Ajax A2 en een vierjarig contract bij Emmen tekenen.”
Door een gebrek aan perspectief leverde Bugera dat contract in, voetbalde twee jaar met de semiprofs in Nordhorn en zou vervolgens voor een stage naar Coventry City in Engeland vertrekken. “Maar tijdens mijn laatste wedstrijd in Duitsland kreeg ik een doodschop op mijn enkel. Mijn droom viel in het water.” DETO, dat altijd bij Schuttorf kwam kijken, lijfde de spits in. “Ik herstelde van mijn enkel, maar begon pijn te voelen in mijn rechterknie. De orthopeed constateerde een jumpersknee. Die overbelaste pees moet eigenlijk rust hebben, want bij VVOG heb ik er weer last van gekregen. Het enige dat ik wil is nu fit worden. Mijn ambitie is om in de topklasse te spelen, maar ik wil eerst aan VVOG de echte Bugera laten zien.”
 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief