Gesloopt maar voldaan

15 Oktober 2007 / Redactie / Algemeen

Door: Henk Jansen
Bron: De Stentor

HARDERWIJK - Je kon na afloop van het duel met ACV(1-1) in de kleedkamer van VVOG een speld horen vallen. De spelers van de Harderwijkse hoofdklasser zaten er helemaal doorheen, middenvelder Lodewijk de Vries moest zelfs vanwege de geleverde inspanningen braakneigingen onderdrukken. \"De spelers hebben alles moeten geven\", complimenteerde trainer Jan Boes zijn manschappen.

Weliswaar hield VVOG maar een punt over aan de zware klus, de tevredenheid overheerste naderhand. \"Voor een trainer is het fijn dat je spelers met zo\'n instelling hebben gespeeld\", sprak Boes. \"We hebben vandaag een punt gewonnen.\"

De coach van de Harderwijkse ploeg sloeg de spijker op zijn kop. In tegenstelling tot het bezoekende ACV zat VVOG in de tweede helft namelijk helemaal niet in de wedstrijd. Elk moment dreigde een Assense goal, maar met een dosis geluk en sterk verdedigen van onder meer Adams Sarkodie en Richard Pel bleef het domein van sluitpost Henry Timmer, op de gelijkmaker na, gevrijwaard van doorboring.

Ondanks het overwicht van de bezoekers in de tweede helft kreeg VVOG de beste kans op succes. Het was daarbij geen toeval dat Peter Blom - volgens Boes \'heel belangrijk voor de ploeg\' - aan de wieg stond van de mooiste Harderwijkse aanval. De middenvelder is samen met zijn broer Martijn bezig aan een ijzersterk seizoen. Peter Blom koppelt zijn enorme loopvermogen aan inzicht en zette in de 74ste minuut het sein op groen voor een vloeiende interceptie. Samen met Marco Heemskerk speelde hij het rechterverdedigingsblok van ACV helemaal zoek waarna Mattijs IJzerman een niet te missen kans werd geboden. De na 20 minuten voor de ernstig geblesseerde David Wagensveld ingevallen aanvaller miste echter royaal.

Overigens zou een eventuele Harderwijkse voorsprong op dat moment gespot hebben met de verhoudingen. Daarvoor was de inbreng van VVOG met name in aanvallend opzicht te gering. Edwin van Egteren kreeg na de pauze te maken met een andere bewaker die de lange spits geen moment uit het oog verloor. En zijn aanvallende companen IJzerman en Van Dams kwamen in het stuk niet voor. Het enige Harderwijkse doelpunt kwam dan ook op naam van een middenvelder.

De op de stek van de geblesseerd toekijkende aanvoerder Danny Marcus spelende Lodewijk de Vries verschalkte ACV-doelman Marcel Groothof twee minuten voor de pauze met een indraaiende bal. De Vries kon aanleggen nadat Van Egteren de bal had breedgelegd. ACV bracht de partijen in de 54ste minuut weer in balans. Ronnie Pander verraste de gehele Harderwijkse defensie met een lepe vrije trap.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.