VVOG laat zich verrassen door Urk

9 Augustus 2012 / Marco Jansen (Stentor/Het Kontakt) / Algemeen

VVOG heeft zich op de Zuiderzee Cup niet weten te plaatsen voor de finale tegen Huizen.

Klik hier voor foto's.

Tegenstander Urk bezorgde de Harderwijkers op eigen veld een stevige 0-3 nederlaag. Urk had zich goed ingesteld op VVOG en strafte enkele keren balverlies van de thuisploeg zeer efficiënt af.

VVOG was voetballend beter, maar vond de eerste twintig minuten geen bres in de verdediging van Urk. Balverlies bij VVOG leidde de 0-1 van de bezoekers in. De voorzet van William de Boer kwam bij Gerrit Tol, die met een knap schot Wesley Bies passeerde. Na een goede redding van Bies op een schot van Danny Mazereeuw, was het de beurt aan VVOG, maar de thuisploeg had pech toen een geplaatst schot van Sam Doeve uitstekend gekeerd werd door Cornelis Koffeman en Jeremy de Graaf met een kopbal de lat raakte. Urk zag vlak voor rust kans de voorsprong te verdubbelen en na goed doorzetten scoorde Tol zijn tweede goal.

Bij VVOG werd De Graaf ook na rust veel gezocht, maar de snelle vleugelaanvaller schoot de bal bij een grote kans voorlangs en even later konden hij en Dada Bugera niet profiteren van voorbereidend werk van Farouk Djemili. Het offensief van VVOG ebde weg en Urk scoorde zelfs nog de 0-3, toen Tol in buitenspel positie door mocht en vervolgens simpel breed legde op Mazereeuw.

Dwight Lodeweges vond dat Urk zijn ploeg een lesje geleerd had. “Ons spel zag er in fases best aardig uit en we hebben genoeg kansen gehad, maar we moeten niet altijd maar heel hoog druk willen zetten en alles in het hoogste tempo willen doen. We leden een paar keer balverlies en het lag wagenwijd open. Urk strafte dat met countervoetbal heel efficiënt af. Daar moeten we lering uit trekken.”

VVOG – Urk 0-3 (0-2). 24. Gerrit Tol 0-1, 45+2 Tol 0-2, 68. Danny Mazereeuw 0-3. Scheidsrechter: Onno van Leijenhorst.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.